Αναβλήθηκε ο Γύρος της Γαλλίας, με τους διοργανωτές να αναζητούν νέες ημερομηνίες αλλά να αντιλαμβάνονται ότι η ακύρωσή του για πρώτη φορά μετά από το 1946 είναι πλέον πολύ πιθανή.

Πριν από μερικές εβδομάδες ήταν το Grand Prix του Μονακό που ακυρώθηκε εξαιτίας του κορονοϊού, σε μια ιστορική αποφαση καθώς ήταν ο πιο παλιός αγώνας της Φόρμουλα 1 και εκείνος με τις περισσότερες διαδοχικές παρουσίες στο καλεντάρι του πρωταθλήματος. Σήμερα (14/4) ήρθε η σειρά του Γύρου της Γαλλίας να αναβληθεί, χωρίς προς το παρόν να είναι ξεκάθαρο αν θα διεξαχθεί σε εναλλακτικές ημερομηνίες ή αν θα ακυρωθεί για πρώτη φορά μετά από το 1946.

ADVERTISING

Ο Γύρος ήταν προγραμματισμένος για τις 27 Ιουνίου, ωστόσο η πανδημία δεν επιτρέπει την εκκίνησή του. "Με δεδομένο ότι είναι απίθανο να ξεκινήσει την προγραμματισμένη ημερομηνία, βρισκόμαστε σε επαφή με την παγκόσμια ομοσπονδία ποδηλασίας για να βρούμε νέες ημερομηνίες" ήταν η αντίδραση των διοργανωτών, λίγη ώρα μετά από την απόφαση του Εμανουέλ Μακρόν να απαγορεύσει όλα τα δημόσια events μέχρι τουλάχιστον τα μέσα Ιουλίου.

ADVERTISING

Ο φετινός αγώνας αποτελείται από 21 διαδρομές, με τη μεγαλύτερη όλων να έχει μήκος 135 μιλίων.