ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Γιώργος Καζιάνης: Ο Έλληνας πίσω απ'το deal εκατομμυρίων του Άγιαξ στα ΗΑΕ

Γιώργος Καζιάνης: Ο Έλληνας πίσω απ'το deal εκατομμυρίων του Άγιαξ στα ΗΑΕ

Ο Έλληνας CEO της Only4Stars, Γιώργος Καζιάνης μιλάει στο Sport24.gr για τη συμβολή της εταιρείας στο deal εκατομμυρίων μεταξύ του Άγιαξ και της Sharjah για την εφαρμογή του ολλανδικού μοντέλου ανάπτυξης στα ΗΑΕ, καθώς και για τον πελάτη του, Χρήστο Κόντη που ξεχωρίζει στην Αραβία με τη Hatta FC.

Η κρίση του κορονοϊού είναι δεδομένο πως θα επηρεάσει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο σε αγωνιστικό, αλλά και οικονομικό επίπεδο. Οι μεταγραφές άνω των 100.000.000 ευρώ θα πάψουν να υφίστανται για κάποιο χρονικό διάστημα, ενώ οι ομάδες αναμένεται να επενδύσουν σε γηγενείς παίκτες για να αντιμετωπίσουν τη "λαίλαπα" που αφήνει πίσω η πανδημία.

Ωστόσο, πριν ο "αόρατος εχθρός" εισβάλλει και επηρεάσει την καθημερινότητά μας, υπήρχαν αρκετά ανοιχτά deal που βρίσκονταν στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωσή τους ή είχαν πέσει μόλις οι... υπογραφές. Σε ένα εξ αυτών, σημαντική συμβολή είχε ο Έλληνας CEO της Only4Stars, Γιώργος Καζιάνης, ο οποίος εκπροσωπεί πολλούς γνωστούς Έλληνες (και όχι μόνο) ποδοσφαιριστές, ενώ για πολλά χρόνια αποτελεί τον αποκλειστικό συνεργάτη του Άγιαξ στη χώρα μας.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Καζιάνης, μέσω της εταιρείας του, είχε συμμετοχή στη συμφωνία του "Αίαντα" με την Sharjah των ΗΑΕ για την εφαρμογή του ολλανδικού μοντέλου ανάπτυξης στην αραβική χώρα. Ένα deal που απέφερε πολλά εκατομμύρια ευρώ στον Άγιαξ, ενώ παράλληλα τού άνοιξε μία πόρτα σε ένα απ' τα πιο ραγδαία αναπτυσσόμενα πρωταθλήματα του Περσικού κόλπου. Με αφορμή, λοιπόν, αυτή τη σημαντική επιτυχία, ο Γιώργος Καζιάνης μίλησε στο Sport24.gr και παρουσίασε ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες της συμφωνίας, κι όχι μόνο.

Γιώργος Καζιάνης: Ο Έλληνας πίσω απ'το deal εκατομμυρίων του Άγιαξ στα ΗΑΕ

Ο Γιώργος Καζιάνης (κέντρο) με τον Γενικό Διευθυντή του Άγιαξ, Έντβιν Φαν ντερ Σαρ, τον απερχόμενο CEO της Sharjah, Σαλίμ Αλ Ταμίμι, τον Επικεφαλής των διεθνών ακαδημιών του Άγιαξ, Κορνέ Χρούνενταϊκ και τον Επικεφαλής του Ajax International Business, Νιλς Χρέβενστουκ

Καταρχάς, πριν από τη συνεργασία με τον Άγιαξ, η εταιρεία "Only4Stars" είχε καταγράψει "πολλές επιτυχίες στον τομέα οργάνωσης διεθνών διοργανώσεων αλλά και στην εκπροσώπηση αθλητών. Η γνωριμία με τον Άγιαξ έγινε το 2003 όταν η εταιρεία πρότεινε στον -τότε- chief scout, Τόνι Προνκ έναν νεαρό ποδοσφαιριστή, τον Αλέξη Γαβριλόπουλο, ο οποίος έπαιζε τότε στον Ατρόμητο Αθηνών. Στη συνέχεια και συγκεκριμένα το 2004, η εταιρεία προχωρησε στη μεταγραφή του Μάουρο Ροζάλες από τη Νιούελς Ολντ Μπόις στην ομάδα του Άμστερνταμ, ενώ ακολούθησε εκείνη του Αγγέλου Χαριστέα. Έκτοτε και μέχρι σήμερα συνεργαζόμαστε με τον Άγιαξ σε πολλά επίπεδα. Με αποκορύφωμα, τη δημιουργία το 2011 της Ajax Hellas Αcademy. Της μοναδικής επίσημης -εκτός Άμστερνταμ- Ακαδημίας του Άγιαξ".

Η σύμβαση των δύο πλευρών είχε -ουσιαστικά- ορίζοντα δεκαετίας, αφού η Only4Stars ήταν αποκλειστικός συνεργάτης και δικαιούχος του brand στην Ελλάδα μέχρι το 2020. Ωστόσο "λόγω της βαθιάς οικονομικής ύφεσης στην Ελλάδα, το πρότζεκτ δεν μπορούσε να διατηρηθεί στα υψηλά ποιοτικά δεδομένα που απαιτούσε το πρόγραμμα! Ωστόσο, από το 2015 μέχρι και σήμερα συνεχίζουμε τη συνεργασία μας σε πολλά επίπεδα. Για παράδειγμα, το 2018 η εταιρεία υπέγραψε αποκλειστικότητα με τον Άγιαξ να διερευνήσει και να αξιολογήσει την προοπτική ανάπτυξης του εκπαιδευτικού μοντέλου της ολλανδικής ομάδας στα ΗΑΕ".

OI ΣΚΟΚΟ - ΣΤΟΧ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΩΝ ΗΑΕ

Η πρώτη ενασχόληση του με την αγορά του Περσικού κόλπου και ιδιαίτερα με τα Εμιράτα ήταν το 2011, όταν και μεσολάβησε, εκπροσωπώντας την ΑΕΚ, στη μεταγραφή του Νάτσο Σκοκο στην Αλ Αΐν! Στη συνέχεια είχε συμμετοχή και στη μετακίνηση του Μίροσλαβ Στοχ από τη Φενέρμπαχτσε στην Αλ Αΐν το 2013, με τον Σλοβάκο εξτρέμ να εξαργυρώνει την εξαιρετική σεζόν που είχε πραγματοποιήσει στον ΠΑΟΚ ως δανεικός από την τουρκική ομάδα.

"Ουσιαστικά, αυτές οι δύο μεταγραφές μού έδωσαν τη δυνατότητα και την ευχέρεια να γνωρίσω ανθρώπους σε καίριες θέσεις στο ποδόσφαιρο και όχι μόνο! Τον Ιανουάριο του 2020, πριν από λίγους μήνες δηλαδή, και έπειτα από σχεδόν 15 μήνες μελετών, ερευνών, επισκέψεων και διαπραγματεύσεων, η εταιρεία έφτασε σε συμφωνία και προχώρησε στη σύναψη συνεργασίας για 3+3 χρόνια μεταξύ του Άγιαξ και της πρωταθλήτριας των ΗΑΕ, Sharjah. Μια αποκλειστική συμφωνία που στηρίζεται στην εκπαίδευση και στην ανταλλαγή πληροφοριών σε τεχνικά θέματα αλλά και στην επέκταση και προώθηση των δυο συλλόγων σε διεθνή επίπεδα! Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει επίσημα τον Ιούλιο του 2020 και η εταιρεία έχει αναλάβει την επίβλεψη της καλής λειτουργίας του πρότζεκτ".

Το πρωτάθλημα των ΗΑΕ έχει εξελιχθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, αναπτύσσεται διαρκώς και εκσυγχρονίζεται, προσφέροντας τη δυνατότητα και σε ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί στην Ελλάδα, όπως ο Μάρκους Μπεργκ, ο Πέδρο Κόντε κι ο Πολ Ζοζέ Εμποκού να συνεχίσουν την καριέρα τους σε ένα περιβάλλον που τους προσφέρει ασφάλεια και αρκετά χρήματα.

"Γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τους αρμόδιους να φέρουν τον κόσμο στα γήπεδα. Οι υπεύθυνοι έλαβαν πρόσφατα μια απόφαση όπου επιτρέπουν σε μη γηγενή, κάτω των 21 ετών, να μπορεί να συμμετάσχει στο εγχώριο πρωτάθλημα! Με μοναδικό όρο ότι ο παίκτης δεν έχει καμία διεθνή συμμετοχή με τα χρώματα της χώρας από την οποία προέρχεται. Με αυτό τον τρόπο προσπαθούν με προσελκύσουν νεαρούς παίκτες με σκοπό στη συνέχεια να αγωνιστεί με την εθνική ομάδα των ΗΑΕ.

Γιώργος Καζιάνης: Ο Έλληνας πίσω απ'το deal εκατομμυρίων του Άγιαξ στα ΗΑΕ

Ο Γιώργος Καζιάνης (αριστερά) με τον Επικεφαλής των διεθνών ακαδημιών του Άγιαξ, Κορνέ Χρούνενταϊκ και τον τέως πρόεδρο της Sharjah, Μουχσίν Μουσαμπάχ

Οι υπεύθυνοι των σπορ προσπαθούν με διάφορες συνεργασίες με προηγμένα κλαμπ της Ευρώπης να συνάψουν συνεργασίες και να εκπαιδεύσουν τους νεαρούς ντόπιους προπονητές ώστε στα επόμενα χρόνια να μπορέσουν να βοηθήσουν σε ακαδημαϊκό επίπεδο το ποδόσφαιρο και όχι μόνο".

Ωστόσο, ο κορονοϊός είχε άλλα σχέδια και παρά την προσπάθεια των ΗΑΕ να προχωρήσουν μπροστά σε ποδοσφαιρικό επίπεδο, είναι δεδομένο πως θα υπάρξουν ομάδες που θα πληγούν οικονομικά από την πανδημία. Όπως θα συμβεί, άλλωστε, και στις υπόλοιπες χώρες. Ο κ. Καζιάνης συμφωνεί με τις αρνητικές προβλέψεις, τονίζοντας πως "στο ποδόσφαιρο θα υπάρξει μεγάλο οικονομικό αντίκτυπο που θα οφείλεται στον Covid-19. Από τις οικονομικές συμφωνίες και προθεσμίες, μέχρι το πότε θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις. Η πραγματικότητα είναι ότι αυτή η κατάσταση θα επηρεάσει την παγκόσμια βιομηχανία του ποδοσφαίρου και σίγουρα θα αντιμετωπίσουμε δυσκολίες για τα επόμενα δύο χρόνια! Απλά μένουμε θετικοί και στοχεύουμε σε ένα μακροπρόθεσμο πλάνο".

Υπάρχει ενδιαφέρον για τον Κόντη, τον χαρακτηρίζουν Έλληνα Γκουαρδιόλα

Πέρα από το σημαντικό πρότζεκτ του Άγιαξ, ο κ. Καζιάνης πιστεύει πολύ στο προπονητικό πρότζεκτ που λέγεται "Χρήστος Κόντης". Ο 44χρονος τεχνικός, που είχε αναλύσει την προπονητική φιλοσοφία του τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Sport24.gr, πήρε την ευκαιρία στο εξωτερικό και συγκεκριμένα τη Hatta FC και έχει καταφέρει να εντυπωσιάσει τόσο τους φιλάθλους όσο και τους παράγοντες, όχι μόνο της ομάδας του, αλλά και γενικότερα του πρωταθλήματος των ΗΑΕ.

"Ο Χρήστος Κόντης είναι ένας προπονητής που ουσιαστικά άρχισε την καριέρα του ως πρώτος το προηγούμενο καλοκαίρι στη Hatta FC! Tα προηγούμενα χρόνια, o Xρήστος θήτευσε δίπλα σε έναν αξιόλογο άνθρωπο και προπονητή, τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Σίγουρα το 'βάπτισμα του πυρός' που πήρε ως υπηρεσιακός προπονητής στον Ολυμπιακό, του έδωσε τον χρόνο και τη δυνατότητα να αποκτήσει παραπάνω εμπειρία στη διαχείριση καταστάσεων, οι οποίες τον ωφέλησαν όταν ανέλαβε ως πρώτος προπονητής.

Από την πλευρά του, πήρε την απόφαση να επενδύσει και να ρισκάρει να αναλάβει μια ομάδα που όλοι την είχαν καταδικασμένη να υποβιβασθεί πριν καν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Σήμερα όλα τα Εμιράτα μιλάνε για τον Έλληνα προπονητή, Χρήστο Κόντη και τον παρομοιάζουν με τον Πεπ Γκουαρδιόλα! Είναι πραγματικά πολύ σημαντικό αυτό που έχει καταφέρει ο Χρήστος και οι συνεργάτες του. Είμαι σίγουρος πως ο Χρήστος είναι τόσο προσγειωμένος και αφοσιωμένος στο έργο του που πολύ δύσκολα δεν θα πετύχει τους στόχους του! Είμαστε σε αναμονή αποφάσεων από την Ομοσπονδία για να δούμε τις εξελίξεις σχετικά με το μέλλον του πρωταθλήματος. Σήμερα που μιλάμε προτεραιότητα του Χρήστου είναι να κρατήσει τους παίκτες του σε εγρήγορση και σε ετοιμότητα περιμένοντας την απόφαση της Ομοσπονδίας για τη συνέχεια.

Γιώργος Καζιάνης: Ο Έλληνας πίσω απ'το deal εκατομμυρίων του Άγιαξ στα ΗΑΕ

Ο Χρήστος Κόντης στην παρουσίαση από τη Hatta FC

Προσπαθεί να μην ακούει διάφορες φήμες που κυκλοφορούν σχετικά με ενδιαφέρον άλλων ομάδων. Είναι κάτι το οποίο το διαχειρίζομαι εγώ προσωπικά και πολύ σύντομα θα μπορέσω να τοποθετηθώ. Με έχουν ενοχλήσει σε διερευνητικό επίσημο επίπεδο διάφοροι παράγοντες ομάδων σχετικά με τις σκέψεις του Χρήστου για το μέλλον. Σε όλους λέμε αυτό που πιστεύουμε. Ότι προτεραιότητα έχει η Hatta FC και από εκεί και μετά όλα θα πάρουν τον δρόμο που πρέπει".

Κλείνοντας, δεν γινόταν να μην τον ρωτήσουμε πώς βλέπει να εξελίσσονται τα πράγματα σε ποδοσφαιρικό επίπεδο στην Ελλάδα, από την στιγμή που έχει τεράστια εμπειρία από συμφωνίες, συζητήσεις και μακροπρόθεσμα πλάνα με μεγάλη επιτυχία. "Η ενασχόληση μου με το ποδόσφαιρο είτε ως αθλητής είτε ως παράγοντας αλλά και ως επαγγελματίας μου δίδαξε ότι για να πετύχεις τους στόχους που βάζεις πρέπει να έχεις αγάπη, μεράκι, πάθος και να είσαι συγκεντρωμένος στη δουλειά! Η φιλοσοφία μου και το μότο μου είναι: "No Youth, No Future". Κάτι που στην Ελλάδα μας αρχίζει να εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια! Αρχίζει και μπαίνει στη συνείδηση των ανθρώπων που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και κυρίως των νέων προσώπων που εισχωρούν σε αυτό".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

O Χρήστος Κόντης έχει μεγάλη καρδιά: Το έμφραγμα, η κοροϊδία κι η τιμωρία
TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ