ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Τίμοστσουκ: "Πολύ καλός ο Κλοπ, αλλά κορυφαίος ο Χάινκες"

Ukrainian Anatoliy Tymoshchuk looks prior to the international friendly soccer match at the Olympiyskiy stadium in Kiev, Ukraine, Monday, March 28, 2016.  (AP Photo/Sergei Chuzavkov)
Ukrainian Anatoliy Tymoshchuk looks prior to the international friendly soccer match at the Olympiyskiy stadium in Kiev, Ukraine, Monday, March 28, 2016. (AP Photo/Sergei Chuzavkov) AP PHOTO/SERGEI CHUZAVKOV

Ο παλαίμαχος μέσος της Μπάγερν και πρώην αρχηγός της εθνικής Ουκρανίας, Ανατόλι Τίμοστσουκ, μίλησε στο Sport24.gr στο πλαίσιο του προγράμματος "Football for Friendship" κι αποκάλυψε ποιον θεωρεί κορυφαίο προπονητή της καριέρας του, ενώ αποθέωσε τον φίλο του, Τζερντάν Σακίρι.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το διεθνές κοινωνικό πρόγραμμα της Gazprom " Football for Friendship", το οποίο έλαβε χώρα στη Μαδρίτη, στο πλαίσιο του σπουδαίου τελικού του Champions League μεταξύ της Τότεναμ και της Λίβερπουλ που βρήκε νικήτρια τη δεύτερη με 2-0.

Λίγες ώρες πριν τον αγγλικό "εμφύλιο" πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Μαδρίτης (σ.σ. Plaza Mayor) ο τελικός του World Championship του "Football for Friendship", στο οποίο συμμετείχαν παιδιά ηλικίας 12-13 ετών.

Μεταξύ των "εκλεκτών" καλεσμένων ήταν και ο πρώην αρχηγός της εθνικής Ουκρανίας, Ανατόλι Τίμοστσουκ που δεν χάλασε χατίρι στους μικρούς φίλους του ποδοσφαίρου, βγάζοντας φωτογραφίας και υπογράφοντας αυτόγραφα.

Το Sport24.gr είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον παλαίμαχο μέσο της Μπάγερν ο οποίος αρχικά αναφέρθηκε στο σημαντικότερο παιχνίδι της καριέρας του:

"Σίγουρα είναι ο τελικός του Champions League το 2012 μεταξύ της Μπάγερν και της Τσέλσι. Ήταν ένα δραματικό παιχνίδι, παίξαμε πολύ καλά, έπρεπε να νικήσουμε, αλλά τελικά δεν τα καταφέραμε. Δεν πειράζει, έτσι είναι το ποδόσφαιρο".

Τίμοστσουκ: "Πολύ καλός ο Κλοπ, αλλά κορυφαίος ο Χάινκες"

O Ανατόλι Τίμοστσουκ με τον συντάκτη του Sport24.gr, Ηλία Καλλονά

Στον τελικό μεταξύ της Λίβερπουλ και της Τότεναμ, ο Τίμοστσουκ είχε έναν πολύ σοβαρό λόγο να υποστηρίζει φανατικά τους "κόκκινους", αφού είναι πολύ καλός φίλος με τον Τζερντάν Σακίρι. Μάλιστα, οι δυο τους πανηγύρισαν την κατάκτηση του Champions League με τους Βαυαρούς τη σεζόν 2012-13 κόντρα στην Ντόρτμουντ του Γιούργκεν Κλοπ.

"Είναι από τους καλύτερους φίλους μου στο ποδόσφαιρο. Στα χρόνια που βρεθήκαμε μαζί στην Μπάγερν, είχαμε μία υπέροχη τριάδα παρέας μαζί και με τον Μάντζουκιτς. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να αλλάξει τη ροή ενός αγώνα. Ο Κλοπ δείχνει να τον εμπιστεύεται ξανά τελευταία, επομένως θεωρώ πως θα έχει μία καλή πορεία στη Λίβερπουλ", σχολίασε χαρακτηριστικά, ενώ έκανε ειδική μνεία και στον Γερμανό τεχνικό, τονίζοντας πως: "Είναι ένας πολύ καλός προπονητής, ένας πολύ καλός άνθρωπος. Σίγουρα είναι μεταξύ των κορυφαίων της γενιάς του. Γενικότερα, πλέον στο ποδόσφαιρο υπάρχουν πολλοί και καλοί προπονητές".

Ωστόσο, όταν τον ρωτήσαμε ποιος, κατά την άποψή του, είναι ο κορυφαίος στην καριέρα του, απάντησε: "Για εμένα, είναι ο Γιουπ Χάινκες. Χάρη σ' αυτόν κερδίσαμε το Champions League το 2013 με την Μπάγερν. Σίγουρα πολύ καλοί είναι κι ο Γκουαρδιόλα με τον Κλοπ".

Photo Credits: AP Photo/Sergei Chuzavkov

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ρομπέρτο Κάρλος: "Αυτό ήταν το κορυφαίο γκολ της καριέρας μου"
Νέο ρεκόρ γκίνες για τις περισσότερες εθνικότητες σε προπόνηση ποδοσφαίρου
TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ