ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ουίγκινς: "You can call me Tanalias"

Ουίγκινς: "You can call me Tanalias"
EUROKINISSI

Λίγο πριν πετάξει για τις ΗΠΑ, ο Αντουέιν Ουίγκινς μίλησε στο Sport24.gr για την ονειρική σεζόν που είχε με τον Ήφαιστο Λήμνου, τη λατρεία του για το νησί και το νέο του παρατσούκλι.

Για μία διετία, ο Αντουέιν Ουίγκινς άφησε το στίγμα του στην Basket League. Αρχικά με το Λαύριο και εν συνεχεία με τον Ήφαιστο Λήμνου, τον οποίο βοήθησε σημαντικά να φτάσει μέχρι τα playoffs στην παρθενική παρουσία της νησιωτικής ομάδας στη μεγάλη κατηγορία.

Η παρουσία του στην ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου αποδείχθηκε ξεχωριστή όχι μόνο εντός παρκέ, αλλά κι εκτός αυτού αφού συνοδεύτηκε από τη γέννηση της κόρης του. Μέσα σε εννέα μήνες, ο 30χρονος φόργουορντ είχε μόνο ευχάριστα νέα, με το πρόσημο που μπήκε στη φετινή σεζόν να είναι θετικό, κατά δήλωση του ιδίου.

Λίγο πριν πετάξει για τις ΗΠΑ, για να επιστρέψει στα μέρη του, ο Αντουέιν Ουίγκινς μίλησε στο Sport24.gr για όσα έζησε φέτος στη Λήμνο, το δέσιμο που υπάρχει πλέον με το νησί και την τοπική κοινωνία, αλλά και το κατά πόσο νιώθει ότι έχει μπει μέσα του το ελληνικό στοιχείο.

Δεν το λέμε εμείς, ο ίδιος το παραδέχεται: "Ναι, εννοείται ότι νιώθω κάπως... δικός σας", ήταν η πρώτη ατάκα του, πριν εξηγήσει επ αυτού πως "δεν είναι μόνο ότι πέρασα δύο χρόνια της ζωής μου στην Ελλάδα, είναι κι ότι έμαθα αρκετές ελληνικές λέξεις και φράσεις. Θα σου πω ότι έχω κιόλας δύο ελληνικά παρατσούκλια, με φωνάζουν "Αντώνη" και "Τανάλια".

Παρεμπιπτόντως, το συγκεκριμένο παρατσούκλι τού "κόλλησε" στη διάρκεια των playoffs με το Περιστέρι. Όταν έκανε ένα εντυπωσιακό μπλοκ στον Βασίλη Μουράτο, που αποτέλεσε την αφορμή μιας ακόμη... έμπνευσης του Βαγγέλη Ιωάννου, κατά την τηλεοπτική μετάδοση της ΕΡΤ.

"Οι προπονητές και οι συμπαίκτες μου, μου το είπαν μετά το τέλος του αγώνα. Ήρθαν και μου εξήγησαν τι είπε ο δημοσιογράφος και μου εξήγησαν τι ακριβώς εννοεί. Έχει πλάκα, δεν θα πω ψέματα. Δεν είχα κάτι αντίστοιχο πιο πριν, οπότε μου αρέσει. Πάντα ήθελα να είμαι σημαντικός για την ομάδα μου μέσω της άμυνας, να προσφέρω πολλά με όσα κάνω στο γήπεδο, να προστατεύω το καλάθι", εξήγησε με αφορμή τη συγκεκριμένη φάση, η οποία αναμφισβήτητα συγκαταλέγεται στα highlights της παρουσίας του στον Ήφαιστο Λήμνου.

Πώς θα χαρακτήριζε ο ίδιος τη φετινή σεζόν; "Απίθανη! Τι άλλο; Ήταν κάτι που ξεπέρασε τις προσδοκίες όλων. Η συνεργασία που είχαμε ήταν άψογη και αυτό φάνηκε σε βάθος χρόνου, αφού διατηρήσαμε υψηλά επίπεδα αγωνιστικής ετοιμότητας από την πρώτη μέχρι την τελευταία ημέρα", απάντησε επ' αυτού πριν του ζητηθεί να ξεχωρίσει την καλύτερη και τη χειρότερη στιγμή από το πρωτάθλημα: "Για καλύτερη στιγμή, θα έλεγα την εκτός έδρας νίκη επί του ΠΑΟΚ, εκεί δείξαμε ότι έχουμε μεγάλες δυνατότητες. Στείλαμε ένα μήνυμα σε όλους ότι ο Ήφαιστος Λήμνου μπορεί να καταφέρει σπουδαία πράγματα και να κάνει περήφανο τον κόσμο του. Όσο για χειρότερη, η τελευταία μας ήττα, στο Περιστέρι. Παρότι ξέραμε ότι το πρόσημο της σεζόν ήταν θετικό, θέλαμε σαν τρελοί να πάμε στα ημιτελικά. Είχαμε συσπειρωθεί πολύ και, παρά τα προβλήματα που είχαμε με τραυματισμούς, πιστεύαμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Δυστυχώς όμως, δεν μπορέσαμε να φτάσουμε στην τετράδα".

Για να προσθέσει: " Όλα ήταν μοναδικά! Κάναμε μεγάλες νίκες, το σημαντικότερο όλων όμως είναι ότι ήμασταν ανταγωνιστικοί από το πρώτο μέχρι το τελευταίο παιχνίδι. Ξεπεράσαμε τις προσδοκίες όλων και δείξαμε ότι ο Ήφαιστος Λήμνου είναι μια ομάδα που όλοι πρέπει να σέβονται και να υπολογίζουν".

Όταν η κουβέντα πήγε σε θέματα που άπτονται της ζωής του έξω από το παρκέ, έδειξε ακόμη πιο ευτυχισμένος για όσα πέρασε. "Λάτρεψα τη Λήμνο, τα τοπία της, όλα. Οι άνθρωποι ήταν πολύ φιλικοί με μένα και την οικογένειά μου, μας αγκάλιασαν την πρώτη στιγμή. Ήταν όλοι φιλόξενοι και αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο προκειμένου να νιώθουμε άνετα εδώ".

Ουίγκινς: "You can call me Tanalias"
EUROKINISSI

Κι όταν λέει άνετα, σημειώστε ότι στη διάρκεια της σεζόν είχε μία... άφιξη στο σπίτι. Αυτή της κόρης του, η οποία ήρθε στον κόσμο και πέρασε τους πρώτους μήνες της ζωής της στην Ελλάδα, και δη στη Λήμνο: "Όλα εδώ ήταν ιδανικά, στη Λήμνο πέρασα υπέροχα. Συνέπεσε μάλιστα η φετινή σεζόν με τη γέννηση της κόρης μου, η οποία θα έχουμε να το λέμε ότι έχει και κάτι από Ελλάδα. Ήταν κάτι μοναδικό, κάτι ξεχωριστό για μένα και τη γυναίκα μου. Πιστεύω και για τη μικρή είναι ωραία εμπειρία, οι πρώτες τις μέρες και μήνες να είναι σε έναν τόσο όμορφο τόπο, με ήλιο και θάλασσα".

Όσο για το επιμύθιο, ήθελε να σταθεί σε όλο τον οργανισμό του Ηφαίστου Λήμνου. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο που έβαλαν το λιθαράκι τους, προκειμένου η νησιωτική ομάδα να κάνει αισθητή την παρουσία της στην Basket League και να φτάσει μέχρι τα playoffs.

"Όλοι οι άνθρωποι της ομάδας, από τον πρόεδρο, τους προπονητές και το επιτελείο, μέχρις εκείνους που έτρεχαν όλη μέρα για εμάς είναι σπουδαίοι. Μία υπέροχη παρέα. Φτιάξαμε ένα σύνολο με ισχυρούς δεσμούς, ο ένας δούλευε και προσπαθούσε για τον άλλον. Ήρθαμε πολύ κοντά σε σύντομο χρονικό διάστημα. Είχαμε καλούς χαρακτήρες, δείξαμε μεγάλη διάθεση να συνεργαστούμε καλά και αυτό απέδωσε τόσο στο γήπεδο, όσο και στις σχέσεις που δημιουργήσαμε μεταξύ μας", σημείωσε και κατέληξε:

"Πέρασα πραγματικά πολύ όμορφα, η γυναίκα μου το ίδιο. Θα ήθελα να επιστρέψω και να συνεχίσω ό,τι ξεκίνησα φέτος".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ