ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Λουτσέσκου: "Ονειρεύτηκα αυτή τη νύχτα"

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, μιλά στο Sport24.gr για τη νύχτα της 11η Μαΐου 2019 που ονειρεύτηκε όταν ανέλαβε πριν από δύο χρόνια και διαπιστώνει: "Ένας μονο νικά".

Το πρώτο νταμπλ στην ιστορία του ΠΑΟΚ έχει έναν "αρχιτέκτονα". Το ονοματεπώνυμό του είναι Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο 50χρονος Ρουμάνος προπονητής μετά το πρωτάθλημα, κατέκτησε και το Κύπελλο με τον Δικέφαλο σε μια ονειρεμένη σεζόν για τον ίδιον και την ομάδα του.

Το Sport24.gr συνάντησε τον Ραζβάν Λουτσέσκου στον αγωνιστικό χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου. Του ζητήσαμε να πάει το χρόνο πίσω. Στον Αύγουστο του 2017, όταν αντικατέστησε τον Αλεκσάνταρ Στανόγεβιτς. Όταν γνώρισε την πρώτη πίκρα με τον αποκλεισμό από την Έστερσουντ.

Και να διανύσει νοητά το δρόμο μέχρι τον Μάιο του 2019. Δύο Κύπελλα, ένα πρωτάθλημα, ένα νταμπλ. Μία πορεία αήττητη.

- Όταν αναλάβατε τον ΠΑΟΚ, το καλοκαίρι του 2017, φανταστήκατε αυτή τη νύχτα; Τη νύχτα που φέρνει στο Δικέφαλο το πρώτο νταμπλ της ιστορίας του;

"Την ονειρεύτηκα. Με τους ανθρώπους μου, τα παιδιά μου όπως λέω τους παίκτες μου, χτίσαμε αυτήν την επιτυχία".

- Ήταν ένα δύσκολο ξεκίνημα εκείνο το καλοκαίρι, αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία μέσα στον Αύγουστο, ένας δρόμος με αρκετά εμπόδια μέχρι το βράδυ αυτό της 11ης Μαΐου στο ΟΑΚΑ...

"Είμαστε χαρούμενοι. Και κουρασμένοι, γιατί ήταν μια σεζόν με πολλή πίεση. Αλλά, περισσότερο χαρούμενοι από κουρασμένοι για ό,τι πετύχαμε. Είναι φανταστικό. Το να νικάς δεν είναι εύκολο".

Λουτσέσκου: "Ονειρεύτηκα αυτή τη νύχτα"

- Πρωτάθλημα, Κύπελλο. Ο ΠΑΟΚ θεωρείτε ότι με αυτόν τον τρόπο απάντησε σε όσους αμφέβαλαν για την ανωτερότητά του στη σεζόν;

"Σας είπα και πριν, το να νικάς δεν είναι εύκολο. Υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες, πολλές καλές ομάδες. Ένας όμως νικά. Είναι δύσκολο να επαναφορτίσεις τις μπαταρίες σου. Πιο δύσκολο από ό,τι μπορείτε να φανταστείτε".

- Θεωρείτε αυτό το νταμπλ μια ανταμοιβή των κόπων και της επιμονής σας;

"Δεν είμαι μόνος μου. Είναι το επιτελείο μου, είναι αυτοί οι υπέροχοι παίκτες. Είναι ο τεχνικός διευθυντής. Είναι μια οικογένεια. Μόνο έτσι μπορείς να νικήσεις".

- Επόμενος στόχος; Όμιλοι Champions League;

"Επόμενος στόχος ν' απολαύσω την επιτυχία μ' ένα ποτήρι κρασί. Μετά θα δούμε".

Βιαστικός καθώς δεν ήθελε να χαλάσει χατήρι για τις selfies των φίλων του ΠΑΟΚ στο δρόμο προς την Αίθουσα Τύπου του Ολυμπιακού Σταδίου, ο Ραζβάν Λουτσέσκου απαντούσε σε όσους τον ρωτούσαν εάν θα μείνει στην ομάδα: "Μα πού να πάω;".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ