ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Καραχάλιου στο Sport24.gr: "Κανείς δεν πρέπει να ζητιανεύει για τα αυτονόητα"

Καραχάλιου στο Sport24.gr: "Κανείς δεν πρέπει να ζητιανεύει για τα αυτονόητα"

Η Βασιλική Καραχάλιου είναι απογοητευμένη για το γεγονός πως ο Ούγγρος προπονητής της δεν έχει λάβει ένα ποσό επιδότησης από την ΓΓΑ, προκειμένου να συνεχίζει να την στηρίζει. Τι δήλωσε η ίδια στο Sport24.gr.

Απογοητευμένη είναι η Βασιλική Καραχάλιου. Η αρμόδια επιτροπή της ΓΓΑ δεν συνεδρίασε ώστε να δοθεί επιδότηση στον Εσέζ Ταμάς, τον Ούγγρο προπονητή της πρωταθλήτριάς μας στην ιστιοπλοΐα και μιας από τις μεγάλες μας ελπίδες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Εδώ και καιρό είχε ζητηθεί από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού μια δικαιολογητική άδεια ισοτιμίας, προκειμένου ο Ταμάς να είναι επίσημα προπονητής της Καραχάλιου και να επιδοτηθεί και με πριμ με βάση την Ολυμπιακή προετοιμασία της αθλήτριας, με το πλούσιο βιογραφικό και τις μεγάλες επιτυχίες στο άθλημά της.

Το αίτημα κατατέθηκε τον Δεκέμβριο, όμως η Επιτροπή Ισοτιμιών δεν έχει συνεδριάσει έως τώρα, με αποτέλεσμα να μην πληρούνται οι προϋποθέσεις για την καταβολή οικονομικής επιβράβευσης, επτά μήνες μετά το αίτημα της Καραχάλιου και του Ταμάς.

Καραχάλιου στο Sport24.gr: "Κανείς δεν πρέπει να ζητιανεύει για τα αυτονόητα"

"ΓΝΩΣΤΑ ΚΟΛΠΑ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΙ"

Το Sport24.gr επικοινώνησε μαζί της, προκειμένου να εκφράσει την δική της θέση για το ζήτημα που προέκυψε και το οποίο την έχει πληγώσει πολύ. Η ίδια τόνισε πως κανείς δεν θέλει να "ζητιανεύει" για τα αυτονόητα και πως θα άξιζε καλύτερης μεταχείρισης από τους αρμοδίους.

Δεν θα ήθελα να πω περισσότερα σχετικά με τα γνωστά 'κόλπα' που εφαρμόζουν επιτήδειοι από διάφορες θέσεις για να στερήσουν από τους αθλητές και τους προπονητές τους χρηματικά πριμ και δικαιώματα. Ένα θα ήθελα να πω μόνο: Όταν ένας αθλητής αποδεδειγμένα δεν διστάζει μπροστά σε κόπους και αγώνες για να τιμήσει την πατρίδα του. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τον αναγκάζει να... ζητιανεύει τα αυτονόητα", σχολίασε η Καραχάλιου, δείχνοντας ξεκάθαρα την απογοήτευσή της.

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ, ΤΡΙΓΚΩΝΗ ΚΑΙ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ

"Ευχαριστούμε Ελλάδα", έγραψε στο λογαριασμό της στο Facebook, προφανώς με ειρωνικό τόνο. Μάλιστα, για το θέμα τοποθετήθηκε στο ποστάρισμά της η χρυσή Ολυμπιονίκης της Ατλάντα στην ιστιοπλοΐα, Σοφία Μπεκατώρου, ο πολλάκις παγκόσμιος πρωταθλητής, Κώστας Τριγκώνης, όσο και η χρυσή Ολυμπιονίκης του Λονδίνου στο άλμα επί κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη.

"Δυστυχώς κάποιοι Νόμοι χρειάζονται τροποποιήσεις γιατί δεν εξυπηρετούν την πραγματικότητα και τις ανάγκες του πρωταθλητισμού. Επίσης οι σχολές της Γγα που εξασφαλίζουν την άδεια άσκησης επαγγέλματος στη χώρα μας είναι αρκετά υποδεέστερες των ξένων. Ξένοι προπονητές χρειάζονται όταν προσπαθεί η χώρα μας να κατακτήσει την τεχνογνωσία τους και αφού δεν μπορεί να τους πληρώνει τουλάχιστον αν φέρουν αποτελέσματα και παγκόσμιους τίτλους θα έπρεπε να τους αναγνωρίσει αυτή την προσφορά και να μπορεί τους πληρώσει μέσω της οικονομικής επιβράβευσης.

Καραχάλιου στο Sport24.gr: "Κανείς δεν πρέπει να ζητιανεύει για τα αυτονόητα"

Για πόσο να αντέξει η τσέπη του αθλητή να πληρώνει τον ξένο προπονητή του όταν μάλιστα φέρνει διακρίσεις που προβάλλεται η χώρα μας; Άλλωστε η οικονομική επιβράβευση δεν έχει την έννοια της αναγνώρισης του προπονητή και αθλητή για την επιτυχημένη προσπάθειά τους;", ανέφερε η Σοφία Μπεκατώρου, ενώ η Στεφανίδη ανέφερε στην Καραχάλιου σε απάντηση που έδωσε σε ένα σχόλιο:

"Δυστυχώς όσο περισσότερες επιτυχίες θα έχεις τόσο περισσότερους από αυτούς θα έχεις να κανείς block. Δεν θα σου πω να μην ασχοληθείς όπως θα σου πουν άλλοι. Χαίρομαι να βλέπω τις ευφυείς και on point απαντήσεις σου!".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ