ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Η νορβηγική Επιτροπή ζητά αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων

Κορονοϊός: Η νορβηγική Επιτροπή ζητά αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων

Η νορβηγική Ολυμπιακή Επιτροπή ζητά την αναβολή των Αγώνων του Τόκιο 2020 μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τον κορονοϊό παγκοσμίως.

Μπορεί ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, να τόνισε ότι θα ήταν πρόωρο να ληφθεί από τώρα απόφαση για τη διεξαγωγή ή όχι των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο το καλοκαίρι του 2020, ωστόσο η νορβηγική Ολυμπιακή Επιτροπή ζήτησε την αναβολή τους μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τον κορονοϊό παγκοσμίως.

Στην ανακοίνωση που υπογράφει η πρόεδρος της NIF, Μπέριτ Κιέλ, καθίσταται σαφές ότι απαιτείται να μην διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες μέχρι η κατάσταση να τεθεί υπό έλεγχο παγκοσμίως και τονίζεται πως η Νορβηγία δεν επιθυμεί να στείλει αθλητές υπό αυτές τις συνθήκες.

"Δεν επιθυμούμε και δεν μπορούμε να δικαιολογήσουμε ότι θα στείλουμε αθλητές μας στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο πριν ο κόσμος αφήσει πίσω του αυτήν την περιπέτεια με τον κορονοϊό.

Η κατάσταση σε πολλά μέρη του κόσμου είναι περίπλοκη κι επικίνδυνη. Καταλαβαίνουμε, επίσης, ότι η κατάσταση είναι δύσκολη για το ιαπωνικό σύστημα υγείας, την οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων και τη ΔΟΕ.

Η ξεκάθαρη θέση μας είναι ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν θα πρέπει να διεξαχθούν πριν η κατάσταση με τον κορονοϊό τεθεί σε πλήρη έλεγχο παγκοσμίως", αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Photo credits: AP Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ