ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Η ανακοίνωση της FIBA και η επιβεβαίωση του προβλήματος

ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ / ΚΙΝΑ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2019 / ΗΠΑ - ΕΛΛΑΔΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: FOR EDITORIAL USE ONLY / FIBA.COM)
ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ / ΚΙΝΑ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2019 / ΗΠΑ - ΕΛΛΑΔΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: FOR EDITORIAL USE ONLY / FIBA.COM) EUROKINISSI SPORTS

Η FIBA εξήγησε μέσω ανακοίνωσης ότι αναζητά ημερομηνίες για το Προολυμπιακό Τουρνουά, κάτι που επιβεβαιώνει πως υπάρχει πρόβλημα με το EuroBasket 2021.

Η ΔΟΕ ανακοίνωσε τη Δευτέρα 30 Μαρτίου τις νέες ημερομηνίες διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, οι οποίοι μετατέθηκαν κατά ένα χρόνο λόγω του κορονοϊού. Η μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού θα πραγματοποιηθεί από τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου 2021, όπερ και σημαίνει πως ανάλογη αναμένεται να είναι κι η μετάθεση των τεσσάρων ομίλων του Προολυμπιακού Τουρνουά.

Η FIBA χαιρέτισε -μέσω ανακοίνωσης- την επίσημη απόφαση για τις νέες ημερομηνίες των Ολυμπιακών Αγώνων, εξηγώντας παράλληλα πως "θ α συνεχίσει να δουλεύει σε πλήρη επαφή με τη ΔΟΕΑ για να βρεθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις αναφορικά με τον προγραμματισμό των έξι τουρνουά που εκκρεμούν (δύο για το 3on3 και τέσσερις για το μπάσκετ ανδρών)". Με επίσημο τόνο ξεκαθαρίστηκε επίσης το... προφανές, ότι δηλαδή όσες ομάδες είχαν ήδη πάρει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το διατηρούν.

Δεδομένου μάλιστα ότι η ΔΟΕ ανακοίνωσε τη μετάθεση των αγώνων για το καλοκαίρι του 2021, επιβεβαιώθηκε το πρόβλημα που προκύπτει με το EuroBasket 2021. Μία διοργάνωση που ήταν προγραμματισμένη για τον Σεπτέμβριο του 2021, αλλά πλέον βρίσκεται στον "αέρα" όπως έχει αναφερθεί ξανά πριν από μερικές ημέρες.

Αυτό που μένει είναι να υπάρξει διαβούλευση των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να αλλάξει ημερομηνία διεξαγωγής το EuroBasket 2021, αφού δεν είναι εύκολο να πραγματοποιηθούν δύο μεγάλες διοργανώσεις το ίδιο καλοκαίρι. Στη FIBA πάντως επεξεργάζονται όλα τα δεδομένα αναφορικά με πιθανές ημερομηνίες που μπορούν να διευκολύνουν την κατάσταση. Το γεγονός πάντως πως αναβλήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες δίνει περισσότερο χρόνο (αντί)δρασης στην παγκόσμια ομοσπονδία, η οποία βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις διοργανώτριες χώρες των προσεχών events προκειμένου να παρθεί η καλύτερη δυνατή απόφαση.

Θυμίζουμε πως το 2022 είναι μια κενή -από μεγάλες διοργανώσεις- χρονιά, όπερ και σημαίνει πως δεν αποκλείεται να μεταφερθεί κατά ένα χρόνο κι η ευρωπαϊκή διοργάνωση

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ