ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Εμβόλιο κατά του ιού από αυτόν που λατρεύουν να μισούν οι Γερμανοί οπαδοί

Hoffenheim's main sponsor Dietmar Hopp gestures prior to a Champions League's qualifier first leg soccer match between 1899 Hoffenheim and FC Liverpool, in the Rhein-Neckar-Arena, in Sinsheim, Germany, Tuesday, Aug. 15, 2017. (AP Photo/Michael Probst)
Hoffenheim's main sponsor Dietmar Hopp gestures prior to a Champions League's qualifier first leg soccer match between 1899 Hoffenheim and FC Liverpool, in the Rhein-Neckar-Arena, in Sinsheim, Germany, Tuesday, Aug. 15, 2017. (AP Photo/Michael Probst) AP PHOTO/MICHAEL PROBST

Ο ιδιοκτήτης της Χόφενχαϊμ που έχει μπει στο στόχαστρο των περισσοτέρων οπαδών των ομάδων της Bundesliga, σκοπεύει μέσω της εταιρίας του να αναπτύξει εμβόλιο που θα δρα κατά του κορονοϊού.

Αν υπάρχει ένας άνθρωπος που οι Γερμανοί οπαδοί λατρεύουν να μισούν αυτός είναι ο Ντίτμαρ Χοπ, με την πρόσφατη μάλιστα αναμέτρηση μεταξύ της Χόφενχαϊμ και της Μπάγερν να σημαδεύεται από το επιθετικό πανό των Βαυαρών προς τον ιδιοκτήτη των μπλε και τους παίκτες των ομάδων να αντιδρούν κάνοντας πασούλες για 15 ολόκληρα λεπτά στο κέντρο του γηπέδου.

Ωστόσο, αυτή τη στιγμή που ο πλανήτης πρέπει να είναι ενωμένος στη μάχη κατά του κορονοϊού, έχθρες και αντιπαλότητες παραμερίζονται και ο Χοπ είναι έτοιμος να κάνει ένα σπουδαίο δώρο στην ανθρωπότητα, κυκλοφορώντας εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Όπως αναφέρει το έγκυρο γερμανικό περιοδικό "Spiegel", ο ισχυρός άνδρας της Χόφενχαϊμ δεν έκρυψε την αισιοδοξία του πως η εταιρία CureVac, η οποία τού ανήκει σε ποσοστό 80%, εργάζεται ώστε να κυκλοφορήσει στην αγορά το ερχόμενο διάστημα ένα εμβόλιο που θα μετριάσει τις επιπτώσεις του φονικού ιού.

FILE --In this Saturday, Sept. 22, 2018 photo Dortmund fans show a banner with the face of Hoffenheim's sponsor Dietmar Hopp behind a target sign during a German Bundesliga soccer match between TSG 1899 Hoffenheim and Borussia Dortmund in Sinsheim, Germany. (AP Photo/Michael Probst, file)
FILE --In this Saturday, Sept. 22, 2018 photo Dortmund fans show a banner with the face of Hoffenheim's sponsor Dietmar Hopp behind a target sign during a German Bundesliga soccer match between TSG 1899 Hoffenheim and Borussia Dortmund in Sinsheim, Germany. (AP Photo/Michael Probst, file) AP PHOTO/MICHAEL PROBST

Το ίδιο δημοσίευμα αποκαλύπτει μάλιστα πως έγινε προσπάθεια εξαγοράς της εταιρίας του από τις ΗΠΑ ώστε να έχουν άμεση πρόσβαση στο εμβόλιο, με τον Χοπ να μη συναινεί ωστόσο στο να χαθεί ο έλεγχος από γερμανικά χέρια.

"Αν θέλουμε να αναπτύξουμε ένα αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού, αυτό το άτομο πρέπει όχι μόνο να προσεγγίζει τους ανθρώπους αλλά και να δείχνει περισσότερη αλληλεγγύη", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χοπ, με τον υπουργό Οικονομίας της Γερμανίας, Πέτερ Αλτμάιερ, να του πλέκει το εγκώμιο για τη στάση του:

"Ήταν μια σπουδαία απόφαση από την εταιρεία. Με αυτή την απόφαση έδειξε ότι η Γερμανία δεν πωλείται και πως ένα πιθανό εμβόλιο θα δοθεί σε όλο τον κόσμο και όχι μόνο στις ΗΠΑ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ