ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Στήριξη στις αδύναμες τενίστριες από τη WTA

Karolina Pliskova of the Czech Republic hits a return shot against Elina Svitolina of Ukraine during their WTA Finals Tennis Tournament in Shenzhen, China's Guangdong province, Monday, Oct. 28, 2019. (AP Photo/Andy Wong)
Karolina Pliskova of the Czech Republic hits a return shot against Elina Svitolina of Ukraine during their WTA Finals Tennis Tournament in Shenzhen, China's Guangdong province, Monday, Oct. 28, 2019. (AP Photo/Andy Wong) AP PHOTO/ANDY WONG

Πρόθεση της WTA είναι να αυξήσει τα prize money στους πρώτους γύρους των τουρνουά, με την επανέναρξη του WTA Tour.

Σε οικονομικό αδιέξοδο βρίσκονται πολλές τενίστριες, λόγω της αγωνιστικής απραξίας εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19. Τα επαγγελματικά τουρνουά έχουν ακυρωθεί από τις αρχές Μαρτίου και δεν αναμένεται να ξεκινήσουν νωρίτερα από τις 8 Ιουνίου με αποτέλεσμα πολλές αθλήτριες να έχουν φτάσει στα όριά τους.

Η Women's Tennis Association (WTA) προτίθεται να δώσει ώθηση στα χρηματικά έπαθλα με την επανεκκίνηση του WTA Tour, ενώ υπάρχει σκέψη για παράταση της σεζόν 2020 ακόμα και με τουρνουά τον Δεκέμβριο.

"Η WTA συνεργάζεται σε στενή βάση με τα τουρνουά για να μεγιστοποιήσει τις προοπτικές των prize money όταν ξαναρχίσει η δράση στο tour και πρόθεσή της είναι να επεκτείνει την περίοδο των διοργανώσεων, πέραν των 44 εβδομάδων" δήλωσε εκπρόσωπος της WTA στο Reuters. "Πρόθεσή μας είναι να επιστρέψουμε το συντομότερο δυνατό, όταν εξασφαλίσουμε ότι η υγεία και η ασφάλεια των αθλητριών μας θα είναι εγγυημένη" πρόσθεσε.

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Andy Wong

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ