ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Λίνο: "Επόμενος προπονητής ο Πάμπλο Γκαρσία"

Λίνο: "Επόμενος προπονητής ο Πάμπλο Γκαρσία"

Ο πρώην μπακ του ΠΑΟΚ, Λίνο, μιλά στο Sport24.gr για το πρώτο πρωτάθλημα του Δικεφάλου μετά από 34 χρόνια. Η δικαίωση των προσπαθειών, το όνειρο του Βιεϊρίνια που έγινε πραγματικότητα και ο επόμενος προπονητής της ομάδας, Πάμπλο Γκαρσία.

Ο ΠΑΟΚ είναι πρωταθλητής της σεζόν 2018-19! Ο Δικέφαλος πανηγυρίζει το πρώτο του πρωτάθλημα μετά από 34 χρόνια. Αυτό που ονειρεύτηκαν γενιές και γενιές παικτών και φιλάθλων της ομάδας έγινε πραγματικότητα από τους παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο Λίνο φόρεσε για πέντε χρόνια (2009-2014) την ασπρόμαυρη φανέλα με το Δικέφαλο. Ο 41χρονος σήμερα Βραζιλιάνος παλαίμαχος αριστερός μπακ πανηγύρισε από τη Βραζιλία την επιτυχία της πρώην του ομάδας. Μιλά στο Sport24.gr για τη δικαίωση των προσπαθειών που απέβησαν άκαρπες λόγω διαιτητικών παραγόντων στο παρελθόν,το όνειρο του Βιεϊρίνια που έγινε πραγματικότητα και τον Πάμπλο Γκαρσία, τον οποίον βλέπει ως επόμενο προπονητή της ομάδας.

- Πρωτάθλημα μετά από 34 χρόνια. Το ονειρεύτηκες κι εσύ ως παίκτης; Πώς το έζησες;

"Ήταν μια στιγμή που περιμέναμε όλοι στον ΠΑΟΚ για χρόνια. Είναι το αποτέλεσμα ενός πρότζεκτ, στο οποίο υπήρχε πίστη από την πρώτη στιγμή. Ο ΠΑΟΚ είχε την ομάδα από πέρυσι, δεν την έφτιαξε φέτος. Έμεινε ο προπονητής κι αυτό ήταν "κλειδί". Οι παίκτες που έφυγαν ήταν λίγοι, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι αντικαταστάθηκαν από καλύτερους. Τώρα, απλά απολαμβάνουν τους καρπούς αυτού του πρότζεκτ".

- Ο Βιεϊρίνια σήκωσε τον τίτλο ως αρχηγός της ομάδας. Πρώην συμπαίκτης σου στον ΠΑΟΚ, περάσατε πολλά μαζί. Τι σου είπε;

"Είμαι πολύ χαρούμενος για τον Βιεϊρίνια. Τον βρήκα στον ΠΑΟΚ, είχε φθάσει στην ομάδα ένα χρόνο πριν από μένα. Εγώ πήγε το 2009, αυτός ήταν το 2008. Διψούσε για το πρωτάθλημα. Το έλεγε από τότε ότι θέλει να κατακτήσει ένα τίτλο, μου το έλεγε συνέχεια. Γι' αυτό χαίρομαι που το κατακτά, ειδικά σε μια σεζόν που είναι MVP.

Λίνο: "Επόμενος προπονητής ο Πάμπλο Γκαρσία"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ακόμη κι όταν έφυγε από τον ΠΑΟΚ για να παίξει αλλού, είχε το μυαλό του στην ομάδα. Ρωτούσε συνέχεια για τον ΠΑΟΚ. Το όνειρό του ήταν να κατακτήσει ένα πρωτάθλημα. Θυμάμαι που το έλεγε από τότε. Λυπάμαι για τον τραυματισμό του. Αλλά, είναι δυνατός και θα τον ξεπεράσει. Τίποτα δεν μπορεί να χαλάσει αυτήν την ιστορική στιγμή".

- Θα έρθεις στην Ελλάδα για να πανηγυρίσεις τον τίτλο;

"Θέλω πολύ να έλθω Θεσσαλονίκη, να το ζήσω. Είναι σημαντικό, θέλω να δω τα παιδιά, να τα συγχαρώ. Θέλω να σηκώσω μαζί τους αυτή την κούπα".

- Γιατί αυτός ο τίτλος άργησε 34 χρόνια;

"Φθάσαμε παλαιότερα κοντά στον τίτλο, αλλά για κάποιες συνθήκες αυτό δεν έγινε. Με τον Φερνάντο Σάντος είχαμε καλή ομάδα, φθάσαμε κοντά, αλλά η διαιτησία δεν μας άφησε όπως στο παιχνίδι με τον Άρη το 2010".

- Λέο Μάτος. Η "ψυχή" του ΠΑΟΚ για πολλούς. Πολλοί μάλιστα τον συγκρίνουν με εσένα ως προς το στυλ παιχνιδιού και την ένταση που βγάζει...

"Ο Λέο Μάτος είναι τρομερός ποδοσφαιριστής, χαίρομαι που ένας συμπατριώτης μου αποδίδει τόσο καλά. Μου λένε πολλοί ότι μοιάζει με εμένα στο στυλ παιχνιδιού - ότι παίζει πάντα για την ομάδα - κι αυτό με κάνει διπλά χαρούμενο".

- Ένα ρόστερ με Βραζιλιάνους. Είναι ο ΠΑΟΚ μια ομάδα "αλέγκρε" που ταιριάζει με την ιδιοσυγκρασία του λαού της πατρίδας σου;

"Δεν είναι μόνο ο Λέο Μάτος, είναι κι ο Μαουρίσιο. Είναι ο Λέο Ζαμπά κι ο Πέντρο Ενρίκε. Μοιάζει πεπρωμένο της ομάδας να συναντάται ο δρόμος της με Βραζιλιάνους. Ο Λέο Ζαμπά έφθασε άγνωστος στον ΠΑΟΚ και τώρα ήδη ακούγονται ομάδες ότι τον θέλουν. Δεν είναι ομάδα μίας χρήσης. Δεν είναι, δηλαδή, ότι ο ΠΑΟΚ κερδίζει το πρωτάθλημα και τέλος. Ο Ενρίκε με τον οποίον έχω τακτική επικοινωνία, είχε αυτή την ατυχία με τον τραυματισμό".

- Είναι πιθανό το σενάριο ο Λέο Ζαμπά να πάρει μεταγραφή από τον ΠΑΟΚ σε ομάδα του εξωτερικού αυτό το καλοκαίρι κιόλας;

"Εκτός από τα γκολ, έχει κι ασίστ. Είναι σίγουρο ότι θα έλθουν προτάσεις κι από άλλες ομάδες. Εάν έλθει μια καλή πρόταση, θα την αξιολογήσει ο ΠΑΟΚ. Ο κύριος Σαββίδης θα αποφασίσει τι είναι καλύτερο για τον ΠΑΟΚ".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ EUROPA LEAGUE ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΤΕΝΑΜ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ // ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ)
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ EUROPA LEAGUE ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΤΕΝΑΜ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ // ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ) MOTIONTEAM

- Πέρα από την πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ, εξαιρετικά τα πηγαίνουν και οι καλύτερες. Ο Πάμπλο Γκαρσία ήλθε στην Ελλάδα το 2008 και ρίζωσε στα μέρη μας. Τον βλέπεις να κοουτσάρει και την πρώτη ομάδα στο μέλλον;

"Βλέπω τον Πάμπλο Γκαρσία ως επόμενο προπονητή του ΠΑΟΚ στο μέλλον. Έχει καλή πορεία με τους μικρούς είναι προπονητής που προορίζεται για την επόμενη ομάδα. Έχει κατακτήσει τίτλους με τους μικρούς. Είμαι σίγουρος ότι θα μείνει πολλά χρόνια στον ΠΑΟΚ και θα προπονήσει και την πρώτη ομάδα. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει κατακτήσει δυο σερί τίτλους με τους μικρούς".

- Θα έλθουν κι άλλα πρωταθλήματα εκτιμάς στο προσεχές μέλλον;

"Για μένα ο ΠΑΟΚ δεν είναι η μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας, είναι η μεγαλύτερη ομάδα του κόσμου. Ο τίτλος αυτός είναι άξιος και το βλέπουν όλοι. Αυτός είναι ο πρώτος τίτλος της αυτοκρατορίας που χτίζει ο ΠΑΟΚ".

- Άλλαξε ο Ιβάν Σαββίδης τη σύγχρονη ιστορία του ΠΑΟΚ;

"Το 2012 που έφθασε ο Σαββίδης, άλλαξε τα πάντα στην ομάδα. Επανήλθε η ομαλότητα, έφτιαξε τις δομές δεν θα ήταν έτσι ο ΠΑΟΚ αν δεν υπήρχε ο Ιβάν Σαββίδης".

- Κύπελλο πήρε ο ΠΑΟΚ. Πρωτάθλημα πήρε. Επόμενο βήμα;

"Το επόμενο βήμα θα είναι η πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Δεν είναι μια οποιαδήποτε διοργάνωση, εκεί παίζουν οι καλύτεροι. Θα υπάρξουν και θετικές και αρνητικές εμπειρίες. Θα κάνουμε ακόμη μία προσπάθεια, αυτή τη φορά θα τα καταφέρουμε".

Διαβάστε ακόμα
Το πούλμαν της χαράς του πρωταθλητή ΠΑΟΚ
Εννέα είχαν την... τεχνογνωσία
Η απονομή στον πρωταθλητή ΠΑΟΚ: Η στιγμή που ο Βιεϊρίνια σήκωσε την κούπα
Μάτος σε Λουτσέσκου: "Σε αγαπώ περισσότερο από εμένα"

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ