ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Από Ιούνιο η επανέναρξη της Premier League και Αύγουστο η νέα σεζόν

Liverpool's Mohamed Salah, left, challenges for the ball with Bournemouth's Ryan Fraser during the English Premier League soccer match between Liverpool and Bournemouth at Anfield stadium in Liverpool, England, Saturday, March 7, 2020. (AP Photo/Jon Super)
Liverpool's Mohamed Salah, left, challenges for the ball with Bournemouth's Ryan Fraser during the English Premier League soccer match between Liverpool and Bournemouth at Anfield stadium in Liverpool, England, Saturday, March 7, 2020. (AP Photo/Jon Super) AP PHOTO/JON SUPER

Σύμφωνα με την Telegraph η επανέναρξη της δράσης στην Premier League τοποθετείται στις αρχές Ιουνίου, ωστόσο ο στόχος είναι η επόμενη σεζόν να ξεκινήσει κανονικά (8/8) προκειμένου να περιοριστούν οι οικονομικές απώλειες.

Μπορεί η Premier League ανακοίνωσε την Πέμπτη (19/3) ότι λόγω κορονοϊού δεν θα διεξαχθεί κανένα ματς μέχρι την 30ή Απριλίου, ωστόσο μοιάζει ακόμη αμφίβολο εάν θα έχουμε επιστροφή στη δράση από το Μάιο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Telegraph η επανέναρξη της δράσης στην Premier League τοποθετείται στις αρχές Ιουνίου (1/6).

Άλλωστε στην ανακοίνωση της περασμένης Πέμπτης ξεκαθαρίστηκε πως το όριο ολοκλήρωσης της σεζόν παρατείνεται επ' αόριστον.

Η διοργανώτρια αρχή του αγγλικού πρωταθλήματος έχει ως πλάνο να διεξαχθούν οι εναπομείνασες εννέα αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών μέσα σε έξι εβδομάδες και να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα στις 11 Ιουλίου.

Μάλιστα, είναι εντυπωσιακό ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Telegraph το σχέδιο είναι η επόμενη σεζόν να ξεκινήσει ως είναι προγραμματισμένο στις 8 Αυγούστου προκειμένου να τηρηθούν οι ρήτρες και να περιοριστούν οι οικονομικές απώλειες.

Αυτό σημαίνει ότι το διάστημα της καλοκαιρινής προετοιμασίας θα είναι πολύ μικρό - καθώς η χρονική απόσταση από τη λήξη της τρέχουσας σεζόν μέχρι και την έναρξη της επόμενης θα είναι ένας μήνας - ενώ δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη τι θα γίνει με τη μεταγραφική περίοδο.

Βέβαια όλα αυτά είναι ακόμη σε θεωρητικό επίπεδο, καθώς κανείς δεν μπορεί να οριοθετήσει το τέλος της περιπέτειας με τον κορονοϊό.

Ο αριθμός των νεκρών από τον ιό ανέρχεται στη Μεγάλη Βρετανία σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις του Σαββάτου σε 233.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ