ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Στις 23 Μαρτίου η Liga Endesa αποφασίζει αν βάζει οριστικά λουκέτο

Barcelona's Adam Hanga controls the ball during the Euro League basketball match between Olimpia Milan and FC Barcelona Lassa, in Milan, Italy, Friday, Nov. 1, 2019. (AP Photo/Antonio Calanni)
Barcelona's Adam Hanga controls the ball during the Euro League basketball match between Olimpia Milan and FC Barcelona Lassa, in Milan, Italy, Friday, Nov. 1, 2019. (AP Photo/Antonio Calanni) AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Τη Δευτέρα 23 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη στη Liga Endesa, με βασικό θέμα το ενδεχόμενο οριστικής διακοπής του ισπανικού πρωταθλήματος.

Η Ισπανία βλέπει τον αριθμό των νεκρών από κορονοϊό να αυξάνονται μέρα με τη μέρα, ο πρωθυπουργός της χώρας έχει ανακοινώσει απαγόρευση κυκλοφορίας μέχρι νεωτέρας, οπότε ο αθλητισμός επηρεάζεται άμεσα.

Στη Liga Endesa, το πρώτο μέτρο που πάρθηκε ήταν η αναβολή της αγωνιστικής δράσης για δύο βδομάδες. Κάτι που αυτή την στιγμή μοιάζει ανέφικτο να παραταθεί. Στην πράξη όμως, έχει πέσει στο τραπέζι το ενδεχόμενο οριστικής διακοπής του πρωταθλήματος. Σύμφωνα με την AS, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη μεταξύ των ομάδων, προκειμένου να αποφασιστεί τι μέλλει γενέσθαι, με την πιθανότητα να διακοπεί οριστικά η δράση να είναι αρκετά μεγάλη.

Αυτό που μένει βέβαια να αποσαφηνιστεί, σε ένα τέτοιο σενάριο, αν η Μπαρτσελόνα θα στεφθεί πρωταθλήτρια (όπως έχει ήδη γίνει σε Βοσνία, Ουκρανία και Σουηδία), αλλά και τι θα συμβεί με τους υποβιβασμούς και τους προβιβασμούς από τη LEB Oro.

AP Photo/Antonio Calanni

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ