ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας: "Τέρμα τα λόγια του αέρα"

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, Αντώνης Δημητρακόπουλος
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, Αντώνης Δημητρακόπουλος ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία της Ιστιοπλοΐας εκφράζει την ικανοποίηση της για την εισαγγελική παρέμβαση μετά τις καταγγελίες αθλητών εις βάρος της.

Ο Αθλητικός Εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου διέταξε προκαταρκτική εξέταση για όσα κατήγγειλαν, προ ημερών, Ολυμπιονίκες και Πρωταθλητές της Ιστιοπλοΐας.

Κορυφαίοι Έλληνες ιστιοπλόοι προχώρησαν σε καταγγελίες εις βάρος της Ομοσπονδίας και αναφέρονται στα όσα συμβαίνουν στο χώρο τους τα τελευταία 30 χρόνια. Μέσω video, ο Νίκος Κακλαμανάκης, η Σοφία Μπεκατώρου, ο Παναγιώτης Μάντης, ο Παύλος Καγιαλής, ο Βύρωνας Κοκκαλάνης, ο Γιάννης Μιτάκης και η Βασιλεία Καραχάλιου εξηγούν πώς έχει η κατάσταση στο άθλημά τους, προβαίνοντας σε σημαντικές αποκαλύψεις.

Για όσους δεν έχουν παρακολουθήσει την υπόθεση να αναφέρουμε ότι όλα ξεκίνησαν όταν ο Νίκος Κακλαμανάκης υποστήριξε ανοικτά την Βασιλεία Καραχάλιου στην κόντρα που είχε με την Ομοσπονδία. Έκτοτε η κόντρα των δύο πλευρών έχει φτάσει μέχρι τα πολιτικά δικαστήρια, ενώ στο πλευρό του Νίκου Κακλαμανάκη και της Βασιλείας Καραχάλιου έχουν τεθεί πολλοί πρωταθλητές.

Γι' αυτό το λόγο, ο Αθλητικός Εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου διέταξε προκαταρκτική εξέταση για όσα κατήγγειλαν οι Ολυμπιονίκες και Πρωταθλητές της Ιστιοπλοΐας, αφότου είδε το video. Συγκεκριμένα, παρήγγειλε την προκαταρκτική εξέταση για τη διενέργεια σχηματισμού δικογραφίας κατά της διοίκησης της ΕΙΟ.

Σήμερα (01/10) η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία με ανακοίνωσή της εκφράζει την ικανοποίηση της για την εισαγγελική παρέμβαση μετά τις καταγγελίες αθλητών εις βάρος της. Μάλιστα, τονίζει ότι πλέον όλοι καλούνται αρμοδίως να εξηγήσουν και να αποδείξουν με στοιχεία όσα έχουν καταγγείλει.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση: "Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία είναι φειδωλή στις δηλώσεις της και διαχρονικά απαντά μόνο στα απολύτως απαραίτητα και αυτά που έχουν ουσία και ενδιαφέρουν την ιστιοπλοϊκή οικογένεια.

Σύμφωνα, λοιπόν, με δημοσιεύματα του Τύπου ο αθλητικός εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το βίντεο «ταξιδιωτικού» περιεχομένου που κυκλοφόρησε πρόσφατα με δηλώσεις αθλητών σε βάρος της ομοσπονδίας και κατ’ επέκταση του αθλήματος. Λόγια του αέρα που καλούνται αρμοδίως να τα εξηγήσουν και να τα αποδείξουν με στοιχεία σε χαρτί, με μολύβι και υπογραφή. Η διοίκηση της ΕΙΟ με μεγάλη ικανοποίηση δέχεται αυτήν την εξέλιξη. Επιτέλους.

Στην διαδρομή της η ΕΙΟ έχει δείξει στην πράξη ότι αποφεύγει να ασχολείται με δικαστικές διαδικασίες. Μόνο αν είναι μονόδρομος. Άλλη είναι η αποστολή της. Να αναπτύξει και να προστατεύσει το άθλημα.

Κανείς δεν μπορεί να ακυρώσει τη χιονοστιβάδα των μεταλλίων σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο (25 με 30 κάθε χρόνο) από αθλητές που στην ουσία θα ανανεώσουν τις εθνικές και ολυμπιακές ομάδες. Η ΕΙΟ πίστευε και πιστεύει στην ανανέωση σε όλα τα επίπεδα. Το είχε ανακοινώσει πριν δύο χρόνια στην γενική συνέλευση και θα φανεί στο επόμενο ΔΣ που θα υπάρξουν 14 νέα άτομα. Κι ασφαλώς ούτε είναι τυχαίο ότι η Ιστιοπλοΐα βρίσκεται στη δεύτερη θέση στο πρωτοποριακό πρόγραμμα αξιολόγησης αθλητικών ομοσπονδιών «ΧΙΛΩΝ» της ΓΓΑ.

Όσο για την αξιοπιστία και την φερεγγυότητα της ομοσπονδίας μιλάνε από μόνα τους τα αποτελέσματα των 2 διαχειριστικών ελέγχων από εκπροσώπους της ΓΓΑ και ορκωτούς λογιστές και, μάλιστα, με ανάθεση.

Οι πάντες στον χώρο γνωρίζουν τους ηθικούς αυτουργούς και τι επιδιώκουν ενόψει των εκλογών. Ουδείς μπορεί να είναι ανυποψίαστος για το χρονικό διάστημα που δόθηκε στη δημοσιότητα αυτό το βίντεο που γυρίστηκε σε συγκεκριμένο όμιλο, η ταμπέλα του του οποίου φαινόταν ολοκάθαρα στην εικόνα, και ο πρόεδρός του είναι και υποψήφιος πρόεδρος της ΕΙΟ. Οι περισσότεροι, άλλωστε, αθλητές που εμφανίστηκαν στο βίντεο είναι αθλητές του ομίλου του από μεταγραφή.

Το δυστύχημα είναι ότι για πρώτη φορά πριν από εκλογική διαδικασία κάποιοι που βρίσκονται σε απόγνωση δεν καταλαβαίνουν πόσο κακό προκαλούν στο άθλημα, με αποτέλεσμα πολλά σωματεία, ιδιαίτερα της Περιφέρειας, να χάνουν τους ελάχιστους μικρούς χορηγούς τους και κάποιοι γονείς να αποσύρουν τα παιδιά τους.

Για τη διοίκηση της ΕΙΟ η διαδικασία των εκλογών είναι μεγάλη γιορτή και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να εργαλειοποιήσει τους αθλητές".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ