ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Τζέρι Σμιθ στο Sport24.gr: "Με υπευθυνότητα η διαχείριση της κρίσης στην Ελλάδα"

Τζέρι Σμιθ στο Sport24.gr: "Με υπευθυνότητα η διαχείριση της κρίσης στην Ελλάδα"
EUROKINISSI

Ο γκαρντ του Ηφαίστου, Τζέρι Σμιθ, επέλεξε να μείνει στη Λήμνο και μέσω του Sport24.gr μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον τρόπο με τον οποίο η χώρα αντιμετωπίζει τον κορονοϊό.

Η πλειοψηφία των Αμερικανών παικτών που αγωνίστηκαν φέτος στο ελληνικό πρωτάθλημα έχουν, εδώ και κάμποσες ημέρες, επιστρέψει στα πάτρια εδάφη. Ο κορονοϊός βλέπετε έχει, εκτός των άλλων, καθηλώσει στο έδαφος ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των αεροπλάνων, οι ΗΠΑ δέχονται έναν πολύ μικρό αριθμό πτήσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για κάθε κανόνα βέβαια υπάρχει και η εξαίρεση και σε αυτή την κατηγορία ανήκει ο Τζέρι Σμιθ. Ο χαρισματικός γκαρντ που για δεύτερη σεζόν θαυμάσαμε στον Ήφαιστο (12 π., 2,5 ασίστ, 2,8 ριμπ. μ. ό.) πηγαίνοντας κόντρα στο… ρεύμα αποφάσισε να παραμείνει με την οικογένειά του στη Λήμνο. Στη θέση του, όχι ακριβώς αναμένοντας διαταγές, αλλά οπλισμένος με την απαραίτητη, σε τούτες τις περιστάσεις υπομονή, περιμένει και ο ίδιος να δει τι επιφυλάσσει σε όλους μας η επόμενη μέρα.

Ο 33χρονος άσος δέχτηκε μετά χαράς την πρόσκληση του Sport24.gr και μοιράστηκε τις σκέψεις του για τα όσα διαδραματίζονται, εξηγώντας παράλληλα και την απόφασή του να… μην το κουνήσει ρούπι.

Τζέρι, θα ήθελα αρχικά τις σκέψεις του για την κατάσταση που βιώνουμε…

"Είδαμε όλοι πως ξεκίνησε το όλο θέμα στην Κίνα. Ήταν μια πολύ περίεργη κατάσταση αρχικά. Όπως όλοι νομίζω έτσι και εγώ δεν περίμενα σε καμία περίπτωση τα εξελιχθούν έτσι τα πράγματα. Πίστευα ότι θα μπορούσαν να ελέγξουν την κατάσταση. Ότι θα ήταν σαν ένα από΄/ο κρύωμα ή μια ίωση. Είδαμε όμως ότι το πράγμα ξέφυγε και μιλάμε πλέον για μια πανδημία".

Εσύ προσωπικά πως διαχειρίζεσαι αυτό που συμβαίνει;

"Προσωπικά προσπαθώ να ακολουθώ τι λένε οι ειδικοί. Είμαι με την οικογένειά μου και βγαίνω έξω για τα απαραίτητα. Προσπαθώ να μένω μακριά από τους υπόλοιπους ανθρώπους μέχρι τα πάντα να τεθούν υπό έλεγχο, γιατί πολύ απλά δεν μπορεί να γνωρίζεις ποιος έχει προσβληθεί από τον ιό. Άρα πρέπει να σέβεσαι και να ακούς τους ειδικούς και τους επαγγελματίες. Και τι λένε αυτοί; Μείνει σπίτι μακριά από τον πολύ κόσμο. Αυτό ακολουθώ και εγώ".

Πως πήρες την απόφαση να παραμείνει στην Ελλάδα και δεν επέστρεψε στις ΗΠΑ;

"Για μένα προσωπικά ήταν μια πολύ εύκολη απόφαση. Είδα πως εδώ στην Ελλάδα αντιμετωπίστηκε η κατάσταση με τον κορονοϊό από την αρχή. Η διαχείριση της κατάστασης έγινε με πολύ επαγγελματικό τρόπο και υπεύθυνα. Δεν υπήρξε εξάπλωση όπως σε μια μεγάλη πυρκαγιά. Ήξερα ότι η κατάσταση στις ΗΠΑ θα ήταν πολύ χειρότερη σε σχέση με την Ελλάδα. Δεν νομίζω ότι στις ΗΠΑ έγινε καλή δουλειά για να κρατήσουν ασφαλείς τους πολίτες. Να τους προειδοποιήσουν να προσέχουν τον εαυτό τους και να μείνουν σε καραντίνα ώστε με αυτόν τον τρόπο να αποφευχθεί η διασπορά στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό. Πιστεύω πως η κατάσταση εκεί θα γίνει πολύ χειρότερη πριν αρχίσει να βελτιώνεται. Και αυτός ήταν ο βασικός λόγος για να μείνω στην Ελλάδα".

Στη Λήμνο γενικότερα πως εξελίσσονται τα πράγματα;

"Το ότι μείνω στη Λήμνο είναι σπουδαίο για μένα. Όλα είναι ήρεμα και ο κόσμος ακούει, μένει σε καραντίνα στο σπίτι. Ο καιρός θα είναι σύντομα καλός και τότε ίσως θα μπορούμε να πάμε για κάποια βόλτα στην παραλία ή να βγούμε για λίγο έξω από το σπίτι. Στις ΗΠΑ δεν πιστεύω ότι θα έχουν έτσι τα πράγματα. Δεν θα ήθελα να βρίσκομαι στις ΗΠΑ σε κάποια μεγάλη πόλη. Ήθελα να είμαι στη Λήμνο. Νομίζω είναι πιο ασφαλές για μένα και για την οικογένειά μου".

Η Ιταλία είναι στη χειρότερη κατάσταση από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Εσύ έχεις παίξει σε Καντού και Βερόνα. Τι περνάει από το μυαλό σου αυτή τη δύσκολη περίοδο;

"Η καρδιά μου πονάει γι’ αυτό που συμβαίνουν στην Ιταλία. Έπαιξα όπως είπες σε δύο πόλεις. Έκανα πολλούς φίλους εκεί και βλέπε πως περνάει πραγματικά πολύ δύσκολες στιγμές. Προσεύχομαι γι΄ αυτούς τους ανθρώπους. Η Ιταλία είναι μια φανταστική χώρα. Ο κόσμος είναι σπουδαίος έχουν τρομερή ενέργεια και είναι πολύ λυπηρό όλο αυτό που γίνεται. Εύχομαι να το ξεπεράσουν το συντομότερο δυνατό".

Υπάρχει μια απόφαση από τη διοργανώτρια αρχή ώστε το πρωτάθλημα να μην συνεχιστεί. Τη θεωρείς σωστή ή θα έπρεπε να περιμένουμε λίγο ακόμη μέχρι να περάσει η κρίση;

"Δεν είμαι πολύ σίγουρος για την απόφαση. Δεν ξέρω πως θα μπορούσαμε να διαχειριστούμε την κατάσταση, είναι πολύ δύσκολο να πεις ποια είναι η σωστή λύση. Προσωπικά θα περιμένω από τους ειδικούς να αποφασίσουν. Για μένα θα πρέπει να γίνει το πιο δίκαιο για όλους. Ξέρω ότι είναι δύσκολο να παίξουμε και πάλι, αλλά από την άλλη τι θα γίνει για παράδειγμα με τις ομάδες που είναι χαμηλά στη βαθμολογία; Δεν βγάζει κάποιο νόημα να τελειώσει έτσι το πρωτάθλημα".

Θα ήθελα το σχόλιό σου στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι για την πορεία της ομάδας μέχρι τη διακοπή…

"Θεωρώ ότι ο Ήφαιστος τα είχε πάει πολύ καλά μέχρι τη διακοπή. Με στεναχωρεί να τελειώσει έτσι το πρωτάθλημα γιατί πιστεύω ότι είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε κάτι πολύ καλό στα πλέι οφ. Είναι δύσκολο να το αποδεχτείς ειδικά όταν παίζεις καλά όλη τη σεζόν. Σίγουρα η ομάδα είχε κάνει εξαιρετική δουλειά".

Είσαι στην ομάδα για δεύτερη σεζόν. Θα ήθελες να μείνεις και για μια τρίτη;

"Να θα το ήθελα, γιατί όχι. Είχε γίνει σπίτι μου για μένα και δεν βλέπω τον λόγο να μην μείνω. Θα δούμε".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ