ΣΤΗΛΕΣ

Μοντεαγούδο στο Sport24.gr: "Το προπονητικό κέντρο του Απόλλωνα ήταν σαν αχυρώνας"

SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΕΞΑΡΧΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΕΞΑΡΧΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Αλμπέρτο Μοντεαγούδο αποχαιρετά την Ελλάδα μετά τη σύντομη θητεία του στον Απόλλωνα μέσω του Sport24.gr. Ο Ισπανός τεχνικός χαρακτηρίζει "αχυρώνα" το προπονητικό κέντρο, ενώ υποστηρίζει ότι η "Ελαφρά Ταξιαρχία" δεν ήταν για Super League σε επίπεδο φυσικής κατάστασης κι ο Σικαμπάλα όχι ο παίκτης του παρελθόντος.

Στις 12 Σεπτεμβρίου ο Απόλλων Σμύρνης ανακοίνωνε την πρόσληψη του Αλμπέρτο Μοντεαγούδο στην τεχνική ηγεσία, ως αντικαταστάτη του Βαλεριάν Ισμαέλ. Ο 43χρονος Ισπανός προπονητής δεν... μακροημέρευσε στον πάγκο της "Ελαφράς Ταξιαρχίας".

Πριν καν συμπληρωθεί ένας μήνας, αποτελεί παρελθόν. Από την Τετάρτη (3/10), νέος τεχνικός των "κυανόλευκων" είναι ο Γιάννης Ματζουράκης. Αποχαιρέτησε την Ελλάδα με τέσσερις ήττες. Τρεις για τη Super League (από ΠΑΣ Γιάννινα, Αστέρα και Πανιώνιο) και μία για το Κύπελλο Ελλάδας (από Αστέρα).

Ο Ίβηρας αποχαιρετά την Ελλάδα μέσα από το Sport24.gr. Αρχικά, υποστηρίζει ότι ξεκίνησε με διαφορετικές προσδοκίες την εν Ελλάδι περιπέτειά του και χαρακτηρίζει το προπονητικό κέντρο του Απόλλωνα, στη Φυλή, ως... αχυρώνα.

"Όταν αποδέχθηκα την πρόταση και ήλθα, το είδα ως μια καλή ευκαιρία. Παρέλαβα όμως μια ομάδα που δεν είχε δουλέψει, που σε επίπεδο φυσικής κατάστασης δεν ήταν για να παίζει στην πρώτη κατηγορία. Υπήρχαν παίκτες που είχαν φθάσει πριν από λίγες ημέρες και ήθελαν χρόνο ακόμη για να ενσωματωθούν πλήρως.

Η αλήθεια είναι ότι ήλθα στην Ελλάδα για να πετύχω, αλλά μόλις αντίκρισα το προπονητικό κέντρο ήταν ένας... αχυρώνας. Ήταν μια σκέτη απογοήτευση. Είπα αμέσως στον Γιάννη (Κόντη) ν' αλλάξουμε προπονητικό κέντρο. Ήταν μια καταστροφή, μια απογοήτευση.

SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι παίκτες μου δεν σταμάτησαν να διαμαρτύρονται. Εκεί περνούσαν τις ώρες τις προπονήσεις και το έβλεπες ότι δεν ήταν χαρούμενοι. Δεν σταματούσαν να παραπονιούνται. Εάν προσθέσεις σε αυτό και το γεγονός ότι έφθασαν αργά πολλά παιδιά και δεν ήταν έτοιμα ακόμη, φθάσαμε σε αυτό το αποτέλεσμα".

Τι μπόρεσε να κάνει σε τρεις εβδομάδες; Μετάνιωσε για πράγματα που έκανε ή δεν έκανε σε αυτό το χρονικό διάστημα; Μίλησε με τον πρόεδρο της ομάδας για όσα ο ίδιος διαπίστωσε, όσο εργάστηκε;

"Ήταν αδύνατο να φτιάξεις ομάδα. Θεωρώ ότι μας καταδίκασαν τα ατομικά λάθη. Αλλά, θέλει χρόνο για να φτιάξεις ομάδα. Μας έλειψε χρόνος. Είναι αδύνατο ν' αλλάξεις ριζικά σε τρεις εβδομάδες. Δεν μπορείς να παίρνεις έναν προπονητή και να τον απομακρύνεις μετά από τόσα λίγα ματς. Στην Ισπανία θα ήταν αδύνατο να συμβεί αυτό.

SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Μίλησα πριν το τελευταίο ματς με τον πρόεδρο. Του είπα ότι πρέπει να πάμε μαζί ενωμένοι και να βελτιωθούμε στη διάρκεια του χρόνου. Δεν νομίζω ότι έγινε κάποιο λάθος στην τεχνική καθοδήγηση".

Το "διαζύγιο" με τον Βαλεριάν Ισμαέλ ήταν θυελλώδες, καθώς ο Γάλλος τεχνικός υποστήριξε κατά την αποχώρησή του ότι ο πρόεδρος του Απόλλωνα επηρέασε τις επιλογές του για τον καταρτισμό της αρχικής ενδεκάδας. Ο ίδιος δέχθηκε βίωσε κάτι παρόμοιο;

"Δεν υπήρξε καμία παρέμβαση από τον πρόεδρο. Εάν προσπαθούσε να παρέμβει και να επηρεάσει τις επιλογές μου για την αρχική ενδεκάδα, θα έφευγα την ίδια ώρα. Δεν θα καθόμουν ούτε λεπτό. Στην Ισπανία όπου εργάστηκα το έκανα με αξιοπρέπεια κι έτσι θα συνεχίσω να το κάνω".

Μετά τα όσα έζησε, τι θα συμβούλευε κάποιον συμπατριώτη του συνάδελφο που θα είχε πρόταση για να εργαστεί στην Ελλάδα;

"Εάν ένας συμπατριώτης μου ζητούσε να τον συμβουλέψω να έρθει ή να μην έρθει στην Ελλάδα να δουλέψει, θα του έλεγα πρώτα να δει το προπονητικό κέντρο της ομάδας. Έπειτα να δει εάν η ομάδα έχει το υλικό για να μπορέσει να είναι ανταγωνιστική. Θεωρώ πως το ελληνικό πρωτάθλημα δίνει την ευκαιρία - εάν φτιάξεις μια ομάδα με δικές σου σωστές επιλογές - να μπορέσεις να κάνεις καλή πορεία".

Σε αυτό το βραχύ διάστημα συνεργάστηκε έστω και για μικρό χρονικό διάστημα με τον Σικαμπάλα, κατά την επιστροφή του Αιγύπτιου στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά την πρώτη του θητεία στον ΠΑΟΚ. Ο Αλμπέρτο Μοντεαγούδο ξεκαθαρίζει ότι ο Αιγύπτιος δεν είναι στο επίπεδο που τον θυμόμαστε.

"Ο Σικαμπάλα δεν είχε πολλά λεπτά συμμετοχής, δεν είναι ο Σικαμπάλα που ξέραμε. Είναι καλός παίκτης, αλλά δεν είναι αυτός που θυμόμαστε. Δεν είναι στο επίπεδο που ήταν πριν 2-3 χρόνια. Εάν πάρει ματς στα πόδια του, θα δείξει καλύτερη εικόνα.

SUPERLEAGUE / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ομάδα πρέπει πρώτα να βρει τα λάθη που έκανε, να τα καταλάβει και να τα βελτιώσει. Έχει καλούς παίκτες όπως ο Ακόστα, ο Ντεφεδερίκο. Εάν αυτοί πάρουν τα πάνω τους, θ' ανέβει και η ομάδα".

Αλήθεια, ποια είναι η γνώμη ενός Ισπανού προπονητή για τη διαιτησία στην Ελλάδα. Ο πρώην, πλέον, τεχνικός του Απόλλωνα ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει καλή άποψη για τους Έλληνες διαιτητές.

"Δεν μου άρεσε η διαιτησία στην Ελλάδα. Όταν παίζει ένας μεγάλος με έναν μικρό, τότε είναι δύσκολο να νικήσει ο μικρός. Το μόνο που άρεσε είναι η δυνατότητα να κινηθεί ο τεχνικός στο χώρο μπροστά από την περιοχή του. Στην Ισπανία όταν περάσεις τα όρια της περιοχής, αποβάλλεσαι".

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ