ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Τόρες: Ο "Μέσι του Βόλου" θέλει Big-4

Τόρες: Ο "Μέσι του Βόλου" θέλει Big-4
IKO

Έπαιξε αντίπαλος με τον Μέσι και αποφάνθηκε ότι είναι Θεός. Έκλεισε στη Σπόρτινγκ, αλλά παίζει στο Βόλο. Η αποκάλυψη της ομάδας, Χοακίν Τόρες, μιλά στο Sport24.gr για τα απίθανα γκολ που έχει πετύχει, το ενδιαφέρον των Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, τον Σκόκο, τον Λοβέρα και τον Πόνσε.

Πέρασε όλη την άμυνα και πέτυχε γκολ α λα Ντιέγκο Μαραντόνα κόντρα στον Ατρόμητο. Σημείωσε γκολ α λα Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς στη Ριζούπολη με αντίπαλο την ΑΕΚ. Πέτυχε ένα ακόμη γκολ κόντρα στην ομάδα του Περιστερίου, άλλα δυο κόντρα σε ΟΦΗ και ΑΕΛ.

Δεν είναι μόνο τα γκολ - πρώτος σκόρερ με πέντε της ομάδας της Μαγνησίας - αλλά τα μαγικά που κάνει ο Χοακίν Τόρες στον αγωνιστικό χώρο. Ο 22χρονος με ανάστημα 1,67 μέτρα είναι ο αρτίστας του Βόλου.

Τον απέκτησε με τη μορφή δανεισμού από τη Νιούελς Ολντ Μπόις. Ήδη στο Ροσάριο παρακολουθούν τα επιτεύγματά και περιμένουν να τελειώσει η σεζόν για να επιστρέψει. Ο ίδιος, ωστόσο, έχει αντίθετη άποψη.

Άλλωστε και η μετακίνησή του στην Ελλάδα πέρασε από χίλια κύματα. Κόλλησε σε γραφειοκρατικά ζητήματα, στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης. Το όνομά του, ήδη, απασχολεί τις μεγάλες ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Τόρες: Ο "Μέσι του Βόλου" θέλει Big-4
IKO

Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έχουν εμφανιστεί να παρακολουθούν διακριτικά την περίπτωση του "Μέσι του Βόλου". Το Sport24.gr τον συνάντησε στο Πανθεσσαλικό. Ο γεννημένος στο Νεουκέν της Παταγονίας, Τόρες, μας μίλησε για τη συνάντηση με το ποδοσφαιρικό του ίνδαλμα, Λιονέλ Μέσι, τη συμφωνία με τη Σπόρτινγκ που χάλασε, τον Νάτσο Σκόκο, τον Εσεκιέλ Πόνσε και την πολιορκία των μεγάλων!

- Μέσα Αυγούστου φθάνει η πρόταση από το Βόλο. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που περνά από το μυαλό σου;

"Το πρώτο πράγμα που ήθελα το καλοκαίρι ήταν να φύγω από τη Νιούελς. Είχα προτάσεις από ομάδες της Αργεντινής. Είχα πρόταση από την Κολόν που κατέκτησε φέτος το Copa Sudamericana στον τελικό με την Ιντεπεντιέντε ντελ Βάλε.

Ρώτησαν για εμένα μια ομάδα του Βελγίου και μία των ΗΠΑ. Ο Βόλος έκανε την πρόταση και έγινε αυτό που ήθελα. Να φύγω από την Αργεντινή και να παίξω στην Ευρώπη".

- Η μεταγραφή σου παραλίγο να μη γίνει βέβαια. Στο αεροδρόμιο για την πτήση από Γερμανία για Ελλάδα δεν μπορούσες να ταξιδέψεις. Τι έγινε;

"Δεν με άφηναν να πετάξω στην Ελλάδα γιατί δεν είχα βίζα. Μου έβγαλε ο Βόλος και ήρθα".

- Απελπίστηκες σε εκείνο το σημείο;

"Ναι. Είχα αποφασίσει ότι εάν δεν γινόταν, θα έμενα στη Νιούελς και δεν θα πήγαινα σε άλλη ομάδα, Είχα λάβει αυτή την απόφαση με κάθε κόστος".

- Ο Αχιλλέας Μπέος είναι ένας παράγοντας με πολλά χρόνια στο ποδόσφαιρο. Σου έχει μιλήσει;

"Του αρέσουν οι Αργεντινοί ποδοσφαιριστές μου έχει πει. Είναι κλειστός άνθρωπος. Μιλάει λίγο. Τα πάμε πολύ καλά".

- Μετά από 4-5 μήνες, μάλλον έχει εγκλιματιστεί πλήρως στην Ελλάδα...

"Μου λείπει η Αργεντινή λίγο, αλλά είναι μέρος της δουλειάς μας η μετανάστευση. Ο Βόλος έχει πράσινο και μπλε, μοιάζει κάπως με το Νεουκέν που γεννήθηκα και μεγάλωσα".

Τόρες: Ο "Μέσι του Βόλου" θέλει Big-4
IKO

- Το Νεουκέν που γεννήθηκες βρίσκεται στην Παταγονία. Ταξιδεύεις νοητά συχνά εκεί;

"Είναι απίστευτα τα τοπία. Διαδρομές γεμάτες φως. Είναι απίστευτο. Οροσειρές και λίμνες εναλλάσσονται. Είναι μοναδικό. Παλαιότερα ήταν σχεδόν αδύνατο για ένα παιδί από το Νεουκέν να γίνει ποδοσφαιριστής και να φθάσει ψηλά. Σήμερα, υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες. Κι αυτό γιατί υπάρχει το Μπουένος Άιρες που τα τραβάει όλα. Έτσι ήταν πάντα σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό".

- Διαβάσαμε ότι ήσουν κοντά σε Σπόρτινγκ και Μπενφίκα το καλοκαίρι του 2018. Πόσο κοντά αλήθεια;

"Ήμουν κοντά και στις δυο. Μιλούσαμε και με τις δυο ομάδες. Είχαμε συμφωνήσει με τη Σπόρτινγκ, αλλά τότε άλλαξε ο πρόεδρος. Ήταν κλεισμένη η μεταγραφή. Ξαφνικά έγινε η επίθεση στο προπονητικό κέντρο, επικράτησε χάος στην ομάδα, άλλαξε ο πρόεδρος, ο προπονητής, ο τεχνικός διευθυντής και χάλασε και η μεταγραφή. Με ήθελε και η Μπενφίκα, αλλά είχα δώσει το λόγο μου στη Σπόρτινγκ. Μετά ήταν αδύνατο να γίνει κάτι με την Μπενφίκα".

- Γκολ α λα Μαραντόνα κόντρα στον Ατρόμητο. Πέρασες όλη την άμυνα. Αυτό είχες σχεδιάσει στο μυαλό σου, όταν πήρες την μπάλα; Να τους περάσεις όλους;

"Πάντα το ονειρεύεσαι αυτό, δύσκολα το πετυχαίνεις. Πήρα την μπάλα, ξεκίνησα να τρέχω. Είδα ότι οι αντίπαλοι δεν ήξεραν εάν πρέπει να πέσουν πάνω μου ή να με περιμένουν. Με την ταχύτητα που είχα και βλέποντας ότι οι αμυντικοί του Ατρόμητου δεν ήταν συγκεντρωμένοι απέκτησα αυτοπεποίθηση περνώντας τον έναν μετά από τον άλλον".

- Στην Αργεντινή έγινε χαμός φαντάζομαι...

"Με πήραν πολλά τηλέφωνα. Δημοσιογράφοι από την Αργεντινή, από την Ole, το TycSports, το FoxSports. Αυτό ήταν το σκεπτικό μου το καλοκαίρι. Να έρθω εδώ και να δείξω τι μπορώ να κάνω".

- Ο πρώτος γύρος τελειώνει. Ποιος είναι ο στόχος του Βόλου;

"Ξεκινήσαμε καλά, αλλά μετά πέσαμε λίγο. Ο στόχος της ομάδας είναι να προσπαθήσει να βγει στην Ευρώπη. Είναι δυνατό να συμβεί. Θα το προσπαθήσουμε. Δεν ξέρω εάν τα καταφέρουμε. Αλλά να μην σταματήσουμε ποτέ να προσπαθούμε".

- Το γήπεδο, όμως, είναι πρόβλημα; Το Πανθεσσαλικό δεν γεμίζει ποτέ...

"Για μένα δεν είναι πρόβλημα. Στην Αργεντινή είχα μάθει να παίζω με γεμάτο γήπεδο. Είναι κάτι νέο, αλλά δεν με ενοχλεί. Όταν παίζουμε με μεγάλες ομάδες θα γεμίζει".

Τόρες: Ο "Μέσι του Βόλου" θέλει Big-4
IKO

- Μπορεί να μην μιλάς ελληνικά, να μην καταλαβαίνεις ελληνικά, αλλά δεν μπορείς να μη βλέπεις το πρόσωπό σου στις πρώτες σελίδες του ελληνικού Τύπου. ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ. Έχουν μιλήσει μαζί σου;

"Μαζί μου προσωπικά όχι. Δεν ξέρω αν με τον ατζέντη μου έχουν μιλήσει. Μου έχουν μεταφέρει ότι με κοιτάζουν, με εξετάζουν, για μένα είναι πολύ ωραίο..."

- Σε δήλωση που είχε κάνει στο Sport24.gr ο τεχνικός διευθυντής της Νιούελς, Σεμπαστιάν Περάτα, είχε υποστηρίξει ότι στόχος της ομάδας από το Ροσάριο είναι να επιστρέψεις στο τέλος της σεζόν. Ο δικός σου στόχος;

"Ο δικός μου είναι να μείνω στην Ευρώπη".

- Στην Ελλάδα;

"Δεν το ξέρω".

- Αν είναι στην Ελλάδα, σε μια μεγαλύτερη ομάδα από το Βόλο, φαντάζομαι...

"Ναι, βέβαια. Αυτός είναι ο στόχος μου. Να δείξω πράγματα φέτος και να γίνει αυτό του χρόνου".

- Εάν επέλεγες ανάμεσα σε ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και ΑΕΚ;

"Δεν θα επιλέξω, είναι και οι τρεις μεγάλες".

- Μέχρι τώρα ποια θεωρείς ότι είναι η καλύτερη ελληνική ομάδα;

"Ο Ολυμπιακός. Με τον ΠΑΟΚ παίξαμε πολύ καλά εδώ. Αλλά, νομίζω ότι καλύτερος είναι ο Ολυμπιακός".

- Με τον Μάξι Λοβέρα μιλήσατε στο Ολυμπιακός - Βόλος; Έχετε παίξει ως αντίπαλο στο ντέρμπι του Ροσάριο ανάμεσα στη Νιούελς και τη Σεντράλ...

"Δεν καταφέραμε να μιλήσουμε. Αλλά είναι ένα παιδί με απίστευτες ικανότητες. Κατά τη γνώμη μου είναι ευλογία για τον ίδιον που βρίσκεται στην Ελλάδα και σε μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό για να δείξει το ταλέντο του. Θα καταφέρει ακόμη και στην πρώτη του σεζόν να κερδίσει τις εντυπώσεις".

- Στη Νιούελς ήσουν συμπαίκτης με τον Σκόκο. Τι σου έλεγε για την Ελλάδα;

"Τον έβλεπα όταν ήμουν πιο μικρός στις προπονήσεις της Νιούελς. Είναι απίστευτο να μπορείς να παίζεις δίπλα του. Να κάνεις προπόνηση μαζί του. Είναι ηγέτης".

Τόρες: Ο "Μέσι του Βόλου" θέλει Big-4

- Πώς μπορεί ένας ηγέτης να μην εκνευρίζεται ποτέ, να είναι πάντα ήρεμος. Αυτή την εικόνα έχουμε για τον Σκόκο...

"Είναι έτσι και στ' αποδυτήρια. Έχει δυνατή προσωπικότητα. Αλλά ό,τι κάνει το κάνει ήρεμα. Είναι όπως τον ξέρατε και τον βλέπετε...".

- Το όνομα του έχει συνδεθεί αρκετές φορές με επιστροφή στην ΑΕΚ. Τον ξέρεις καλύτερα από εμάς, πιστεύεις θα επέστρεφε;

"Είναι πολλά χρόνια τώρα στην Αργεντινή. Έχει επιτυχία με τη Νιούελς, ακόμη μεγαλύτερη με τη Ρίβερ. Είναι καλά στην Αργεντινή. Αλλά από ό,τι ξέρω δεν θα έκλεινε ποτέ τις πόρτες..."

- Ροσάριο. Γενέτειρα του Μέσι. Είναι η πόλη του θεού;

"Είναι η πιο ποδοσφαιρική πόλη της Αργεντινής. Ακόμη πιο πολύ κι από το Μπουένος Άιρες. Το ντέρμπι της Σεντράλ με τη Νιούελς είναι μεγαλύτερο κι από το Μπόκα - Ρίβερ σε πάθος. Εκεί γεννήθηκε ο Μέσι. Οι ροσαρίνοι (κάτοικοι του Ροσάριο) είναι υπερήφανοι γι' αυτό".

- Ο Μέσι έχει πει ότι θα κλείσει την καριέρα του στη Νιούελς, από τα τμήματα υποδομής της οποίας αναδείχθηκε. Εσύ ανήκεις στη Νιούελς. Φαντάζεσαι ένα δίδυμο Μέσι-Τόρες στην επίθεση της λέπρα στο μέλλον;

"Μακάρι, μακάρι. Αυτό είναι το όνειρό μου".

Τόρες: Ο "Μέσι του Βόλου" θέλει Big-4

- Τον έχεις γνωρίσει;

"Ναι, πέρυσι. Σε φιλικό της Νιούελς με την εθνική Αργεντινή. Χαιρετηθήκαμε, μιλήσαμε, βγάλαμε φωτογραφία. Είναι θεός".

- Η εθνική Αργεντινής είναι όνειρο για σένα;

"Είναι το μεγαλύτερο όνειρο. Μακάρι να καταφέρω να το πετύχω. Όποιος κι αν είναι ο στόχος μου, έχει απώτερο γνώμονα αυτό".

- Στη Νιούελς, έπαιξες και με τον Πόνσε...

"Είναι πολύ καλός μου φίλος. Ακόμη και σήμερα διατηρούμε καλή επαφή. Είναι ο παίκτης με τον οποίον είχα την καλύτερη συνεργασία στην καριέρα μου. Ξέρω ότι αγαπήθηκε από τον κόσμο της ΑΕΚ. Με τον Πόνσε βρισκόμουν με κλειστά μάτια..."

- Στην Ελλάδα λένε ο "Μέσι του Βόλου". Στην Αργεντινή είχες κάποιο παρατσούκλι;

"Νίνιο".

- Πώς σου φαίνεται το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου;

"Είναι σε καλό επίπεδο, αλλά έχει πολλά να βελτιώσει. Για παράδειγμα την ανταγωνιστικότητα. Να γίνουν πιο δυνατές οι ομάδες που βρίσκονται στη μέση της βαθμολογίας".

- Στην Ελλάδα υπάρχει βία. Στην Αργεντινή βλέπουμε τι γίνεται με το Μπόκα - Ρίβερ. Τι πρέπει να κάνουμε για να την εξαλείψουμε;

"Να σταματήσουμε να θεωρούμε ότι με μία ήττα ήλθε το τέλος του κόσμου. Δεν είναι έτσι. Υπάρχουν τρία αποτελέσματα. Ο κόσμος δεν το καταλαβαίνει. Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος έχει προσωπικά προβλήματα και ξεσπά εκεί".

Τόρες: Ο "Μέσι του Βόλου" θέλει Big-4
IKO

- Έχεις δοκιμάσει ελληνική κουζίνα;

"Τρώτε όπως και στην Αργεντινή πολύ κρέας. Το χοιρινό εδώ είναι πιο πλούσιο σε σχέση με την πατρίδα μου. Πιο νόστιμο".

- Τι σου αρέσει περισσότερο στο Βόλο;

"Να περπατώ στην παραλία, στο λιμάνι. Είναι η αγαπημένη μου συνήθεια.

- Το αγαπημένο σου τραγούδι;

"Βάλ'το τέρμα, βάλ'το τέρμα (του Νίκου Οικονομόπουλου)... όταν το πιάνω στο ράδιο, το βάζω στη διαπασών".

- Έχεις επισκεφτεί αρχαία μνημεία;

"Ναι, πήγα στην Αθήνα με τους γονείς μου. Πήγαμε στην Ακρόπολη. Φανταστικό".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ