ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καντζούρης στο Sport24.gr: "Νικητής ο Κικίλιας, κοιμάται δύο-τρεις ώρες την ημέρα"

Καντζούρης στο Sport24.gr: "Νικητής ο Κικίλιας, κοιμάται δύο-τρεις ώρες την ημέρα"

Ο προπονητής του Ηρακλή και κουμπάρος του Βασίλη Κικίλια, Ηλίας Καντζούρης μιλά στο Sport24.gr για τον νυχθημερόν αγώνα του Υπουργού Υγείας στη μάχη της χώρας κατά του κορονοϊού.

Οι επιπτώσεις από τον κορονοϊό είναι πολλαπλές και πολυεπίπεδες. Ο αθλητισμός δεν θα μπορούσε φυσικά να αποτελέσει την εξαίρεση και το λουκέτο σε κάθε δραστηριότητα ήταν απλά η φυσιολογική εξέλιξη της τραγικής κατάστασης που βιώνει η ανθρωπότητα.

Τα ρολά είναι κατεβασμένα και ουδείς μπορεί να πει με σιγουριά το αν και πότε θα ανέβουν. Τούτες τις δραματικές ώρες βέβαια αυτό έχει και τη μικρότερη σημασία, καθώς η προσοχή όλη πρέπει και είναι στραμμένη στο πώς θα βγούμε στο ξέφωτο με τις μικρότερες δυνατές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Τα υπόλοιπα θα τα βρούμε στην πορεία.

Και στο πρωτάθλημα της EKO BasketLeagueέχει προς το παρόν (;) μπει μια άνω τελεία και άπαντες οι πρωταγωνιστές περιμένουν σε πρώτο στάδιο να περάσει η κρίση και ακολούθως τις αποφάσεις των αρμοδίων για την τύχη της φετινής σεζόν.

"ΔΥΝΑΤΟΙ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΗΜΕΝΟΙ"

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΚΟΥΡΤΑ

Το Sport24.grμίλησε με τον τεχνικό ηγέτη του Ηρακλή, Ηλία Καντζούρη, ο οποίος μοιράστηκε τις σκέψεις του και τους προβληματισμούς του, αρχικά γι΄ αυτό που όλοι ζούμε: "Είναι αυτονόητο ότι η κατάσταση δεν ξεχωρίσει τους ανθρώπους του αθλητισμού από τους υπόλοιπους. Είμαστε όλοι στο ίδιο επίπεδο και οι επιπτώσεις είναι ακριβώς ίδιες για όλους. Πρέπει να μείνουμε δυνατοί και πειθαρχημένοι. Οι περισσότεροι είμαστε μέσα στο σπίτι. Νομίζω ότι αν τηρήσουμε τα μέτρα ασφάλειας και αν ακούσουμε τους ειδικού η κατάσταση θα βελτιωθεί" σχολίασε ο 47χρονος κόουτς.

Πώς, όμως, ο ίδιος περνάει τις (ατελείωτες) ώρες εντός τους διαμερίσματός του; "Έχω την οικογένειά μου, αλλά για εμάς τους προπονητές υπάρχει τοsynergyένα εξαιρετικό εργαλείο που είναι ότι πρέπει για αυτές τις στιγμές. Μας δίνεται η ευκαιρία ότι μας ξέφυγε μέσα στη σεζόν σε ότι αφορά τις ομάδες και τους παίκτες να το ξεσκονίσουμε με κάθε λεπτομέρεια χωρίς το άγχος και την πίεση της προετοιμασίας για ένα παιχνίδι. Προσωπικά βλέπω και αγώνες κολεγιακών ομάδων. Υπάρχουν ορισμένοι προπονητές που μου έχουν κεντρίσει εδώ και χρόνια το ενδιαφέρον και τους παρακολουθώ με κάθε ευκαιρία".

"ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Η ΥΓΕΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ"

Μπορεί να είναι ήσσονος σημασίας, όμως η συζήτηση για το αν θα έχουμε και πάλι τζάμπολ στο πρωτάθλημα υπάρχει στο τραπέζι: "Κάθε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη. Προέχει πέρα από το ανθρώπινο να μείνουμε μέσα. Να δούμε για το πρωτάθλημα πως θα εξελιχθεί η κατάσταση. Δεν είμαι αισιόδοξος για την συνέχιση του πρωταθλήματος. Προτεραιότητα είναι η υγεία όλων μας. Σύντομα πιστεύω όσοι έχουν τις τύχες του αθλήματος στα χέρια τους θα πάρουν τις αποφάσεις που πρέπει".

"ΝΙΚΗΤΗΣ Ο ΚΙΚΙΛΙΑΣ, ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΔΥΟ-ΤΡΕΙΣ ΩΡΕΣ ΤΗ ΜΕΡΑ"

Ο άνθρωπος που σηκώνει βαρύ φορτίο λόγω της πανδημίας είναι ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, τον οποίο ο 47χρονος προπονητής όχι μόνο γνωρίζει από μικρό παιδί, αλλά είναι και κουμπάρος του έχοντας αλλάξει τα στέφανα στον γάμο του με την Τζένη Μπαλατσινού: "Για τον Βασίλη κατά κάποιο τρόπο είναι μεγάλη ατυχία αυτό που του έχει συμβεί με τον κορονοϊό στη θητεία του στο Υπουργείο Υγείας. Τον ξέρω από μικρό παιδί. Δεν θέλω να πω μεγάλα λόγια. Ο Βασίλης είναι νικητής και είμαι σίγουρος ότι και σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση θα κάνει το καλύτερο δυνατό για όλους μας. Πριν από λίγες μέρες που τον είδα μου είπε ότι κοιμάται δύο με τρεις ώρες την ημέρα. Δουλεύει νυχθημερόν και προσπαθεί να ελέγξει ότι μπορεί. Του έχω πλήρη εμπιστοσύνη και είμαι σίγουρος ότι θα πετύχει. Εύχομαι το ίδιο για όλη την ανθρωπότητα. Βλέπετε τι γίνεται στην Ιταλία όπου έχω πολλούς φίλους ειδικά στη Λομβαρδία και στις γύρω περιοχές. Ούτε στον χειρότερό τους εφιάλτη δεν θα μπορούσαν να φανταστούν αυτό που περνάνε. Αυτό πρέπει να μας γίνει μάθημα ώστε να μην πάθουμε τα ίδια".

"ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ"

Έχοντας διανύσει μια λαμπρή πορεία ως ασίσταντ κόουτς με θητεία, μεταξύ άλλων, σε Ζαλγκίρις Κάουνας, Ούνιξ Καζάν, Μπάμπεργκ (στην οποία διετέλεσε και χεντ κόουτς στο δεύτερο μισό της σεζόν 2018-19, αλλά και στην Εθνική ομάδα ο Ηλίας Καντζούρης επωμίζεται πλέον μεγαλύτερος βάρος ως πρώτος προπονητής στον Ηρακλή: "Θεωρώ ότι ήμουν απόλυτα έτοιμος και περίμενα να μου δοθεί η ευκαιρία. Έπρεπε να την αρπάξω και αυτό έκανα. Έγινε η αρχή".

Κατά πόσο, όμως, τον καλύπτει το επίπεδο του πρωταθλήματος την ώρα που αρκετοί είναι αυτοί που ψάχνουν τον τρόπο της διαφυγής εκτός των συνόρων; "Από το 2010 όταν ήμουν στον Πανελλήνιο το επίπεδο του πρωταθλήματος έχει πέσει. Δεν έχουμε φροντίσει το προϊόν. Δεν το έχουμε παρουσιάσει σαν κάτι θελκτικό στον κόσμο και στους χορηγούς με αποτέλεσμα η όλα κατάσταση να φθίνει. Σε ότι με αφορά όλα έχουν να κάνουν με το τι έχεις στο τραπέζι. Πέρσι γύρισα ενώ μπορούσα να μείνω στη Γερμανία. Στο μέλλον μπορεί αυτό να αντιστραφεί".

Κλείνοντας μεEuroleagueο κόουτς αναφέρθηκε και στην πορεία των δύο εκπροσώπων μας: "Πάντα για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό οι προσδοκίες στην κορυφαία αυτή διασυλλογική διοργάνωση είναι μεγάλες. Η αλήθεια είναι ότι είχαν πολλά σκαμπανεβάσματα. Τους έλειψε η σταθερότητα μέσα στη σεζόν. Όμως η σεζόν δεν έχει τελειώσει και κατά συνέπεια έχουμε έναν αστερίσκο. Αν φτάσουμε μέχρι το τέλος τότε σίγουρα θα μπορούμε να σχολιάσουμε περισσότερα".

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ