ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Ψήφισμα για τέλος σεζόν στο βελγικό πρωτάθλημα και τίτλο στην Μπριζ

Club Brugge's Jelle Vossen, left, celebrates after scoring a goal during the Group D Europa League soccer match against FC Midtjylland at Arena Herning, Denmark, Thursday Dec. 10, 2015.  (Jens Dresling/POLFOTO via AP) DENMARK OUT
Club Brugge's Jelle Vossen, left, celebrates after scoring a goal during the Group D Europa League soccer match against FC Midtjylland at Arena Herning, Denmark, Thursday Dec. 10, 2015. (Jens Dresling/POLFOTO via AP) DENMARK OUT JENS DRESLING/POLFOTO VIA AP

Το Δ.Σ της πρώτης κατηγορίας του βελγικού πρωταθλήματος ψήφισε την προώρη λήξη της σεζόν και την απονομή του τίτλου στην πρωτοπόρο Μπριζ. Η απόφαση πρέπει να επικυρωθεί στις 15 Απριλίου. Στόχος να διεξαχθεί ο τελικός Κυπέλλου.

Κάθε αγωνιστική δραστηριότητα ανεστάλη λόγω του κορονοϊού στο Βέλγιο, όπως και σε κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα πλην της Λευκορωσίας.

Το Δ.Σ της πρώτης κατηγορίας του βελγικού πρωταθλήματος, Jupiler Pro League, ψήφισε την πρόωρη λήξη της σεζόν και την απονομή του τίτλου στην Μπριζ, η οποία οδηγεί με διαφορά την κούρσα της βαθμολογίας.

Η βελγική λίγκα είναι η πρώτη που υιοθετεί τέτοια πρόταση, καθώς οι περισσότερες υπό τις ευλογίες των UEFA και FIFA έχουν τηρήσει στάση αναμονής μέχρι τώρα.

Η απόφαση πρέπει να επικυρωθεί στις γενική συνέλευση της 15ης Απριλίου. Στην ανακοίνωσή της η Jupiler Pro League αναφέρει ότι είναι απίθανο να διεξαχθούν ματς με κόσμο πριν την 30ή Ιουνίου.

Η Μπριζ έχει συγκεντρώσει μετά από 29 ματς 70 βαθμούς, ενώ η δεύτερη Γάνδη στον ίδιο αριθμό αγώνων έχει συγκεντρώσει 15 λιγότερους (55). Το πρωτάθλημα διεκόπη μία αγωνιστική πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας, ενώ ακολουθούσαν playoffs σύμφωνα με το σύστημα διεξαγωγής.

Αντίθετα με το πρωτάθλημα, στόχος είναι να διεξαχθεί ο τελικός Κυπέλλου ανάμεσα Μπριζ και την Αντβέρπ, όταν το επιτρέψει η πανδημία.

Photo credits: AP Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ