ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Δίνουν 20 εκατ. ευρώ 4 "μεγάλοι" της Μπουντεσλίγκα στους υπόλοιπους

Bayern's Robert Lewandowski, center, hugs with Dortmund's Mats Hummels, right, at the end of the German Bundesliga soccer match between FC Bayern Munich and Borussia Dortmund, in Munich, Germany, Saturday, Nov. 9, 2019. (AP Photo/Matthias Schrader)
Bayern's Robert Lewandowski, center, hugs with Dortmund's Mats Hummels, right, at the end of the German Bundesliga soccer match between FC Bayern Munich and Borussia Dortmund, in Munich, Germany, Saturday, Nov. 9, 2019. (AP Photo/Matthias Schrader) AP

Σε μια εξαιρετική πρωτοβουλία προχωρούν στη Γερμανία οι Μπάγερν, Ντόρτμουντ, Λειψία και Λεβερκούζεν, που θα προσφέρουν 20 εκατ. ευρώ σε άλλες ομάδες της χώρας που το έχουν ανάγκη.

Ο κορονοϊός φέρνει τα πάνω κάτω στην οικονομία όλων των χωρών. Στη Γερμανία, οι τέσσερις ομάδες που συμμετείχαν φέτος στο Champions League, Μπάγερν, Ντόρτμουντ, Λειψία και Λεβερκούζεν, δείχνουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους και τη στήριξή τους στο οικοδόμημα του ποδοσφαίρου της χώρας.

Συγκεκριμένα, πήραν την απόφαση να προσφέρουν 20 εκατ. ευρώ σε άλλες ομάδες της πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν, η λίγκα είναι αυτή που θα επιλέξει πώς θα μοιράσει τα χρήματα. Σοβαρή κίνηση σε δύσκολες στιγμές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Bild, το ποσό αυτό θα προκύψει από έσοδα για τη συμμετοχή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση (12,5 εκατ. ευρώ), αλλά και με ένα επιπλέον 7,5 εκατ. ευρώ που θα διαθέσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Bundesliga: Η ομοσπονδία προτείνει αναβολή έως 30/4 και να τελειώσει μέχρι 30/6
Κορονοϊός: Οι οπαδοί της Ντόρτμουντ συγκέντρωσαν 74.000 ευρώ για να στηρίξουν τα μαγαζιά της πόλης
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ