ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της Ρεάλ, Λορένθο Σανθ

Real Madrid soccer team president Lorenzo Sanz, left, and the team's coach Vincente Del Beque talk to reporters after a press conference held in Versailles, west of Paris Tuesday, May 23,  2000. Real Madrid will play the UEFA champions' league final against Valencia on May 24, at the Stade de France. (AP PHOTO/Remy de la Mauviniere)
Real Madrid soccer team president Lorenzo Sanz, left, and the team's coach Vincente Del Beque talk to reporters after a press conference held in Versailles, west of Paris Tuesday, May 23, 2000. Real Madrid will play the UEFA champions' league final against Valencia on May 24, at the Stade de France. (AP PHOTO/Remy de la Mauviniere) AP PHOTO/REMY DE LA MAUVINIERE

Ο πρώην πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Λορένθο Σανθ, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 76 ετών έχοντας προσβληθεί από κορονοϊό.

Στους 1.377 έχει ανέλθει ο αριθμός των νεκρών στην Ισπανία από τον κορονοϊό, ενώ εκείνος των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε 25.322.

Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκεται και ο πρώην πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Λορένθο Σανθ. Άφησε την τελευταία του πνοή πριν από λίγο σε ηλικία 76 ετών.

Ο Σανθ, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος των μερένγκες από το 1995 έως το 2000, εισήχθη στο νοσοκομείο την περασμένη Τρίτη (17/3) και παρά τη μάχη που έδωσε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας δεν κατάφερε να τον κρατήσει στη ζωή.

Διακομίστηκε στο νοσοκομείο πριν από τέσσερις ημέρες με αναπνευστικά προβλήματα κι έπειτα από οκτώ ημέρες με υψηλό πυρετό.

Ο θάνατος ανακοινώθηκε από το γιο του - πρώην παίκτη της μπασκετικής ομάδας της Ρεάλ - από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: "Μόλις πέθανε ο πατέρας μου. Δεν άξιζε τέτοιο τέλος και με αυτόν τον τρόπο. Φεύγει ένας από τους καλύτερους και πιο εργατικούς ανθρώπους που έχω δει στη ζωή μου. Η οικογένεια και η Ρεάλ ήταν τα πάθη του. Η μητέρα μου και τα αδέλφια μου τον ζήσαμε και τον απολαύσαμε", ήταν το περιεχόμενο αυτού.

Γεννήθηκε στις 9 Αυγούστου του 1943 και αναμίχθηκε με τα κοινά των μερένγκες το 1985 κατόπιν επιλογής του τότε προέδρου, Ραμόν Μεντόθα, τον οποίον διαδέχθηκε δέκα χρόνια αργότερα (1995).

Στα πρώτα χρόνια της θητείας του στην ομάδα της ισπανικής πρωτεύουσας, η Ρεάλ απέκτησε τον Μιγιάτοβιτς, τον Σούκερ, τον Ρομπέρτο Κάρλος, τον Ζέεντορφ, οι οποίοι μαζί με τους Ιέρο, Ραούλ και Ρεδόνδο έφθασαν στην κατάκτηση του Champions League το 1998.

Το 2000 τον διαδέχθηκε στο ανώτατο αξίωμα της ομάδας ο νυν πρόεδρος της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ, με τον οποίον διατηρούσαν εξαιρετικές σχέσεις.

Ο Λορένθο Σανθ προσπάθησε ν' αναλάβει ξανά την προεδρία το 2004, ανεπιτυχώς ωστόσο. Υπό τον Σανθ οι Μαδριλένοι κατέκτησαν ένα πρωτάθλημα (1996/97), ένα Σούπερκαπ (1997), ένα Διηπειρωτικό (1998) και δυο Champions League (1998, 2000)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ