ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Ούτε τον Απρίλιο θα παίξει μπάλα η Premier League

Κορονοϊός: Ούτε τον Απρίλιο θα παίξει μπάλα η Premier League

H Premier League ανακοίνωσε την Πέμπτη (19/3) ότι λόγω κορονοϊού δεν θα διεξαχθεί κανένα ματς μέχρι την 30ή Απριλίου και πως το όριο ολοκλήρωσης της σεζόν παρατείνεται επ' αόριστον.

Ο κορονοϊός εξαπλώνεται στην Αγγλία και την Πέμπτη η Premier League έκανε γνωστό ότι η διακοπή πλέον έχει ισχύ μέχρι και τις 30 Απριλίου.

Αυτό σημαίνει ότι ούτε τον Απρίλιο θα δούμε μπάλα σε επαγγελματικό πρωτάθλημα στην Αγγλία (σε οποιαδήποτε διοργάνωση και κατηγορία, ακόμη και στις χαμηλότερες) και ότι η επιστοφή στη δράση - στο καλό σενάριο σε ό,τι έχει να κάνει με τον κορονοϊό - μετατίθεται για το Μάιο.

Μάλιστα το διοικητικό συμβούλιο της αγγλικής ομοσπονδίας αποφάσισε πως το το όριο ολοκλήρωσης της σεζόν παρατείνεται επ' αόριστον.

Μέχρι τώρα ίσχυε ως deadline η 1η Ιουνίου για το τέλος κάθε αγωνιστικής χρονιάς, αλλά πλέον είναι δεδομένο ότι η σεζόν και με τα νέα δεδομένα θα ολοκληρωθεί όταν καταστεί εφικτό.

Επιβεβαιώθηκε, παράλληλα, η θέληση να μην ματαιωθεί καμία διοργάνωση και να ολοκληρωθούν όλες όποτε αυτό καταστεί εφικτό.

"Στηρίξαμε την UEFA στην αναβολή του Euro 2020 για να δημιουργηθεί χώρος στο καλεντάρι και να εξασφαλίσουμε ότι τα εγχώρια ματς πρωταθλημάτων και Κυπέλλων θα διεξαχθούν.

Οι κανονισμοί της FA (αγγλική ομοσπονδία) δηλώνουν ότι "η σεζόν πρέπει να τελειώσει το αργότερο 1 Ιουνίου και κάθε διοργάνωση πρέπει να ρυθμίσει σε αυτό το όριο τη χρονική διάρκειά της". Ωστόσο το διοικητικό συμβούλιο της FA αποφάσισε αυτό το όριο να παραταθεί επ' αόριστον για τη σεζόν 2019/20. Συμφωνήσαμε ομόφωνα ότι κάθε επαγγελματικό ματς στην Αγγλία αναβάλλεται και δεν θα διεξαχθεί μέχρι τις 30 Απριλίου".

Photo credits: AP Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ