ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Φώτης Λαμπρόπουλος: "Ο Γουάιλι είναι ένας Θανάσης Αντετοκούνμπο στο 5"

Φώτης Λαμπρόπουλος: "Ο Γουάιλι είναι ένας Θανάσης Αντετοκούνμπο στο 5"
(AP PHOTO/DAVID ZALUBOWSKI)

Ο Φώτης Λαμπρόπουλος αντιμετώπισε τον Τζέικομπ Γουάιλι στο πλαίσιο της Liga Endesa και το Sport24.gr ζήτησε από τον Έλληνα φόργουορντ να αναλύσει τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του νέου σέντερ του Παναθηναϊκού.

Λίγες ώρες μετά την κατάκτηση ενός ακόμα νταμπλ, ο Παναθηναϊκός έκλεισε την πρώτη του μεταγραφή για την αγωνιστική περίοδο 2019/20. Ο Τζέικομπ Γουάιλι θα φορέσει την πράσινη φανέλα και θα προσπαθήσει να βοηθήσει τη νέα του ομάδα να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο Τζέικομπ Γουάιλι γεννήθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου του 1994 και φέτος έγινε γνωστό στο ευρύ μπασκετικό κοινό λόγω των εμφανίσεων που πραγματοποίησε με τη Γκραν Κανάρια. Ο νέος ψηλός του Παναθηναϊκού (2.03 μέτρα) πρόλαβε να παίξει σε 7 αναμετρήσεις στη EuroLeague, με μέσο όρο 10 πόντους (63.3% στα δίποντα, 80% βολές) και 2.6 ριμπάουντ σε περίπου 21 αγωνιστικά λεπτά ανά παιχνίδι.

Στη Liga Endesa οι αριθμοί του ήταν ακόμα καλύτεροι. Σε 14 αναμετρήσεις μέτρησε 16.5 πόντους κατά μέσο όρο με 64.4% στα δίποντα και 84.8% στις βολές, ενώ είχε και 5.1 "σκουπίδια" στη στατιστική του. Μεταξύ άλλων, αντιμετώπισε ένα δικό μας παιδί. Τον Φώτη Λαμπρόπουλο.

Ο 35χρονος φόργουορντ/σέντερ έπαιξε φέτος για λογαριασμό της Εστουδιάντες και στις 27 Απριλίου 2019 βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Τζέικομπ Γουάιλι. Ο νέος παίκτης του "τριφυλλιού" έμεινε στο παρκέ για 33 αγωνιστικά λεπτά, είχε 18 πόντους με 7/14 δίποντα και 4/4 βολές, κατέβασε 7 ριμπάουντ (4 επιθετικά), ενώ είχε και 2 ασίστ, σε ένα πολύ γεμάτο ματς για τον ίδιο. Το Sport24.gr ζήτησε από τον Φώτη Λαμπρόπουλο να αναλύσει τον νέο ψηλό του Παναθηναϊκού.

Ταιριάζει με τον Νικ Καλάθη

" Ο coach μας είχε προϊδεάσει ότι θα παίξει πολύ, έχει σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι της Γκραν Κανάρια και βγάζει πολλή ενέργεια στο παρκέ. Τρέχει συνεχώς στο παρκέ, παίζει πολύ το πικ εν ρολ και γενικά έχει φοβερή ενέργεια. Είναι αθλητικός και γενικότερα το αντίπαλο πεντάρι είναι πολύ δύσκολο να τον ακολουθήσει.

Φώτης Λαμπρόπουλος: "Ο Γουάιλι είναι ένας Θανάσης Αντετοκούνμπο στο 5"
EUROKINISSI

Στην επίθεση δεν θα το δεις να παίζει τόσο πολύ με πλάτη. Έχει ένα καλό σουτ εκεί στο ύψος των βολών. Σουτάρει καλά από εκεί αλλά είναι κυρίως για τα πικ εν ρολ. Να τα τελειώσει δηλαδή με άλεϊ ουπ. Κάνει και πολλά μπακντορ κοψίματα, δεν σταματάει να κινείται και στο γρήγορο παιχνίδι δεν τον προλαβαίνεις!", είπε αρχικά.

Για να συμπληρώσει: " Ταιριάζει πολύ με τον Νικ Καλάθη. Για να κάνετε εικόνα, έχει στιλ Θανάση Αντετοκούνμπο στο πιο γρήγορο ακόμα. Πολύ πιο γρήγορο από τον Θανάση, αλλά στη θέση του σέντερ".

Καλύτερος στις αλλαγές, θα ταιριάξει στον ΠΑΟ

Όσο για την άμυνα, τόνισε: " Στην άμυνα πηδάει, είναι αθλητικός όπως είπα, προσπαθεί να κόψει τους αντιπάλους του. Αλλά αν τον ποστάρει κάποιος πολύ ψηλότερος θα έχει μειονέκτημα. Δεν είναι ψηλό κορμί. Έχει αθλητικά προσόντα και είναι μακρύς αλλά δεν είναι ψηλός. Γι’ αυτό και είναι καλύτερος στις αλλαγές. Είναι πολύ καλός σε αυτό το κομμάτι. Μπορεί κάποιος να τον παρομοιάσει με τον Χάινς αλλά στο πιο γρήγορο στο πολύ αθλητικό, αλλά όχι τόσο δυνατός μέσα στη ρακέτα.

Πάντως καταλαβαίνει το μπάσκετ. Θα βοηθήσει αρκετά πιστεύω. Και θα ταιριάξει στον Παναθηναϊκό. Ήδη έπαιξε πολλά παιχνίδια με τη Γκραν Κανάρια στο επίπεδο της EuroLeague. Είναι πολύ καλή προσθήκη".

Ο Φώτης Λαμπρόπουλος εξέφρασε ακόμα την πεποίθηση του ότι δεν θα έχει πρόβλημα να προσαρμοστεί και θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό: " Τον βολεύει το γεγονός ότι το μπάσκετ έχει γίνει πιο γρήγορο πλέον. Γι’ αυτό και του ταίριαξε αρκετά το ισπανικό πρωτάθλημα. Μία λίγκα που έχει διαφορετικό ρυθμό από τις άλλες με όλες τις ομάδες να είναι γρήγορες.

Είναι θεαματικός παίκτης. Για μένα είναι μία πάρα πολύ καλή μεταγραφή. Αυτοί οι παίκτες που έρχονται από το ισπανικό πρωτάθλημα αποκτούν εμπειρία και δεν θα έχουν θέμα στην EuroLeague. Ίσως μόνο στο ελληνικό πρωτάθλημα που είναι πιο κλειστές οι άμυνες και παίζουν διαφορετικά. Στη EuroLeague, όμως, δεν θα δυσκολευτούν να βρουν ρυθμό.

Πικ εν ποπ δεν έπαιζε καθόλου. Είναι αποκλειστικά πικ εν ρολ παίκτης και επίσης διαβάζει και πολύ καλά το ματς. Είναι καλός και στην έξτρα πάσα δεν είναι μόνο φίνισερ".

(AP Photo/David Zalubowski)

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ