ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Ο Πασκουάλ θεωρεί το NBA οδηγό για τις αποφάσεις στην Ευρώπη

EUROLEAGUE / ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ:  EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Τσάβι Πασκουάλ μίλησε στη Mundo Deportivo για το μέλλον της φετινής σεζόν, εξηγώντας πως το ΝΒΑ θα αποτελέσει την... πυξίδα για τις ευρωπαϊκές αποφάσεις.

Η πανδημία του κορονοϊού είναι βασικό θέμα συζήτησης καθώς όλοι εκφράζουν τις αγωνίες τους για το πως θα ξεπεραστεί αυτή η κρίση αλλά και τα ερωτηματικά τους για το μέλλον των διοργανώσεων που δεν έχουν ολοκληρωθεί. Αυτό άλλωστε, εξήγησε στη συνέντευξη που παραχώρησε στη Mundo Deportivo ο Τσάβι Πασκουάλ.

"Το θεωρώ δύσκολο να παίξουμε πάλι φέτος, αλλά αυτό που με απασχολεί περισσότερο είναι η επιστροφή στην κανονικότητα. Έχω μια αίσθηση πως αν δεν προσέξουμε όλοι μας πολύ, κι αν δεν βρεθεί σύντομα ένα εμβόλιο ή ένα φάρμακο για τον κορονοϊό, θα αργήσουμε να γυρίσουμε στο κανονικό" ανέφερε αρχικά ο τεχνικός της Ζενίτ για να προσθέσει εν συνεχεία πως "θα υπέγραφα ότι η επόμενη σεζόν θα μπορούσε να ξεκινήσει κανονικά".

Ο προπονητής της Ζενίτ στάθηκε σε ακόμη ένα στοιχείο που θεωρεί κομβικό για τη λήψη των όποιων αποφάσεων στην Ευρώπη: τα βήματα που ακολουθεί το ΝΒΑ.

"Όλα αλλάζουν πολύ γρήγορα, μέχρι πριν από τέσσερις μέρες όλοι είχαμε την αίσθηση ότι το BCL και η EuroLeague έπρεπε να τελειώσουν κι ότι αυτό πρόκειται να γίνει -με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Η κατάσταση όμως που υπάρχει τώρα στις ΗΠΑ είναι καθοριστική και αυτά που θα ακολουθήσει το ΝΒΑ θα κρίνουν τις εξελίξεις στις υπόλοιπες διοργανώσεις. Ό,τι συμβεί εκεί, θα γίνει παντού", υποστήριξε ο Τσάβι Πασκουάλ ο οποίος εξέφρασε τη δική του άποψη στο ενδεχόμενο να γίνουν αγώνες το καλοκαίρι καθώς τόνισε πως "αν αποφασιστεί να παίξουμε το καλοκαίρι, νομίζω ότι πρόκειται για μια κατάσταση που θα πρέπει όλοι να αποδεχθούν. Με όλα αυτά που περνάει η ανθρωπότητα, το να μείνουμε για ένα χρόνο χωρίς διακοπές δεν μπορεί να είναι πρόβλημα. Προσφέρουμε θέαμα στον κόσμο, προσπαθούμε να τον ψυχαγωγήσουμε και είναι καθήκον μας να το κάνουμε, εφόσον πρέπει. Άλλη στάση απέναντι στα πράγματα θα μου φαινόταν πολύ εγωιστική".

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ