ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Διακοπή δίχως πρωταθλητή στη Γαλλία προτείνει ο Τόνι Πάρκερ

Κορονοϊός: Διακοπή δίχως πρωταθλητή στη Γαλλία προτείνει ο Τόνι Πάρκερ

Η έξαρση του κορονοϊού οδηγεί στην οριστική διακοπή τα περισσότερα πρωταθλήματα, με τον Τόνι Πάρκερ να συντάσσεται με αυτή την άποψη -τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στη Γαλλία.

Με τη μορφή ντόμινο διαμορφώνονται οι εξελίξεις στον παγκόσμιο αθλητισμό λόγω του κορονοϊού και τις συνέπειες του που είναι δυσάρεστες σε αρκετές χώρες. Εξαίρεση δεν αποτελεί η Γαλλία που ήδη μετράει πολλά κρούσματα. Η "Equipe" ζήτησε την άποψη του Τόνι Πάρκερ αναφορικά με τι πρέπει να συμβεί στο γαλλικό πρωτάθλημα.

Ο ιδιοκτήτης της Βιλερμπάν που βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας -πέρα από τη διακοπή- τόνισε ότι μια σωστή λύση θα ήταν να μη βγει πρωταθλητής ούτε να υποβιβαστούν ομάδες.

" Η πιο σωστή λύση είναι να ακυρώσουμε τη σεζόν χωρίς ν’ αναδειχθεί πρωταθλητής ούτε ομάδες να υποβιβαστούν, ώστε να μπορέσουμε να προετοιμαστούμε το συντομότερο δυνατό για την επόμενη σεζόν" σχολίασε ο πρόεδρος της Βιλερμπάν και πρόσθεσε: " Όλοι θα υποστούν μεγάλες απώλειες. Πιστεύω ότι πρέπει να σταματήσουμε να δίνουμε ψεύτικες ελπίδες. Δεν πρόκειται να συνεχιστεί η σεζόν. Αναμένουμε την απόφαση από τη διοργανώτρια αρχή και την ομοσπονδία".

Ενώ, ερωτώμενος για το κομμάτι της EuroLeague, η οποία έχει ανακοινώσει αναβολή των αγώνων μέχρι τις 11 Απριλίου, εξήγησε πως " εκεί θα είναι ακόμη πιο περίπλοκα τα πράγματα, γιατί εμπλέκονται περισσότερες χώρες, με διαφορετικά μέτρα και νόμους" για να καταλήξει λέγοντας πως " αν παρθεί η απόφαση για αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων, δεν γίνεται να συνεχιστεί η LNB. Δεν υπάρχει τίποτα μεγαλύτερο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν μπορώ να δω γιατί θα πρέπει να παίξουμε παιχνίδια, εφόσον αναβληθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ