ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ρέι: "Θα παλεύω σαν σκύλος κάθε μέρα"

Ρέι: "Θα παλεύω σαν σκύλος κάθε μέρα"
EUROKINISSI

Ο Κέντρικ Ρέι μίλησε στο Sport24.gr για την ευκαιρία που θεωρεί ότι του έδωσε η ΑΕΚ να επιστρέψει στο προσκήνιο, τον Κιθ Λάνγκφορντ και το μπάσκετ που θέλουν να παίξουν όλοι στην "Ένωση".

Οι φίλοι της ΑΕΚ είχαν μάθει το όνομα του Κέντρικ Ρέι με τον... άσχημο τρόπο την σεζόν 2018/19, όταν ως παίκτης της Νίμπουρκ εκτέλεσε με 30 πόντους την "Ένωση" στον αγώνα της φάσης των 16 του BCL, με την ΑΕΚ να χρειάζεται τότε μία εμφάνιση-έπος και ένα τρίποντο του Πάντερ στην Τσεχία να πάρει την πρόκριση. Πλέον όμως ο Ρέι φοράει τα "κιτρινόμαυρα" και δείχνει έτοιμος να ανταποκριθεί στην πρόκληση.

Ο Αμερικανός γκαρντ ήρθε στην ΑΕΚ έπειτα από μία σεζόν γεμάτη σκαμπανεβάσματα, την οποία μοίρασε ανάμεσα στη Μακάμπι και την ΛεΜάν. Όπως ξεκαθάρισε όμως, όλα αυτά που βίωσε πέρυσι τον βοήθησαν να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο προκειμένου να δείξει σε όλους ότι μπορεί να αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο.

Χωρίς μεγαλύτερη καθυστέρηση, ο Κέντρικ Ρέι στο Sport24.gr:

Ο Κέντρικ Ρέι από παρολίγον εκτελεστής της ΑΕΚ πριν δύο χρόνια, τώρα παίκτης της. Πώς έγινε αυτό;

" Μετά από μία περίεργη περσινή σεζόν όπου αγωνίστηκα σε δύο ομάδες, σκέφτηκα ότι η ΑΕΚ θα ήταν η καλύτερη επιλογή για την καριέρα μου. Οι άνθρωποι της ομάδας επικοινώνησαν γρήγορα μαζί μου και μου εξήγησαν το πλάνο τους, το οποίο μου άρεσε, οπότε συμφώνησα".

Θεωρείς ότι η ΑΕΚ θα σου δώσει την ευκαιρία να δείξεις ξανά στον κόσμο ποιος είναι ο αληθινός Ρέι έπειτα από την περσινή σεζόν που φάνηκε ότι δεν μπόρεσες να δείξεις αυτά που ήθελες στη Μακάμπι;

" Ναι σίγουρα. Θεωρώ ότι η ΑΕΚ μπορεί να μου δώσει την ευκαιρία να δείξω τι μπορώ να κάνω. Δεν μπορώ και δεν θέλω να σταθώ περισσότερο στο πέρασμά μου από τη Μακάμπι. Ήταν μόλις η δεύτερη χρονιά μου στην Ευρώπη και βρέθηκαν σε μία ομάδα επιπέδου EuroLeague, έχοντας μπροστά μου παίκτες όπως ο Γουίλμπεκιν και ο Πάργκο, που έχουν κερδίσει τον σεβασμό του κόσμου.

Δεν παραπονιέμαι όμως, συνέχισα να δουλεύω και όλο αυτό που έγινε απλώς μου έδωσε μεγαλύτερο κίνητρο".

Οι φίλοι της ΑΕΚ θυμούνται την βραδιά με τη Νίμπουρκ στο ΟΑΚΑ, όταν σημείωσες 30 πόντους και περιμένουν πολλά από εσένα. Είσαι έτοιμος για αυτό;

" Το καταλαβαίνω αυτό, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν το σκέφτομαι. Δεν αισθάνομαι πίεση. Απλώς θέλω να παίξω το παιχνίδι μου και ό,τι είναι να γίνει θα γίνει".

Στο πλευρό σου στην περιφέρεια θα έχεις έναν παίκτη τον Κιθ Λάνγκφορντ και όλοι περιμένουν να δουν πώς θα ταιριάξετε στις θέσεις των γκαρντ.

" Είναι ένας πολύ έμπειρος παίκτης. Τον έχω παρακολουθήσει πολύ όλα αυτά τα χρόνια, έπαιξα και για λίγο αντίπαλός του πέρυσι. Είναι καλό ότι θα είμαστε μαζί, γιατί μπορώ να μάθω πολλά στο πλευρό του. Είναι ένας από τα πράγματα για τα οποί ανυπομονώ".

Ο κόσμος σε έχει στο μυαλό του περισσότερο ως έναν γκαρντ που του αρέσει να παίζει πολύ στο ένας εναντίον ενός, ψάχνοντας κυρίως το δικό του σουτ. Στην ΑΕΚ όμως θα σου ζητηθεί να έχεις έναν πιο οργανωτικό ρόλο.

" Η αλήθεια είναι ότι η φυσική μου θέση είναι αυτή του πόιντ γκαρντ. Όταν όμως πήγα στη Νίμπουρκ μου ζήτησαν να γίνω περισσότερο σκόρερ. Είμαι όμως περισσότερο πλέι-μέικερ".

Τι πρέπει να περιμένουν οι φίλοι της ΑΕΚ από εσένα και από την ομάδα φέτος;

" Ότι θα παλεύω σαν σκύλος και θα κάνω ό,τι μπορώ για να κερδίζουμε συνέχεια. Από την ΑΕΚ πρέπει να περιμένουν να δουν ωραίο μπάσκετ, το οποίο θα φέρνει νίκες".

Όταν τελειώσει η σεζόν, ο Κέντρικ Ρέι με τι θα είναι ευχαριστημένος σε προσωπικό επίπεδο και με τι σε ομαδικό επίπεδο;

"Εγώ θέλω απλώς να κατακτήσουμε κάποιον τίτλο ή τίτλους. Αν δεν τα καταφέρουμε, τότε τίποτα δεν θα έχει σημασία. Για αυτό θα δουλεύουμε όλη την σεζόν. Αν όμως κάνουμε αυτά που ζητάει ο κόουτς, τότε ξέρω ότι όλα θα πάνε καλά".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ