Ο ιδιοκτήτης της Χόφενχαϊμ που έχει μπει στο στόχαστρο των περισσοτέρων οπαδών των ομάδων της Bundesliga, σκοπεύει μέσω της εταιρίας του να αναπτύξει εμβόλιο που θα δρα κατά του κορονοϊού.

Αν υπάρχει ένας άνθρωπος που οι Γερμανοί οπαδοί λατρεύουν να μισούν αυτός είναι ο Ντίτμαρ Χοπ, με την πρόσφατη μάλιστα αναμέτρηση μεταξύ της Χόφενχαϊμ και της Μπάγερν να σημαδεύεται από το επιθετικό πανό των Βαυαρών προς τον ιδιοκτήτη των μπλε και τους παίκτες των ομάδων να αντιδρούν κάνοντας πασούλες για 15 ολόκληρα λεπτά στο κέντρο του γηπέδου.

ADVERTISING

Ωστόσο, αυτή τη στιγμή που ο πλανήτης πρέπει να είναι ενωμένος στη μάχη κατά του κορονοϊού, έχθρες και αντιπαλότητες παραμερίζονται και ο Χοπ είναι έτοιμος να κάνει ένα σπουδαίο δώρο στην ανθρωπότητα, κυκλοφορώντας εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Όπως αναφέρει το έγκυρο γερμανικό περιοδικό "Spiegel", ο ισχυρός άνδρας της Χόφενχαϊμ δεν έκρυψε την αισιοδοξία του πως η εταιρία CureVac, η οποία τού ανήκει σε ποσοστό 80%, εργάζεται ώστε να κυκλοφορήσει στην αγορά το ερχόμενο διάστημα ένα εμβόλιο που θα μετριάσει τις επιπτώσεις του φονικού ιού.

Inline Image

ADVERTISING

Το ίδιο δημοσίευμα αποκαλύπτει μάλιστα πως έγινε προσπάθεια εξαγοράς της εταιρίας του από τις ΗΠΑ ώστε να έχουν άμεση πρόσβαση στο εμβόλιο, με τον Χοπ να μη συναινεί ωστόσο στο να χαθεί ο έλεγχος από γερμανικά χέρια.

"Αν θέλουμε να αναπτύξουμε ένα αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού, αυτό το άτομο πρέπει όχι μόνο να προσεγγίζει τους ανθρώπους αλλά και να δείχνει περισσότερη αλληλεγγύη", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χοπ, με τον υπουργό Οικονομίας της Γερμανίας, Πέτερ Αλτμάιερ, να του πλέκει το εγκώμιο για τη στάση του:

"Ήταν μια σπουδαία απόφαση από την εταιρεία. Με αυτή την απόφαση έδειξε ότι η Γερμανία δεν πωλείται και πως ένα πιθανό εμβόλιο θα δοθεί σε όλο τον κόσμο και όχι μόνο στις ΗΠΑ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Γκαλινάρι: "Στην Ιταλία δεν πήραμε στα σοβαρά τον κορονοϊό"
Κορονοϊός: Προς οριστική διακοπή η G-League
Κορονοϊός: Ο Μπέγκοβιτς αισθάνεται πως παίζει σε ταινία στο Μιλάνο