ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Η έκπληξη του Βιέρι στον Γεωργάτο μέσω του Sport24.gr

Η έκπληξη του Βιέρι στον Γεωργάτο μέσω του Sport24.gr

Ο Γρηγόρης Γεωργάτος γίνεται 47 ετών και οι θρύλοι της Ίντερ, Κριστιάν Βιέρι και Λουίτζι ντι Μπιάτζο, του εύχονται χρόνια πολλά μέσα από το Sport24.gr για τα γενέθλιά του. (VIDEOS)

Ο "τρελός καραφλός" των ελληνικών γηπέδων γίνεται 47 ετών. Παθιασμένος, προικισμένος, ο Γρηγόρης Γεωργάτος δεν ήταν ένας απλός αριστερός μπακ, αλλά έπαιζε τη θέση στη διάρκεια της καριέρας του όπως λίγοι στην Ευρώπη κι άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του.

Τα ελληνικά σύνορα αποδείχθηκαν στενά για να χωρέσουν το ποδοσφαιρικό του ταλέντο και έτσι στις 11 Αυγούστου του 199 έκανε το άλμα από την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό για την Ιταλία και την Ίντερ.

Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, ειδικά για εκείνη την εποχή, ο Γεωργάτος δεν είχε και καμία πρεμούρα για τη μεταγραφή. Το ποσό των 2,5 δις δραχμών, ωστόσο, που έδινε η ομάδα του Μιλάνο ήταν τρομερό για τα ελληνικά δεδομένα και σίγουρα ικανό να πείσει τον Σωκράτη Κόκκαλη να δώσει την συγκατάθεση του για την μεταγραφή.

Είχε, άλλωστε, προηγηθεί η μαγική του σεζόν με τους Πειραιώτες, που κατέκτησαν το νταμπλ, έφτασαν μια ανάσα από τους "4" του Champions League και ο ίδιος έκανε απίθανα πράγματα στο χορτάρι. Ένας αρτίστας, διαφορετικός, όχι ένας ακόμη αριστερός μπακ.

Διέθετε τρομερή τεχνική κατάρτιση για παίκτη που αγωνιζόταν στη θέση του ακραίου μπακ, το αριστερό του πόδι λειτουργούσε με ακρίβεια χιλιοστού και μαζί με τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς συνέθεταν ένα δίδυμο από αριστερά που προκαλούσε στις αντίπαλες άμυνες.

Ο Γεωργάτος είχε εξελιχθεί σε αδυναμία του Μάσιμο Μοράτι, που έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη και έδωσε την ευκαιρία στον Έλληνα μπακ να πατάει το χορτάρι μαζί με παίκτες όπως οι Ρονάλντο το Φαινόμενο, Βιέρι, Ζανέτι, Μπλαν, Ρεκόμπα, Ζαμοράνο, Ρομπέρτο Μπάτζο και των υπολοίπων αστεριών τότε των "νερατζούρι".

Μετά την επίτευξη της συμφωνίας των δύο πλευρών, Ολυμπιακού και Ίντερ, ο "Γκέο" ετοίμασε τις βαλίτσες του και ταξίδεψε άμεσα για να ενσωματωθεί στην αποστολή της ιταλικής ομάδας και να συναντήσει τους νέους του συμπαίκτες που βρίσκονταν ήδη σε περίοδο προετοιμασίας.

Φυσικά και αποτέλεσε την ακριβότερη μεταγραφή Έλληνα παίκτη στο εξωτερικό, σε μια εποχή που για να πάει συμπατριώτης μας σε ομάδα τέτοιου βεληνεκούς έπρεπε να είναι κάτι... σπέσιαλ. Και ο Γεωργάτος ήταν όντως κάτι ξεχωριστό. Πέραν της ευκαιρίας που του παρουσιαζόταν να διακριθεί στο υψηλότερο επίπεδο, υπέγραψε ένα συμβόλαιο συνεργασίας που του απέφερε περίπου 400.000.000 δραχμές ετησίως...

Η ερώτηση ήταν αν θα μπορούσε να αντεπεξέλθει στις ανάγκες ενός πρωταθλήματος όπως το ιταλικό και μάλιστα σε έναν σύλλογο με πίεση και απαιτήσεις. Η απάντηση δεν άργησε να έρθει, με τον "Γκεό" να πραγματοποιεί εξαιρετική χρονιά και τον Μοράτι να αισθάνεται δικαιωμένος για την "αδυναμία" του στον παίκτη.

Ο Έλληνας μπακ δεν άργησε να γίνει αγαπημένος συμπαίκτης και του Κρίστιαν Βιέρι, που μέσα από τις συνεργασίες του με τον Γεωργάτο φόρτωνε με γκολ τα αντίπαλα δίχτυα. Σέντρα του Γρηγόρη, τελείωμα του Κριστιάν με το κεφάλι ή το πόδι και γκολ! Το σενάριο έμοιαζε ήδη προδεγιεγραμμένο πολλές φορές στα γήπεδα της Serie A.

Η αποδοχή του κόσμου, των συμπαικτών του αλλά και ενός προπονητή όπως ο Μαρτσέλο Λίπι δεν ήταν όμως αρκετά για να διαγράψουν από το μυαλό του Γεωργάτου τον Πειραιά και τον Ολυμπιακό.

Ο ίδιος αποκάλυψε μιλώντας στην εκπομπή Match Center του Sport24 Radio 103,3 με τους Αντρέα Παλομπαρίνι, Γιώργο Περπερίδη και Νίκο Συριώδη την ατάκα του Κριστιάν Βιέρι όταν είχε επιστρέψει στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό.

"Ο Βιέρι με πήρε μετά τον αποκλεισμό από τη Χέλσινμποργκ στο Champions League. Μου είπε μαλ… γύρνα πίσω. Τότε εγώ είχα πάρει στραβά το θέμα. Αν είχα τότε το μυαλό που έχω τώρα τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Το λάθος μου ήταν ότι στο πρώτο τρίμηνο που ήμουν από τους καλύτερους παίκτες εκεί είπα ότι το όνειρο το ολοκλήρωσα και πρέπει να γυρίσω πίσω. Θεωρούσα ότι το ποδόσφαιρο είναι ο Ολυμπιακός και αυτό είναι όλο. Η Ίντερ ήταν κάτι εξωπραγματικό που δεν το είχα καλά στο μυαλό μου".

Ο "μπόμπο" του ιταλικού ποδοσφαίρου μέσω αποκλειστικού video στο Sport24.gr του εύχεται για τα 47α γενέθλιά: "Θέλω να ευχηθώ χρόνια πολλά στον μεγάλο συμπαίκτη μου Γεωργάτο, στον πιο μεγάλο σεντραδόρο στον κόσμο, μου έδωσε τόσα γκολ. Σε αγαπώ πολύ και σου στέλνω πολλά φιλιά".

Ο Γεωργάτος επιθυμούσε να επιστρέψει στα παλιά. Να παίξει στον Ολυμπιακό, να βρίσκεται κοντά στους δικούς του ανθρώπους, να ξαναβρεί τους ρυθμούς και τις συνήθειες που τον έκαναν χαρούμενο. Η Ίντερ συναίνεσε στην επιστροφή του στους "ερυθρόλευκους".

Οι φίλοι της Ίντερ τον αποχαιρέτησαν με ένα πανό που έγραφε "καλό ταξίδι Γεωργάτο". Ολοκλήρωσε τη σεζόν με 26 συνολικά συμμετοχές και 5 γκολ με τα ερυθρόλευκα και το καλοκαίρι του 2001 επέστρεψε ξανά στην Ιταλία για την Ίντερ.

Τίποτα όμως δεν ήταν το ίδιο, αφού - εξαιτίας και των τραυματισμών - πρόλαβε να αγωνιστεί μόλις σε 12 ματς (ένα γκολ). Μετά την δεύτερη θητεία του στην Ιταλία έκανε τη νέα επιστροφή στην Ελλάδα για την ΑΕΚ, στην οποία έπαιξε για ένα χρόνο με ξεχωριστή επιτυχία. Φόρεσε για τρίτη φορά την φανέλα του Ολυμπιακού το καλοκαίρι το 2004, ολοκληρώνοντας στον Πειραιά τη μεγάλη καριέρα του το 2007.

Στην Ίντερ είχε συμπαίκτη και έναν άλλο "τρελό φαλακρό", τον Τζανλουίτζι Ντι Μπιάτζο. Ο 48χρονος πρώην μέσος των Ίντερ, Ρόμα, Λάτσιο, Μόντσα, Φότζα, Μπρέσια και Άσκολι, αλλά και πρώην ομοσπονδιακός της Κ21 της Ιταλίας - το όνομά του έπαιξε και για τον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας πριν από την πρόσληψη του Τζον Φαν Σιπ - εύχεται μέσω αποκλειστικού video στο Sport24.gr στο φίλο του για τα γενέθλιά του.

"Γεια σου Γκέο, σου εύχομαι χρόνια πολλά. Θα ήθελα να πως σε όλους ότι ήσουν ο μοναδικός παίκτης που μπορούσε να σεντράρει από το κέντρο. Είσαι φαινόμενο, σε αγαπώ πολύ".

Όσο για το εάν λείπει του ποδόσφαιρο, τα μελλοντικά του σχέδια, αλλά και τους παίκτες που ξεχωρίζει ο ίδιος είχε πει στις 6 Οκτωβρίου στην στην εκπομπή Match Center του Sport24 Radio 103,3: "Ποδοσφαιρικά το να παίξω δεν μου λείπει καθόλου. Και το λέω με ειλικρίνεια. Μου λείπει το κομμάτι με τους μικρούς. Μου αρέσουν πολύ και ο Γιαννούλης και ο Κούτρης και ο Τσιμίκας. Δεν κοιτάω τις ντρίμπλες, δεν με νοιάζει το γκολ που θα βάλει. Κοιτάω άλλα πράγματα".

Τις δικές του ευχές στον Γρηγόρη Γεωργάτο, έστειλε και ο Τζανλούκα Κολονέλο. Ο Τσίτσο Κολόνα, όπως είναι το παρατσούκλι του, βρέθηκε στη χώρα μας ως προπονητής στη Ζάκυνθο, υπήρξε συμπαίκτης του αλλά τον αντιμετώπισε και αρκετές φορές ως αντίπαλο στα ιταλικά γήπεδα. Και γνωρίζει από πρώτο χέρι, πώς είναι ν' αντιμετωπίζεις, την εκρηκτικότητα του Γκέο.

"Γεια σου μεγάλε Γκέο. Είσαι μεγάλος. Είσαι χρυσό παιδί, ένας αληθινός προπονητής με αυτό το μαγικό αριστερό. Σε αγαπώ πολύ, ξέρεις πόσο σε αγαπάμε στην Ιταλία. Σου εύχομαι ευτυχία και να διασκεδάσεις τα γενέθλιά σου".

* Ευχαριστούμε τον Αντρέα Παλομπαρίνι για τη βοήθεια και το συντονισμό προκειμένου να πραγματοποιηθεί το αφιέρωμα στον Γρηγόρη Γεωργάτο και η επιικοινωνία με τους πρώην συμπαίκτες του.

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ