ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Ανακοίνωσαν περικοπές Μπασκόνια και Αλαβές

EUROLEAGUE / ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÌÐÁÓÊÏÍÉÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÌÐÁÓÊÏÍÉÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η μπασκετική και ποδοσφαιρική ομάδα της Βιτόρια - Μπασκόνια και Αλαβές αντίστοιχα - ανακοίνωσαν ότι εντάσσονται στο πρόγραμμα ERTE και προχωρούν σε περικοπές μισθών.

Ο κορονοϊός έχει αφήσει 4.932 νεκρούς στην Ισπανία, ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται σε 64.059 συνολικά σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις.

Την αρχή έκανε η Μπαρτσελόνα, η οποία το βράδυ της Πέμπτης (26/3) δίχως να έχει φτάσει σε συμφωνία με παίκτες και υπαλληλικό προσωπικό, ανακοίνωσε ότι λόγω κορονοϊού προχωρεί σε μειώσεις μισθών, βάζοντάς τους σε καθεστώς προσωρινής απασχόλησης.

Ακολούθησε η έτερη ομάδα της ισπανικής Liga με έδρα τη Βαρκελώνη, Εσπανιόλ, η οποία την Παρασκευή (27/3) ανακοίνωσε μείωση 30% στους μισθούς των παικτών της.

Η Ατλέτικο έγινε η τρίτη ομάδα της πρώτης κατηγορίας του ισπανικού πρωταθλήματος που εντάσσεται στο πρόγραμμα ERTE και προχωρά σε περικοπές μισθών παικτών, προπονητών και υπαλληλικού προσωπικού.

Το βράδυ της Παρασκευής (27/3) σε ERTE εντάχθηκαν τόσο η μπασκετική, όσο και η ποδοσφαιρική ομάδα της Βιτόρια. Τόσο η Μπασκόνια, όσο και η Αλαβές θα προχωρήσουν σε περικοπές στο εργασιακό δυναμικό τους προκειμένου να περιορίσουν τις οικονομικές απώλειες από την αναστολή της δράσης λόγω κορονοϊού.

"Δεν ήταν η επιθυμητή λύση. Αυτή η έκτακτη κατάσταση θα τελειώσει από τη στιγμή που οι αρχές της χώρας θα επιτρέψουν την επιστροφή στη δράση", αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση των Βάσκων.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ