ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Λαμπρόπουλος στο Sport24.gr: "Δεν φοβήθηκα, κακοφάνηκαν στους Γερμανούς τα άδεια γήπεδα"

Λαμπρόπουλος στο Sport24.gr: "Δεν φοβήθηκα, κακοφάνηκαν στους Γερμανούς τα άδεια γήπεδα"

O Βασίλης Λαμπρόπουλος αγωνίστηκε βασικός στην αναμέτρηση της Μπόχουμ με τη Χάιντενχαϊμ και μεταφέρει μέσω του Sport24.gr την εμπειρία του πρώτου αγώνα στην -μετά κορονοϊό- εποχή, αλλά και το συναίσθημα να επιστρέφει ένας παίκτης στη δράση μετά από δύο μήνες.

Η 16η Μαΐου θα μείνει στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, αφού ύστερα από δύο μήνες η Γερμανία έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή λίγκα που επέστρεψε στη δράση εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού. Οι Γερμανοί έστειλαν το πρώτο μήνυμα στη "μάχη" με τον ιό, λειτουργώντας κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας και τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Η αρχή έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου με τις τέσσερις αναμετρήσεις για την Bundesliga 2, μεταξύ των οποίων ήταν και το Μπόχουμ - Χάιντενχαϊμ, με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο να αγωνίζεται βασικός για τους γηπεδούχους στο εμφατικό 3-0. Ο διεθνής Έλληνας στόπερ, που είχε πολύ καλή παρουσία στη δεύτερη συμμετοχή του με τη φανέλα της γερμανικής ομάδας, μίλησε στο Sport24.gr και μετέφερε τις ξεχωριστές και πρωτόγνωρες εμπειρίες του.

Στην αρχή ήταν άβολα γιατί σκέφτεσαι τι πέρασες δύο μήνες

Καταρχάς, σε ερώτηση για το πόσο δύσκολο ήταν να επιστρέψει ένας ποδοσφαιριστής μετά από δύο μήνες στη δράση, απάντησε: "Γενικά ήταν δύσκολο. Είναι λογικό να σκέφτεσαι όλα αυτά που πέρασες το τελευταίο δίμηνο. Το γεγονός ότι χρειάστηκε να μείνεις σπίτι, να τρέξεις στα πάρκα και να επιστρέψεις στις προπονήσεις αρχικά σε γκρουπ και στη συνέχεια με ολόκληρη την ομάδα. Προσέχαμε στα αποδυτήρια και η αλήθεια είναι πως ήταν λίγο άβολο στην αρχή, μέχρι να συνηθίσουμε και πάλι. Ειδικά οι Γερμανοί, που δεν έχουν συνηθίσει να παίζουν σε άδεια γήπεδα, τους κακοφάνηκε λίγο περισσότερο".

Λαμπρόπουλος στο Sport24.gr: "Δεν φοβήθηκα, κακοφάνηκαν στους Γερμανούς τα άδεια γήπεδα"

Ο Λαμπρόπουλος σε διεκδίκηση της μπάλας με παίκτη της Χάιντενχαϊμ

Έχοντας αγωνιστεί για περισσότερα από δέκα χρόνια σε ελληνικές ομάδες, η απουσία θεατών από τις εξέδρες δεν του προξένησε και τεράστια εντύπωση, αφού είναι κάτι συνηθισμένο στη χώρα μας, για άλλους λόγους προφανώς. Ωστόσο, ακόμα και για κάποιον που έχει ζήσει αγώνες σε γήπεδα κεκλεισμένων των θυρών, η εικόνα των άδειων εξεδρών δεν ήταν και το ομορφότερα θέαμα.

"Προφανώς, η εικόνα των άδειων εξεδρών ήταν άσχημη και για εμένα. Έχω παίξει σε άδειο ΟΑΚΑ, που έχει και 70.000 θέσεις και σκέψου πως ήταν άβολο. Πόσο μάλλον εδώ, στη Γερμανία, που δεν είναι κάτι συνηθισμένο. Είναι δύσκολο να παίζεις χωρίς κόσμο, καθώς το γερμανικό ποδόσφαιρο ζει από την παρουσία των φιλάθλων στα γήπεδα. Τους ρώτησα αν έχουν παίξει ξανά σε άδειο γήπεδο, μου απάντησαν αρνητικά και εγώ για πλάκα τούς είπα ότι είμαι συνηθισμένος, οπότε δεν μου κάνει εντύπωση. Και γελούσαμε".

Καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από τον κορονοϊό παγκοσμίως, επομένως θα ήταν απόλυτα λογικό για τον κάθε ποδοσφαιριστή να φοβάται να μπει δυνατές στις μονομαχίες ή να προσπαθεί να κρατήσει -όσο το δυνατόν- πιο μακρινές αποστάσεις με συμπαίκτες και αντιπάλους μέσα στο γήπεδο. Από την πλευρά του, ο Λαμπρόπουλος ήταν ξεκάθαρος, τονίζοντας πως "Δ εν φοβήθηκα καθόλου γιατί το έχω ξεπεράσει λόγω των προπονήσεων που κάνουμε όλο αυτό το διάστημα.

Είχα καθημερινή τριβή με τους συμπαίκτες μου, οπότε το είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Βέβαια, όταν βγαίνεις από το γήπεδο το ψιλοσκέφτεσαι, αλλά γενικά θα πρέπει να προχωρήσουμε, να δείξουμε θάρρος και να το αφήσουμε πίσω μας. Δεν θα είναι ωραίο να αλλάξουν οι κοινωνικές σχέσεις εξαιτίας του κορονοϊού. Δηλαδή, να μην χαιρετάς ή να μην ακουμπάς τον άλλον. Οι χειραψίες θα πρέπει να ξαναμπούν στη ζωή μας, αλλά προσεκτικά".

Ο διαιτητής δεν μας έκανε κάποια παρατήρηση

Το υγειονομικό πρωτόκολλο τηρήθηκε σε μεγάλο βαθμό στην επανέναρξη του γερμανικού πρωταθλήματος και γι' αυτό το λόγο θα είχε ενδιαφέρον αν υπήρξε κάποια εντολή, παρατήρηση ή επισήμανση από τον διαιτητή κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

"Ο διαιτητής δεν μας έκανε κάποια παρατήρηση. Απλά, πριν από τον αγώνα, οι παρατηρητές και οι διαιτητές είχαν δώσει κάποια υγειονομικά πρωτόκολλα. Συγκεκριμένα, στον πάγκο κάθονταν μόνο ο προπονητής, ο βοηθός του, ο γιατρός, ο φυσικοθεραπευτής κι ένας φροντιστής. Οι αναπληρωματικοί βρίσκονταν στην εξέδρα, με απόσταση δύο θέσεων μεταξύ τους, ενώ φορούσαν όλοι μάσκες. Στον αγωνιστικό χώρο δεν υπήρχαν ζητήματα. Από την πλευρά μας, καλό θα είναι να μην προκαλούμε, να κρατάμε αποστάσεις στους πανηγυρισμούς και να τηρούμε τις οδηγίες".

Λαμπρόπουλος στο Sport24.gr: "Δεν φοβήθηκα, κακοφάνηκαν στους Γερμανούς τα άδεια γήπεδα"

Οι αναπληρωματικοί της Μπόχουμ σε απόσταση ασφαλείας

Δεν ήταν λίγες οι στιγμές κατά τη διάρκεια των αγώνων και πιο συγκεκριμένα μετά την επίτευξη ενός γκολ, που έβλεπες μία αμηχανία μεταξύ των παικτών, αφού δεν ήταν εφικτό να πανηγυρίζουν όπως παλιά. Βέβαια, είναι δεδομένο πως θα εφευρεθούν νέοι τρόποι πανηγυρισμού μέχρι να βγούμε από αυτή την ιδιαίτερη κατάσταση.

"Τι μπορείς να κάνεις... Πανηγυρίζεις δίνοντας την μπουνιά ή τους αγκώνες σου, από απόσταση πάντα. Για παράδειγμα, σε ένα φάουλ που έγινε στο κέντρο, ο ένας παίκτης έτεινε το πόδι του προς τον άλλον για χαβαλέ. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να αγκαλιαζόμαστε, αλλά θα κάνουμε υπομονή, θα πορευτούμε με αυτό και θα ακολουθήσουμε τις εντολές της Λίγκας".

Μετά τη λήξη των αναμετρήσεων, οι ποδοσφαιριστές δεν αποχώρησαν σε γκρουπ, ούτε με κάποιο πούλμαν ή βανάκι της ομάδας, αλλά " Ο καθένας μόνος του. Μπορούσαμε να αποχωρήσουμε με όποιον τρόπο θέλαμε, απλά φορώντας μάσκα τόσο στους κλειστούς χώρους όσο και στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου. Από τη μεικτή ζώνη δεν πέρασα, οπότε δεν έχω εικόνα αν κρατούσαν τις αποστάσεις ή αν υπήρχαν συγκεκριμένα μικρόφωνα".

Τελειώνοντας τη συζήτηση, αναρωτηθήκαμε αν ο Δήμος ή η ομάδα δημιούργησε ειδικούς χώρους με γιγαντοοθόνες για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση οι φίλαθλοι, πάντα κάτω από αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα. Ο Λαμπρόπουλος υποστήριξε πως "σ το Μπόχουμ δεν έχουν μπει γιγαντοοθόνες γιατί δεν θέλουν να δημιουργούν συνωστισμό σε πλατείες και δημόσιους χώρους. Προσέχουν αρκετά. Ίσως επειδή στη Ρηνανία, που βρίσκομαι εγώ, υπήρχαν αρκετά κρούσματα του κορονοϊού. Στις υπόλοιπες πόλεις δεν γνωρίζω τι συμβαίνει".

Photo Credits: VfL Bochum Twitter

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Κορονοϊός: Πανηγυρισμός με αγκώνες, σεκιούριτι με μάσκα στο Μπόχουμ
Μπόχουμ - Χάιντενχαϊμ: Οι ποδοσφαιριστές κάθισαν στην εξέδρα
TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ