ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Κασελάκης: "Ηξερα ότι ο Προμηθέας είναι για μεγάλα πράγματα"

Κασελάκης: "Ηξερα ότι ο Προμηθέας είναι για μεγάλα πράγματα"
EUROKINISSI

Ο κορυφαίος παίκτης του Προμηθέα στη νίκη-πρόκριση επί της ΑΕΚ, Λεωνίδας Κασελάκης, μίλησε στο Sport24.gr για τον θρίαμβο της ομάδας του και παράλληλα αναφέρθηκε στη σειρά με τον Παναθηναϊκό που ακολουθεί, στον Μάκη Γιατρά, αλλά και στο στοιχείο που κάνει διαφορετική την ομάδας της Πάτρας.

Μετά το 88-60 της ΑΕΚ στο Game 3 της σειράς των ημιτελικών, πολλοί πίστεψαν πως η Ένωση θα περάσει εύκολα ή δύσκολα το εμπόδιο του Προμηθέα. Κι όμως. Οι Πατρινοί απάντησαν. Έκαναν το 2-2 στο γήπεδο τους και το βράδυ της Παρασκευής (08/06) επικράτησαν της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με 85-84 κι έφτασαν στη μεγαλύτερη επιτυχία της ιστορίας τους, καθώς έγιναν η πρώτη επαρχιακή ομάδα που εξασφαλίζει την παρουσία της στους τελικούς της Basket League.

Η πορεία του Προμηθέα δεν είναι τυχαία. Ο σύλλογος κάθε ημέρα που περνά μεγαλώνει κι οι λόγοι που συμβαίνει αυτό είναι πολλοί. Για το όμορφο αυτό ταξίδι των Πατρινών μπορούν να γραφτούν πολλά. Ο λόγος, όμως, πρέπει να περάσει και στους πρωταγωνιστές. Κι ο Λεωνίδας Κασελάκης είναι ένας εξ αυτών.

Ο φόργουορντ του Προμηθέα ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του στο 85-84 επί της ΑΕΚ, καθώς τελείωσε το ματς με 17 πόντους (6/11 δίποντα), 9 ριμπάουντ και 5 ασίστ στη στατιστική του. Το Sport24.gr μίλησε με τον Λεωνίδα Κασελάκη, ο οποίος αρχικά τόνισε: "Μετά το 2-1 ήταν μία δύσκολη κατάσταση για εμάς γιατί χάσαμε καθαρά κι εύκολα από την ΑΕΚ στο τρίτο παιχνίδι και βρεθήκαμε μπροστά στον αποκλεισμό. Ωστόσο συνεχίσαμε να το πιστεύουμε. Ο λόγος είναι πως ξέραμε τις δυνατότητες μας και ξέραμε πως στην κατάσταση που βρισκόμαστε τα πάντα εξαρτώνται από εμάς. Είπαμε να δούμε πρώτα το ματς στην Πάτρα για να κάνουμε το 2-2 και μετά θα επικεντρωθούμε στον 5ο ημιτελικό. Έτσι κι αλλιώς από την αρχή πηγαίναμε παιχνίδι με παιχνίδι και γι’ αυτό αν εξαιρέσεις το Game 3 παρουσιάσαμε μία πολύ καλή εικόνα".

Κασελάκης: "Ηξερα ότι ο Προμηθέας είναι για μεγάλα πράγματα"
EUROKINISSI

Για το διάστημα ανάμεσα στο φινάλε της κανονικής διάρκειας και της παράτασης είπε: "Ήμασταν σχετικά ψύχραιμοι. Σίγουρα υπήρχε μία απογοήτευση, που όμως δεν επιτρέψαμε να γίνει πανικός. Αλλά υπήρχε απογοήτευση γιατί είχαμε το ματς στα χέρια μας και μας ήρθαν μνήμες από το πρώτο παιχνίδι της σειράς. Νομίζω όμως ότι η ομάδα έδειξε χαρακτήρα στην παράταση και τελικά πήρε αυτό που της άξιζε".

Όσο για τον αν υπήρχε οδηγία για φάουλ, απάντησε: "Μετά το επιθετικό ριμπάουντ φώναξε ο coach για φάουλ αλλά εκείνες οι στιγμές είναι αρκετά περίεργες, επειδή η μπάλα έχει πάει στο τρίποντο και υπάρχει ο φόβος μήπως γίνει φάουλ για τρεις βολές. Ήταν μία φάση περίεργη, θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει το αμυντικό ριμπάουντ και να είχαν τελειώσει όλα. Αλλά τέλος καλό όλα καλά".

Δικαίωση για όλους

Ζητήσαμε από τον Λεωνίδα Κασελάκη να μας περιγράψει και τις στιγμές που ακολούθησαν: " Ήταν κάτι μοναδικό για τον οργανισμό του Προμηθέα όλες αυτές οι στιγμές χαρά και πανηγυρισμού που ακολούθησαν. Είναι η 3η χρονιά στη Basket League και γίνεται η πρώτη επαρχιακή ομάδα που συμμετέχει σε τελικούς. Δεν είναι λίγο όλο αυτό. Και ειδικά για τους ανθρώπους που βρίσκονται εδώ από τα τοπικά.

Εφαρμόζοντας ένα σχέδιο κι έχοντας σαν όραμα ένα πλάνο πολύ δυνατό του κ. Λιόλιου, νομίζω ότι όλο αυτό είναι μία δικαίωση για όλους. Είναι στιγμές χαράς μοναδικές που δεν θα ξεχάσουν ποτέ" .

Κασελάκης: "Ηξερα ότι ο Προμηθέας είναι για μεγάλα πράγματα"
EUROKINISSI

Όσο για τη δική του εμφάνιση; "Δεν χρειαζόταν η χθεσινή εμφάνιση για να αισθανθώ δικαιωμένος για την επιλογή μου. Γενικά έχω μία πολύ δυνατή σχέση με τον προπονητή μου, ο οποίος με πιστεύει όχι στα λόγια αλλά στις πράξεις. Με εμπιστεύεται και μου το δείχνει μέσα στο γήπεδο. Το ίδιο και οι συμπαίκτες μου. Πέρα από το ότι είμαστε φίλοι και είναι εξαιρετικά παιδιά όλοι και το ευχαριστιόμαστε μέσα στο παρκέ. Πέρα από αυτό, υπάρχει εμπράκτως εμπιστοσύνη, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για να χτίσεις σχέσεις και να μπορέσεις να πραγματοποιήσεις τους στόχους σου. Ήμασταν μία γροθιά και στις δύσκολες στιγμές και κάνοντας ένα flashback σίγουρα δεν περίμενα ότι θα συμμετέχουμε στους τελικούς της Basket League με τον Προμηθέα, αλλά είχα στο μυαλό μου ότι η ομάδα θα είναι για μεγάλα πράγματα. Κι εγώ ήμουν έτοιμος να ανταποκριθώ σε αυτό", ξεκαθάρισε.

Ο coach δεν είναι του "φαίνεσθαι" αλλά του "είναι"

Κατόπιν, η κουβέντα πήγε στον coach Γιατρά. Κι ο έμπειρος φόργουορντ υπογράμμισε: "Τον ταβερνιάρη ε (γέλια); Το χιούμορ είναι καλό αλλά το κακό εδώ είναι πως κάποιοι το έλεγα υποτιμητικά. Ο coach έχει δείξει πράγματα με την πορεία του και φέτος η ομάδα όλη τη χρονιά παίζει καλό μπάσκετ. Έδειξε επίσης ότι η περσινή χρονιά δεν ήταν κάτι τυχαίο. Δεν ήταν πυροτέχνημα. Νομίζω ότι το γεγονός πως είναι αντισυστημικός και δεν είναι του "φαίνεσθαι" αλλά του "είναι" δεν πρέπει πλέον να γίνεται αντικείμενο για υποτιμητικά σχόλια και χλευασμούς. Όλο αυτό που ζήσαμε το άξιζε κι ο coach κι εμείς χαρήκαμε με τη χαρά του. Ξέραμε πόσο το ήθελε και μας το μετέδωσε και πήγαμε όλοι μαζί το υλοποιήσουμε".

Κασελάκης: "Ηξερα ότι ο Προμηθέας είναι για μεγάλα πράγματα"
EUROKINISSI

Τι μπορούμε να περιμένουμε από τον Προμηθέα στους τελικούς; "Στη σειρά με τον Παναθηναϊκό αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να δείξουμε τα ίδια πράγματα σαν ομάδα. Πρώτα από όλα να το ευχαριστηθούμε γιατί είναι κάτι πρωτόγνωρο για εμάς. Και από εκεί και πέρα να μπορέσουμε να φανούμε ανταγωνιστικοί και να το πάμε παιχνίδι παιχνίδι. Έτσι κι αλλιώς τα ματς έχουν πολύ κοντινή απόσταση το ένα με το άλλο. Πρέπει να έχουμε κοντή μνήμη και για τα όσα έγιναν με την ΑΕΚ και για αυτά που θα ακολουθήσουν με τον Παναθηναϊκό.

Η ομάδα μπορεί να ανταποκριθεί και να παίξει όμορφο μπάσκετ και να βάλει δύσκολα στον Παναθηναϊκό, που όμως είναι ξεκάθαρα το φαβορί για πολλούς λόγους", απάντησε ο φόργουορντ του Προμηθέα.

Δείξαμε ότι το μπάσκετ ζει και αναπνέει

Τέλος, η κουβέντα μας έκλεισε με την εξής τοποθέτηση από τον Λεωνίδα Κασελάκη: "Η σειρά του Προμηθέα με την ΑΕΚ έκανε πολύ καλό στο μπάσκετ. Για τον μέσο φίλαθλο ήταν πολύ ενδιαφέροντα παιχνίδια, με κομμένη την ανάσα μέχρι το τέλος. Δείχνει η σειρά αυτή ότι το μπάσκετ ζει, αναπνέει και θα συνεχίσει να υπάρχει παρόλο που υπάρχουν αυτοκτονικές τάσεις και θέλουμε να το σκοτώσουμε εμείς οι ίδιοι.

Ο Προμηθέας είναι μία ομάδα διαφορετική όσον αφορά στο στήσιμο και το χτίσιμο. Βάζει μακροχρόνιους στόχους και δεν βλέπει μόνο το σήμερα αλλά έχει το βλέμμα και στο αύριο. Και όλο αυτό σε κάνει να έχεις επιμονή και υπομονή. Αυτή είναι η διαφορά του Προμηθέα και γι’ αυτό η ομάδα πέτυχε πολύ πιο νωρίς από όσο θα φανταζόταν κανείς".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ