ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γκαγκιέγκο: "Στη Νικαράγουα παίζουμε γιατί έχουν μόνο τέσσερα κρούσματα"

Γκαγκιέγκο: "Στη Νικαράγουα παίζουμε γιατί έχουν μόνο τέσσερα κρούσματα"

Ο πρώην εξτρέμ της ΑΕΛ, Πάμπλο Γκαγιέγκο, μιλά στο Sport24.gr από τη Νικαράγουα κι εξηγεί γιατί στη χώρα της Κεντρικής Αμερικής θεωρούν φυσιολογικό να συνεχίζουν να παίζουν ποδόσφαιρο εν μέσω πανδημίας.

Λευκορωσία και Νικαράγουα. Κάθε αθλητική δραστηριότητα έχει σταματήσει λόγω κορονοϊού παγκοσμίως, εκτός από αυτές τις δυο χώρες.

Μία στην Ευρώπη και μία στην Κεντρική Αμερική. Κι αν στην πρώτη ο πρόεδρος της χώρας λέει πως ο ιός είναι μια ψύχωση και το μόνο που χρειάζεται είναι βότκα, τι γίνεται στη δεύτερη;

Το Sport24.gr επιχείρησε να συνομιλήσει με έναν ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Νικαράγουα. Απευθυνθήκαμε στον Πάμπλο Γκαγιέγκο, ο οποίος έχει φορέσει τη φανέλα της ΑΕΛ το 2017.

Ο 26χρονος Ισπανός εξτρέμ περιγράφει την κανονικότητα που συνεχίζει στην χώρα - με τέσσερα μέχρι στιγμής καταγεγραμμένα κρούσματα - κι εξηγεί ότι αυτός είναι ο λόγος που δεν ανεστάλη η δράση.

"Στην Νικαράγουα όλα μοιάζουν φυσιολογικά. Το ποδόσφαιρο συνεχίζεται κανονικά. Τα ματς διεξάγονται βέβαια κεκλεισμένων των θυρών και ακολουθούμε πάντα τους κανόνες υγιεινής και προστασίας.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΛΑΡΙΣΑ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΛΑΡΙΣΑ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει κρούσμα στο ποδόσφαιρο και στον αθλητισμό γενικότερα. Σε όλη τη χώρα είναι όλα κι όλα τέσσερα τα κρούσματα και προσπαθούν να ελέξγουν την κατάσταση. Κι αυτός είναι ο λόγος που η δράση συνεχίζεται".

Ο μεσοεπιθετικός της Μανάγουα τονίζει ότι η ομάδα του ήταν μεταξύ εκείνων που ψήφισαν υπέρ της συνέχισης του πρωταθλήματος, ωστόσο ξεκαθαρίζει ότι δεν δέχθηκε καμία πίεση να παραμείνει στη χώρα, ούτε τον εμπόδισε κάποιος να επιστρέψει στην Ισπανία. Ήταν δική του απόφαση να μείνει.

"Το πρωτάθλημα συνεχίζεται, αλλά ποτέ κανείς δεν μπορεί να πάρει όρκο ότι δεν θα σταματήσει. Κι αυτό γιατί ο κορονοϊός είναι ένας εχθρός που δεν είναι ορατός.

Η δική μου ομάδα ψήφισε υπέρ της συνέχισης του πρωταθλήματος. Κάποιοι παίκτες διαμαρτυρήθηκαν φορώντας μάσκες, αλλά νομίζω ότι είναι στη διακριτική ευχέρεια του καθενός.

Γκαγκιέγκο: "Στη Νικαράγουα παίζουμε γιατί έχουν μόνο τέσσερα κρούσματα"

Εμένα δεν με πίεσε κανείς να μείνω. Ένας συνάδελφός μου από τη Ρωσία που παίζει στο πρωτάθλημα, αποφάσισε να επιστρέψει".

Αλήθεια, πέρα από το ποδόσφαιρο, πώς είναι η κατάσταση στη χώρα; Ο Πάμπλο Γκαγιέγο ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει καμία είδους καραντίνα στη χώρα - τα μπαρ και οι ντισκοτέκ παραμένουν ανοικτά - αλλά ο φόβος αντιμετωπίζει με μεγαλύτερη ανησυχία τις εξελίξεις, οι οποίες μονοπωλούν την επικαιρότητα στη χώρα.

"Η τηλεόραση έχει ως πρώτο θέμα τον κορονοϊό. Ίσως αυτό να φοβίζει τον κόσμο. Να είμαι ειλικρινής παρατηρώ ότι οι δρόμοι είναι πιο άδειοι.

Αλλά είναι σίγουρο ότι δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Είναι ανοικτά τα σούπερμαρκετ, οι ντισκοτέκ, τα μπαρ, ο κόσμος συνεχίζει τη ζωή του φυσιολογικά".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ