ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Η Κάλεβ και η ταχύτητα αντίδρασης στην Εσθονία

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ / ΕΛΛΑΔΑ - ΕΣΘΟΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ / ΕΛΛΑΔΑ - ΕΣΘΟΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μάρτιν Παασόγια της Κάλεβ μίλησε στο Sport24.gr για την απόφαση της ομάδας να αποσυρθεί από τη VTB League, αλλά και την ταχύτητα με την οποία ενήργησε η Κυβέρνηση της Εσθονίας όσον αφορά στον κορονοϊό.

Η απόφαση της Κάλεβ να αποσυρθεί -για φέτος- από τη VTB League, δίχως να περιμένει τι στάση θα κρατήσει η λίγκα για το υπόλοιπο της σεζόν, προκάλεσε έκπληξη. Η ομάδα της Εσθονίας βρισκόταν στην πέμπτη θέση της κατάταξης, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις, ούσα σε θέση να παρουσιάζεται ανταγωνιστική στο σύνολο της φετινής σεζόν. Οι άνθρωποι της ομάδας δεν θέλησαν όμως να διακινδυνδεύσουν το παραμικρό αναφορικά με την υγεία των αθλητών και των προπονητών, από τα ταξίδια και τις μετακινήσεις, προχωρώντας στη συγκεκριμένη απόφαση.

Μία μέρα μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε η Κάλεβ, ο γκαρντ της εσθονικής ομάδας, Μάρτιν Παασόγια, μίλησε στο Sport24.gr τόσο για την στάση που κράτησαν οι μπλε, όσο και για την κατάσταση που επικρατεί στην Εσθονία τις τελευταίες ημέρες λόγω του κορονοϊού.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

Για την κατάσταση που επικρατεί στην Εσθονία: "Νομίζω ότι στη χώρα, τα πράγματα είναι καλύτερα σε σχέση με άλλες. Θα έλεγα πως είναι όσο το δυνατόν πιο φυσιολογική η κατάσταση. Ευτυχώς, δεν υπάρχουν ακόμη νεκροί, κι ελπίζω αυτό να συνεχιστεί μέχρι να περάσει όλο αυτό. Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, έχουν καταγραφεί περίπου 500 κρούσματα στη χώρα".

Για τα μέτρα που πήρε η Κυβέρνηση της χώρας για την αντιμετώπιση: "Ήταν γρήγορη η αντίδρασή της, για να προστατευθεί η χώρα σε όλη την επικράτεια. Τα περισσότερα είναι παρόμοια με αυτά που βλέπουμε ότι λαμβάνουν κι οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Η αρχή έγινε με το κλείσιμο των κινηματογράφων, των εστιατορίων, των αθλητικών διοργανώσεων και εν συνεχεία των συνόρων της χώρας".

Για το κρούσμα που βρέθηκε εντός της Κάλεβ πριν από μερικές μέρες: "Δεν θα έλεγα ότι φοβήθηκα καθόλου, επειδή βρέθηκε θετικός κάποιος. Η ομάδα μάς είπε να μείνουμε σε καραντίνα, ο καθένας στο σπίτι του, για δύο εβδομάδες και μετά θα δούμε τι θα γίνει. Μιλάω με τα παιδιά, δεν έχει βρεθεί άλλος με συμπτώματα του ιού".

Για το γεγονός πως το παιχνίδι της Κάλεβ με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν ήταν το τελευταίο της VTB League και αν θεωρεί ότι δεν έπρεπε να διεξαχθεί: "Πριν από αυτόν τον αγώνα, η κατάσταση στην Εσθονία δεν ήταν τόσο σοβαρή. Αλλά από εκεί κι έπειτα, η κατάσταση εξελίχθηκε πολύ γρήγορα. Δεν μιλάω για μέρες, αλλά για ώρες. Δε νομίζω ότι ήταν τόσο μεγάλο πρόβλημα ότι έγινε το παιχνίδι, από την στιγμή τουλάχιστον που αυτό διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών".

Για το αν συμφωνεί με τη διακοπή του εγχώριου πρωταθλήματος, το οποίο ολοκλήρωσε τη φετινή σεζόν: "Καταλαβαίνω απόλυτα τους λόγους για να παρθεί αυτή η απόφαση, εξαιτίας της κατάστασης που υπήρχε τόσο στην Εσθονία όσο και στις υπόλοιπες χώρες. Είναι υποχρέωση όλων μας να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους άλλους, προκειμένου να σταματήσουμε την εξάπλωση του ιού".

Για την απόφαση της Κάλεβ να αποσυρθεί από τη VTB League για φέτος, ακόμη κι αν αυτή επανεκκινήσει τις επόμενες εβδομάδες: "Δεν γνωρίζω το παρασκήνιο για τη λήψη αυτής της απόφασης. Να σου πω την αλήθεια, εξεπλάγην όταν ενημερώθηκα για την απόφαση, δεδομένου ότι η VTB League δεν έχει προβεί σε κάποια ανακοίνωση για το μέλλον του φετινού πρωταθλήματος".

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ