Ο Εμρέ Τζαν έγινε μέλος ενός αξιοθαύμαστου κοινωνικού προγράμματος που του δίνει τη δυνατότητα να γράφει γράμμα σε άτομα που ζουν μέσα στην καραντίνα.

Στην εποχή του κορονοϊού, η αλληλεγγύη δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε όσους είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης, όπως οι γιατροί και οι νοσοκόμοι, αλλά και σε όσους είναι μόνοι στο σπίτι τους, αναγκασμένοι να βρίσκονται σε απομόνωση υπακούοντας στις υποδείξεις των κυβερνήσεων για την αποφυγή εξάπλωσης του ιού.

ADVERTISING

Για αυτόν ακριβώς το λόγο ο Εμρέ Τζαν αποφάσισε να γίνει μέλος ενός κοινωνικού προγράμματος που γεννήθηκε αυτές τις ημέρες στην Γερμανία και έχει τίτλο "Stift und Papier" (Στιλό και Χαρτί), με τον μέσο της Ντόρτμουντ να γράφει γράμματα σε ανθρώπους που βιώνουν ακόμα πιο βαριά τη μοναξιά μέσα στην καραντίνα, όντας μόνοι μέσα στην οικία τους.

"Σε μία τόσο ευαίσθητη περίοδο θα πρέπει να δείχνουμε την ανθρωπιά μας. Με το που κάνεις εγγραφή στο πρόγραμμα, σου δίνεται το όνομα ενός ατόμου που είναι αναγκασμένο να ζει σε απομόνωση και δεν μπορεί να δει κανέναν, ούτε καν τους δικούς του.

Πρόκειται για άνδρες και γυναίκες που δεν έχουν επαφή με άλλους. Έχουμε ανάγκη μόνο από μία κάρτα και ένα στιλό. Αυτή τη στιγμή η ανθρωπότητα είναι ο πιο αξιόπιστος συνεργάτης μας.

ADVERTISING

Στην πραγματικότητα, αυτό μπορεί να γίνει και μέσα στην οικογένεια, να στείλετε μερικές γραμμές στους αγαπημένους σας και να διατηρήσετε επαφή μεταξύ γενεών.

Γράψτε σε μια γιαγιά, μια θεία, την οποία δεν έχετε δει εδώ και πολύ καιρό", αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην παίκτης της Γιουβέντους μέσω συνέντευξής του στην Bild.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Κορονοϊός: Η συγκινητική υποστήριξη των παικτών της Νόριτς στους ηλικιωμένους