ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Ο Ματεράτσι δημοπρατεί τη φανέλα της κουτουλιάς του Ζιντάν

Κορονοϊός: Ο Ματεράτσι δημοπρατεί τη φανέλα της κουτουλιάς του Ζιντάν

Στην προσπάθεια να συγκεντρωθούν χρήματα και να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός στην Ιταλία, ο Ματεράτσι δημοπράτησε τη φανέλα με την οποία κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2006, τότε που τον κουτούλησε ο Ζιντάν.

Στις 9 Ιουλίου 2006 η Ιταλία τέθηκε αντιμέτωπη με τη Γαλλία στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Στα πέναλτι η "σκουάντρα ατζούρα" επικράτησε 5-3 και κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο (1-1 η κανονική διάρκεια), αλλά νωρίτερα, στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης, εκτιλύχθηκε μια φάση που μένει στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Στον τελευταίο αγώνα της καριέρας του, ο αρχηγός της Γαλλίας Ζινεντίν Ζιντάν κουτουλάει τον Μάρκο Ματεράτσι, τον ρίχνει στο έδαφος και δέχεται κόκκινη κάρτα (διαιτητής ο Αργεντινός Οράσιο Ελισόντο). Ύστερα από 13 χρόνια και οκτώ μήνες, ο κορονοϊός θερίζει την Ιταλία. Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών είναι 80.539. Οι νεκροί έφτασαν τους 8.165.

Μια καθημερινή μάχη απέναντι στον αόρατο εχθρό που δεν κάνει διακρίσεις. Ο Μάρκο Ματεράτσι, πρωταγωνιστής του αλησμόνητου τελικού (είχε ανοίξει το σκορ στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης, ενώ είχε σκοράρει και στα πέναλτι), αποφάσισε να δημοπρατήσει εκείνη τη φανέλα, αυτή του Μουντιάλ 2006.

Κορονοϊός: Ο Ματεράτσι δημοπρατεί τη φανέλα της κουτουλιάς του Ζιντάν

Τα χρήματα θα πήγαιναν στον ιταλικό Ερυθρό Σταυρό, ώστε να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η μεγάλη μάχη με τον ιό που φέρνει τον ένα θάνατο μετά τον άλλο στη γειτονική χώρα. Μια πολύ σημαντική κίνηση από τον 46χρονο πια Μάρκο Ματεράτσι με τη σπουδαία καριέρα στην Ίντερ και στην εθνική του ομάδα.

Η περίφημη φάση με την κουτουλιά του Ζιντάν στον Ματεράτσι:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ