ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Ιστιοπλοΐα: Μπαίνουν στη μάχη του ευρωπαϊκού RSX οι Έλληνες ιστιοπλόοι

Ο Λεωνίδας Τσορτανίδης
Ο Λεωνίδας Τσορτανίδης STOIXIMAN

Με τη συμμετοχή πέντε Ελλήνων αθλητών θα διεξαχθεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα RSX στην Πορτογαλία με τη χώρα μας να διεκδικεί την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Όλα είναι έτοιμα στη Βιλαμούρα της Πορτογαλίας για να ξεκινήσει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κλάσης RSX. Η πρώτη ιστιοδρομία θα γίνει σήμερα Τρίτη (24/11) με τις καιρικές συνθήκες να είναι αρκετά καλές για ιστιοπλοΐα.

Το ελληνικό ενδιαφέρον εστιάζεται στην κατηγορία γυναικών, δεδομένου ότι από αυτόν τον αγώνα θα προκύψει μια ακόμη ευρωπαϊκή χώρα που θα πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι χώρες που διεκδικούν το ολυμπιακό εισιτήριο είναι οι Ελλάδα, Κροατία, Κύπρος, Τσεχία, Λευκορωσία, Ουκρανία και η Πορτογαλία αν, τελικά, εκπροσωπηθεί.

Με απόφαση του Δ.Σ της ΕΙΟ και επικύρωση της γενικής συνέλευσης της ομοσπονδίας το 2019 η αθλήτρια που θα καταφέρει να πάρει την πρόκριση θα είναι εκείνη που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη.

Στην Πορτογαλία θα αγωνιστούν οι Αγγελική Σκαρλάτου, Κατερίνα Δίβαρη και Ιωάννα Σίρτη, ενώ στους άντρες θα τρέξουν ο Βύρωνας Κοκκαλάνης (έχει πάρει την πρόκριση για το Τόκιο εδώ και πολύ καιρό) και ο Λεωνίδας Τσορτανίδης. Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ολοκληρώνεται το Σάββατο.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ