ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Ο πρόεδρος που έδιωξε τους παίκτες της Σιόν στο Sport24.gr

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΖΕΕΦΕΛΝΤ / ΦΙΛΙΚΟ / ΛΟΥΝΤΟΓΚΟΡΕΤΣ - ΟΣΦΠ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΖΕΕΦΕΛΝΤ / ΦΙΛΙΚΟ / ΛΟΥΝΤΟΓΚΟΡΕΤΣ - ΟΣΦΠ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο ιδιοκτήτης της Σιόν Κρίστιαν Κονσταντίν, που κατήγγειλε τα συμβόλαια εννέα παικτών λόγω κορονοϊού, μεταξύ των οποίων του Παϊτίμ Κασάμι, μίλησε στο Sport24.gr εξηγώντας πώς έφτασε σε αυτή την απόφαση.

Η απόφαση του προέδρου της Σιόν, Κρίστιαν Κονσταντίν, να τερματίσει τα συμβόλαια εννέα παικτών, μεταξύ των οποίων και εκείνο του πρώην "ερυθρόλευκου" Παϊτίμ Κασάμι, έγινε θέμα σε όλη την Ευρώπη. Ο Κρίστιαν Κονσταντίν αποφάσισε να τους αποδεσμεύσει, αφού δεν δέχθηκαν την πρόταση της ομάδας για μείωση μισθού, λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος εξαιτίας του κορονοϊού.

Εκτός από τον Κασάμι πρόκειται για τους πρώην παίκτες της Άρσεναλ Άλεξ Σονγκ και Γιόαν Τζουρού, τον αρχηγό Ξαβιέ Κουασί αλλά και τους Σεϊντού Ντουμπιά, Εμίρ Λενζανί, Κρίστιαν Ζοκ και Μπιράμα Εντόι. O 62χρονος Ελβετός, ιδιοκτήτης και πρόεδρος της Σιόν, αρχιτέκτονας στο επάγγελμα και παλαίμαχος τερματοφύλακας, μίλησε στο Sport24.gr για την απόφαση που πήρε, δίνοντας την εξήγησή του:

"Πρότεινα στους παίκτες εργασία με μειωμένο ωράριο λόγω του κορονοϊού. Να παίρνουν 12.500 ευρώ τον μήνα και δεν το δέχτηκαν. Έκανα καταγγελία συμβολαίων για σπουδαίο λόγο (σ. νομικός όρος στους κανονισμούς της FIFA) . Κανένας δεν έχει κάνει λάθος, ούτε αυτοί ούτε εγώ. Δεν μπορούμε όμως να συνεχίσουμε όπως πριν με αυτήν την κατάσταση".

"ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ"

Η απόφαση του Κονσταντίν, πάντως, προκάλεσε την αντίδραση του Λουσιέν Βαλονί, προέδρου του σωματείου ποδοσφαιριστών στην Ελβετία, ο οποίος έκανε λόγο για καταχρηστικές αποδεσμεύσεις, του ζήτησε να αλλάξει στάση και να ξεκινήσουν συζητήσεις για πιθανές εναλλακτικές.

Ο ιδιοκτήτης της Σιόν απάντησε στον Βαλονί μέσω του Blick χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα: " Είμαστε στη διαδικασία να... διαμορφώνουμε νοσοκομεία για να σώσουμε ζωές. Επιλέγουμε εκείνους που πρέπει να πεθάνουν και αυτούς που μπορούμε να σώσουμε. Αυτό σημαίνει πόλεμος. Όχι ο κανονικός, πόλεμος υγείας, αλλά με ίδιο αποτέλεσμα. Άνθρωποι πεθαίνουν ή θα πεθάνουν. Κι εσύ;

Συμβουλεύεις τους παίκτες να μην αποδεχτούν εργασία με μειωμένο ωράριο. Πιστεύω ότι ζεις σε διαφορετικό κόσμο. Μέχρι στιγμής έχω διακόψει εννέα συμβόλαια. Αν έχω να δώσω μια συμβουλή, αυτή είναι η εξής: Οι παίκτες των οποίων τα συμβόλαια δεν έχω διακόψει, να δεχτούν την πρόταση του κλαμπ. Θα περάσουν μια άσχημη φάση, αλλά μετά θα μπορούν και πάλι να επιστρέψουν στην προηγούμενη κατάσταση".

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΚΑΣΑΜΙ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο που προηγήθηκε, ο Ολυμπιακός κοίταξε την περίπτωση του Κασάμι. Για την ακρίβεια μίλησε με τη Σιόν, αλλά δεν επετεύχθη συμφωνία. Ο γιος του ιδιοκτήτη και τεχνικός διευθυντής του κλαμπ, Μπαρτ Κονσταντίν, είχε δηλώσει στο Sport24.gr ότι "όντως, υπήρξε επαφή με τους διοικούντες τον Ολυμπιακό για τον Κασάμι. Ωστόσο, πρόκειται για έναν πολύ σημαντικό ποδοσφαιριστή και τον χρειαζόμαστε μέχρι το τέλος της σεζόν, καθώς θέλουμε να πάρουμε το Κύπελλο στην Ελβετία. Πρέπει να γίνει κάτι τρελό για να τον χάσουμε".

Μετά την καταγγελία συμβολαίου που έγινε στον Κασάμι, φούντουσαν οι φήμες περί επιστροφής του στο λιμάνι. Το πρωί της Παρασκευής (20/3) διαβάσατε στο ρεπορτάζ του Διονύση Βερβελέ για όλα τα δεδομένα της υπόθεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ολυμπιακός: Πάντα ανοιχτός ο δρόμος για Κασάμι
Ολυμπιακός: Ο Μαρτίνς μένει εδώ και ενημερώνεται
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ