ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Ο νέος ποδοσφαιρικός κόσμος κατά τον Χένες

Bayern Munich president Uli Hoeness arrives for the annual general meeting of FC Bayern Munich soccer club and his farewell in Munich, Germany, Friday, Nov. 15, 2019. (AP Photo/Matthias Schrader)
Bayern Munich president Uli Hoeness arrives for the annual general meeting of FC Bayern Munich soccer club and his farewell in Munich, Germany, Friday, Nov. 15, 2019. (AP Photo/Matthias Schrader) AP

Ο επίτιμος πρόεδρος της Μπάγερν, Ούλι Χένες, περιέγραψε στο Kicker τον νέο - μετά τον κορονοϊό ποδοσφαιρικό κόσμο, ο οποίος δεν θα έχει μεταγραφές άνω των 100.000.000 ευρώ.

Ο κορονοϊός έχει αφήσει 206 νεκρούς στη Γερμανία, ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται σε 37.323 σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις.

Ο επίτιμος πρόεδρος της Μπάγερν, Ούλι Χένες, περιέγραψε στο Kicker τον νέο ποδοσφαιρικό κόσμο μετά από αυτήν την παγκόσμια περιπέτεια.

Χαρακτήρισε "τσαρλατάνους" όσους θέτουν ημερομηνίες επιστροφής στη δράση, ενώ εκτίμησε ότι θα μειωθούν δραστικά τα ποσά που δαπανώνται για μεταγραφές.

"Η αλληλεγγύη πρέπει να φανεί στην πράξη κι όχι στα λόγια. Είναι η ανθρώπινη ζωή που διακυβεύεται. Δεν θα υπάρχει πρόβλημα για την τρέχουσα σεζόν, θα έχουμε έσοδα από τα τηλεοπτικά ακόμη κι αν τα εναπομείναντα ματς διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών.

Τι γίνεται όμως εάν παραταθεί η αναβολή; Όποιος όμως μιλά για επιστροφή στη δράση σε συγκεκριμένες ημερομηνίες είναι τσαρλατάνος.

Απειλείται το μέλλον της λίγκας. Δεν μπορώ να φανταστώ μεταγραφές ύψους 100 εκατ. ευρώ στο προσεχές μέλλον.

Τα ποσά των μεταγραφών θα πέσουν, δεν είναι δυνατόν να κινηθούν στα πρότερα επίπεδα. Κι αυτό γιατί όλες οι χώρες θα επηρεαστούν. Θα σχηματιστεί ένας νέος ποδοσφαιρικός κόσμος", υποστήριξε ο Ούλι Χένες.

Photo credits: AP Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ