ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Γκολομέεβ: Πανελλήνιο ρεκόρ για 3η φορά σε 15 μέρες

Ο πιο γρήγορος Έλληνας κολυμβητής όλων των εποχών, Κρίστιαν Γκολομέεβ
Ο Κρίστιαν Γκολομέεβ ΑΠΟ STOIXIMAN.GR

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ βελτίωσε για τρίτη φορά μέσα σε 15 ημέρες το πανελλήνιο ρεκόρ των 50μ. ελεύθερο (σε 25άρα πισίνα), κάνοντας χρόνο 20.80, κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιτελικού της International Swimming League, στη Βουδαπέστη.

Ο Έλληνας κολυμβητής με την επίδοση αυτή τερμάτισε δεύτερος, πίσω μόνο από τον ασυναγώνιστο Αμερικανό Κάλεμπ Ντρέσελ, ο οποίος τερμάτισε σε 20.28, "αγγίζοντας" το παγκόσμιο ρεκόρ (20.24) που κατέχει ο ίδιος από τον τελικό της περσινής διοργάνωσης.

Ο Γκολομέεβ, ο οποίος μέχρι φέτος δεν είχε "κατέβει" ποτέ τα 21 δευτερόλεπτα, έκανε 20.97 στις 30 Οκτωβρίου, στον 5ο αγώνα της ISL, και "έπεσε" στο 20.89 την περασμένη Δευτέρα (9/11), στο τελευταίο μίτινγκ της κανονικής περιόδου.

Λίγη ώρα αργότερα, όπως γράφει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε τρομερή κούρσα και στα 4Χ100μ. ελεύθερο, οδηγώντας την LA Current στη νίκη. Ο Γκολομέεβ αγωνίστηκε τρίτος και με έναν εκπληκτικό (ανεπίσημο) χρόνο 45.76 δημιούργησε διαφορά δύο δευτερολέπτων έναντι των Cali Condors, την οποία δεν μπόρεσε να καλύψει στο τέλος ο Ντρέσελ, παρά το εξωπραγματικό 44.91 που έκανε.

Στο ίδιο αγώνισμα, ο Απόστολος Χρήστου έπεσε πρώτος για τη δεύτερη ομάδα της LA Current και πέτυχε ατομικό ρεκόρ στα 100μ. ελεύθερο με 47.11, βοηθώντας στην κατάκτηση της τέταρτης θέσης που δίνει πολύτιμους βαθμούς. Ο αθλητής του Πάνου Βελέντζα αγωνίστηκε και στα 4Χ100μ. μικτή ομαδική και κάλυψε το 100άρι του υπτίου στο πολύ αξιόλογο 51.09, με τη β΄ ομάδα της Current να τερματίζει πέμπτη (η α΄ ομάδα του LA πήρε τη νίκη σε αυτή τη «σκυταλοδρομία», ενώ οι Cali Condors επικράτησαν στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών).

Στο φινάλε της πρώτης ημέρας του δεύτερου ημιτελικού, η ομάδα των Γκολομέεβ και Χρήστου βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 255 βαθμούς, έναντι 282 των Condors, και μοιάζει πολύ κοντά στην εξασφάλιση της πρόκρισης στον τελικό του επόμενου Σαββατοκύριακου (21-22 Νοεμβρίου). Η Iron και οι Toronto Titans ακολουθούν αρκετά πιο πίσω, με 173 και 171 βαθμούς αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι ολοκληρώθηκε ο α΄ ημιτελικός, με τους London Roar του Ανδρέα Βαζαίου να παίρνουν την πρόκριση, μαζί με την -περσινή πρωταθλήτρια- Energy Standard.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ