ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Τζο Αρλάουκας: "Εχω 10-15 λεπτά στη EuroLeague αν παίζω μόνο επίθεση"

Τζο Αρλάουκας: "Εχω 10-15 λεπτά στη EuroLeague αν παίζω μόνο επίθεση"
NAVARINO CHALLENGE

Ο παλαίμαχος Αμερικανός φόργουορντ, Τζο Αρλάουκας μίλησε στο Sport24.gr για τη συμμετοχή του στο Navarino Challenge, αποθέωσε τον Νίκο Γκάλη, ενώ τόνισε πως μπορεί να αγωνιστεί στη EuroLeague αν... κατασκηνώσει στην επίθεση.

Η μεγάλη γιορτή του ελληνικού αθλητισμού, το Navarino Challenge βρίσκεται σε εξέλιξη, με πολλές και σπουδαίες προσωπικότητες τόσο από την Ελλάδα όσο κι από το εξωτερικό, να δίνουν το παρών στο Costa Navarino ως πρεσβευτές.

Μεταξύ των προσκεκλημένων ήταν και ο σπουδαίος παλαίμαχος Αμερικανός φόργουορντ, Τζο Αρλάουκας, ο οποίος μίλησε στο Sport24.gr για τη σημασία της διοργάνωσης, στάθηκε στην παρουσία του Νίκου Γκάλη, ενώ αστειεύτηκε, λέγοντας πως έχει 10-15 λεπτά στη EuroLeague αν παίζει μόνο επίθεση και καθόλου άμυνα.

Τζο Αρλάουκας: "Εχω 10-15 λεπτά στη EuroLeague αν παίζω μόνο επίθεση"

Ο Τζο Αρλάουκας μαζί με τον συντάκτη του Sport24.gr, Ηλία Καλλονά

"Είναι ένα απίστευτο event, μία διοργάνωση. Μου τράβηξε την προσοχή από την πρώτη στιγμή και συμμετέχω με τεράστια χαρά. Ο αθλητισμός είναι το σπουδαιότερο πράγμα στον κόσμο. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από τον αθλητισμό. Υπάρχουν οι τέχνες, αλλά θεωρώ πως μέσα από τον αθλητισμό μπορεί να βελτιωθείς και να προοδεύσεις σε κάθε τομέα της ζωής σου", ανέφερε αρχικά ο πρώην παίκτης της Ρεάλ, της ΑΕΚ και του Άρη, ενώ για τη συμμετοχή πολλών παιδιών στη διοργάνωση, σχολίασε πως:

"Το Navarino Challenge δίνει την ευκαιρία στα παιδιά, αλλά και γενικότερα στις οικογένειες να σηκωθούν από τον καναπέ, να αφήσουν στην άκρη τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και να γνωρίζουν έναν καινούργιο κόσμο μέσω του αθλητισμού. Πέρα από τους συμμετέχοντες, υπάρχουν και σπουδαίες προσωπικότητες του αθλητισμού, το οποίο είναι σημαντικό. Εγώ θα έλεγα σε όλους να απολαύσουν την στιγμή που τους προσφέρεται".

Θα ήθελα να είχα την ευκαιρία να αγωνιστώ κόντρα στον Νίκο Γκάλη

Η παρουσία του Νίκου Γκάλη, ο οποίος έκανε και το τζάμπολ στην τελετή έναρξης, αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα γεγονότα της διοργάνωσης. Μάλιστα, σε ερώτηση για το αν περίμενε ποτέ ότι ο Γκάλης θα έκανε το τζάμπολ σε ένα δικό του παιχνίδι, η απάντηση του Αρλάουκας αποδεικνύει το μεγαλείο του θρύλου του ελληνικού αθλητισμού.

Τζο Αρλάουκας: "Εχω 10-15 λεπτά στη EuroLeague αν παίζω μόνο επίθεση"

"Η αλήθεια είναι πως όχι (σ.σ. γέλια). Θα ήθελα να είχα την ευκαιρία να αγωνιστώ κόντρα στον Νίκο Γκάλη, καθώς δεν τα κατάφερα επειδή βρισκόταν στη δύση της καριέρας του όταν αγωνιζόμουν στη Ρεάλ. Προφανώς, είναι τεράστια τιμή για όλους να βρίσκεται ο Νίκος Γκάλης εδώ και ανυπομονώ να κάνουμε περισσότερα πράγματα μαζί αυτές τις ημέρες. Η παρουσία του Γκάλη κάνει τη διοργάνωση ακόμα πιο ξεχωριστή".

Κατά τη διάρκεια του τουρνουά 4on4, στο οποίο συμμετείχε μαζί με τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη, έδειξε σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση. Επομένως, δεν γινόταν να μην τον ρωτήσουμε για το αν θεωρεί πως έχει 10-15 ποιοτικά λεπτά στη... EuroLeague.

"Όχι, όχι (σ.σ γέλια). Αν μ' αφήνουν να παίζω μόνο επίθεση, τότε είμαι μία χαρά. Όμως, αν χρειαστεί να επιστρέψω πίσω και να παίξω άμυνα δεν θα είμαι τόσο καλός. Δεν μου αρέσει πλέον να παίζω μπάσκετ, αλλά λατρεύω να το παρακολουθώ ως θεατής. Είναι πολύ δύσκολο πλέον".

Photo Credits: Navarino Challenge

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ