ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλέξανδρος Ταμπάκης: "Γίνεται χαμός σε Νέα Υόρκη και Φλόριντα"

Αλέξανδρος Ταμπάκης: "Γίνεται χαμός σε Νέα Υόρκη και Φλόριντα"
EUROKINISSI

Ο Αλέξανδρος Ταμπάκης από την Αμερική και τη Νότια Καρολίνα όπου βρίσκεται μίλησε στο Sport24.gr για την κατάσταση που επικρατεί στην άλλη άκρη του Ατλαντικού με τον κορονοϊό.

Τα τελευταία χρόνια ο Αλέξανδρος Ταμπάκης ως τερματοφύλακας σε Ατλάντα Γιουνάιτεντ, Τσάρλεστον και τώρα North Carolina ζει και... εργάζεται στην Αμερική.

Ο 26χρονος γκολκίπερ που έχει τόσο την ελληνική όσο και την αμερικάνικη υπηκοότητα αποδέχτηκε την πρόκληση να περάσει την άλλη άκρη του Ατλαντικού για να κυνηγήσει το όνειρο του αφήνοντας στην Ελλάδα τους γονείς του και εδώ και δύο χρόνια τη γυναίκα του και την κορούλα του.

Η σεζόν φέτος στη δεύτερη κατηγορία του πρωταθλήματος της Αμερικής είχε ξεκινήσει αλλά διεκόπη και αυτό όπως το NBA και το MLS λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα κρούσματα μέχρι την Τετάρτη (25/3) το βράδυ είχαν φτάσει τα 65.285 και οι θάνατοι άγγιζαν τους 1000. Ο Τραμπ όπως και ο Τζόνσον στην Αγγλία άργησαν να πάρουν αυστηρά μέτρα και ίσως αυτό έχει παίξει το ρόλο του.

Το θετικό για τον Ταμπάκη σύμφωνα με όσα μετέφερε στο Sport24.gr είναι πως ακόμη στη Νότια Καρολίνα τα κρούσματα και οι θάνατοι έχουν μείνει σε χαμηλά επίπεδα σε αντίθεση με τη Νέα Υόρκη. Περιορισμοί και πάλι υπάρχουν όμως ιδίως για τους παίκτες της ομάδας που περνούν την ώρα τους κάνοντας γυμναστίκη και παίζοντας πινγκ πονγκ.

Το δυσκολότερο φυσικά για τον Έλληνα γκολκίπερ είναι πως βρίσκεται μακριά από τη γυναίκα του και την κόρη του και μάλιστα στα τέλη Μαίου τους περίμενε στην Αμερική αλλά πλέον αυτό δεν θα γίνει, οι πτήσεις από την Ευρώπη απαγορεύονται και κανείς δεν ξέρει πότε θα επιτραπούν και πάλι.

Φυσικά και ο ίδιος δεν μπορούσε να έρθει στην Ελλάδα καθώς περιμένει στις αρχές Απριλίου νέα ειδοποίηση από την ομάδα του για το πότε θα ξεκινήσουν οι προπονήσεις.

Η πρώτη ερώτηση δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από το πως είναι τα πράγματα στην Αμερική και τη Νότια Καρολίνα όπου μένεις εσύ αναφορικά με τον κορονοϊό;
"Εδώ και κάποιες μέρες ο Τραμπ έχει κλείσει τα σύνορα, δεν μπορεί να έρθει κανείς από την Ευρώπη και τις υπόλοιπες χώρες αλλά τα πράγματα εδώ που μένω εγώ δεν είναι τόσο τραγικά, τουλάχιστον όχι ακόμα, όσο σε άλλα μέρη της Αμερικής όπως η Νέα Υόρκη και η Φλόριντα".

Ποιο είναι το ποιο αυστηρό μέτρο που έχετε στη Νότια Καρολίνα;
"Είναι όπως στην Ελλάδα και εμείς δεν μπορούμε να βγαίνουμε χωρίς να έχουμε ένα χάρτι που πρέπει να συμπληρώσουμε πριν βγούμε από τα σπίτια μας".

Υπάρχει δηλαδή απαγόρευση κυκλοφορίας;
"Αυτό είναι για εμάς που είμαστε στην ομάδα. Η λίγκα έχει στείλει ένα χαρτί για να συμπληρώνουμε. Για τον κόσμο δεν υπάρχει απαγόρευση. Ναι μεν τους λένε να προστατευτούν αλλά δεν υπάρχει απαγόρευση. Ο κόσμος προσπαθεί μόνος του να προστατευτεί. Με τα σούπερ μάρκετ υπάρχει ένας πανικός καθώς τα έχουν αδειάσει όλα από τα ράφια".

Είδαμε πως ο πρόεδρος της Αμερικής, ο Ντόναλντ Τραμπ, άργησε να πάρει μέτρα;
"Δεν ξέρω αν άργησε η όχι. Είδε το τι γίνεται στην Ιταλία και τότε αποφάσισε να αυστηροποιήσει τα μέτρα. Θα μπορούσε σίγουρα να το είχε κάνει νωρίτερα, θα ήταν πιο σωστό πιστεύω".

Ενημερώνεσαι για ότι γίνεται στις γύρω πολιτείες αλλά και στην Ευρώπη;
"Και να μη θέλω να ενημερώνομαι αυτό δεν γίνεται. Παντού είναι στις ειδησεις τα νέα. Ξέρω τι γίνεται και εδώ και στην Ιταλία και στην Ισπανία όπου τα πράγματα είναι τραγικά. Μετά την Ιταλία πήραν άπαντες αυστηρότερα μέτρα".

Από την ομάδα ποια είναι η ενημέρωση που έχετε για το πρωτάθλημα, τις προπονήσεις;
"Έχουμε σταματήσει τις προπονήσεις, έχει σταματήσει και το πρωτάθλημα. Πρώτα σταμάτησε το NBA, μετά το MLS και μετά εμείς. Μας έχουν πει ότι στις 10 Μαίου θα ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα. Στις 5 Απριλίου θα έχουμε μια συνάντηση και ενημέρωση για να δούμε αν μπορούμε να ξεκινήσουμε προπονήσεις οχι όμως όλοι μαζί αλλά πέντε-πέντε στο γήπεδο. Περιμένουμε και εμείς να δούμε τι θα γίνει".

Εσείς οι παίκτες τι πρόγραμμα ακολουθείτε αυτό το διάστημα; Τι κάνετε γενικότερα;
"Εμείς έχουμε πάρει πρόγραμμα από την ομάδα ώστε να γυμναζόμαστε στο σπίτι, να τρέχουμε λίγο έξω, εδώ δίπλα σε ένα δάσος και να μένουμε φιτ, ένα πρόγραμμα κοντά στην μια ώρα καθε μέρα. Από εκεί και πέρα επειδή αρκετοί συμπαίκτες μου μένουν στο ίδιο συγκρότημα με μένα μαζευόμαστε, παίζουμε πινγκ-πονγκ, playstation, βλέπουμε τηλεόραση. Δεν μπορούμε να κάνουμε να κάνουμε και πολλά περισσότερα πράγματα".

Με την Ελλάδα έχεις καθημερινή επαφή;
"Ναι φυσικά μιλάω με την οικογένεια μου, μου λένε τι γίνεται στην Ελλάδσ. Τα μαθαίνω όλα. Φυσικά μπαίνω και στο ίντερνετ και ενημερώνομαι ακόμα περισσότερο".

Είναι δύσκολο να συμβαίνει όλη αυτή η κατάσταση σε όλο τον κόσμο και εσύ να είσαι μακριά από τα αγαπημένα σου πρόσωπα;
"Είναι δύσκολο για όλους μας. Δεν είναι ωραίο για τον κόσμο να πρέπει να μείνει στο σπίτι του όλη μέρα ενώ φυσικά ότι γίνεται θα επηρεάσει και την οικονομία σε παγκόσμιο επίπεδο. Πιστεύω όμως ότι θα το ξεπεράσουμε και σύντομα όλο αυτό θα τελειώσει".

Για σένα το κάνει δυσκολότερο πως στην Αθήνα ζει η γυναίκα σου και η κόρη σου...
"Ναι όντως αυτό είναι ακόμα δυσκολότερο όταν είσαι μακριά από την οικογένεια σου. Το χειρότερο είναι πως τον Μάιο θα ερχόντουσαν στην Αμερική, ήταν όλα κανονισμένα αλλά αυτό τώρα δεν μπορεί να γίνει. Θα πρέπει να δούμε πότε θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση".

Μιλώντας μαζί τους τι σου λένε για την κατάσταση στην Ελλάδα;
"Με έχουν ενημερώσει για όλα όσα γίνονται για τα μέτρα που έχουν παρθεί, για την απαγόρευση κυκλοφορίας, έχουν πάρει τα χαρτάκια τους και βγαίνουν όταν χρειάζεται. Μένουν όλη μέρα σπίτι και δεν πάνε ούτε στο μπαλκόνι".

Με τον αδερφό σου που μένει στη Βόρεια Καρολίνα έχετε συχνότερη επικοινωνία;
"Όπως μιλάω και με την οικογένεια μου μιλάω και μαζί του. Δεν μπορώ να πάω να τον δω γιατί είναι σε άλλη πολιτεία. Μιλάμε κάθε μέρα αλλά έως εκεί".

Εκεί τι μέτρα ισχύουν;
"Τα ίδια με εδώ ισχύουν δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά. Είναι σαν να μένουμε δίπλα, οπότε υπάρχουν οι ίδιοι περιορισμοί και δεν μπορούμε να βρεθούμε".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ