ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κουτσουπιάς: "Όλα κλειστά μετά τις 18:00, πήγα σούπερ μάρκετ και δεν είχε νερό"

Κουτσουπιάς: "Όλα κλειστά μετά τις 18:00, πήγα σούπερ μάρκετ και δεν είχε νερό"

Ο ποδοσφαιριστής της Μπολόνια, Ηλίας Κουτσουπιάς επέστρεψε στην Ελλάδα και περιέγραψε πώς έζησε την έξαρση του κορονοϊού στη Βόρεια Ιταλία, τι μέτρα πρόληψης πήρε η ομάδα του, ενώ αναφέρθηκε και στην κατάσταση της υγείας του.

Η έξαρση του κορονοϊού στην Ιταλία είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή του πρωταθλήματος στη Serie A για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, με πολλούς Έλληνες ποδοσφαιριστές να επιστρέφουν στη χώρα μας με ειδικές άδειες από τις ομάδες τους, αφού οι προπονήσεις έχουν σταματήσει για λόγους ασφαλείας.

Ένας εκ των παικτών που επέστρεψαν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο είναι ο Ηλίας Κουτσουπιάς που αγωνίζεται στην Κ19 της Μπολόνια. Ο νεαρός μέσος μίλησε στο Capitano.gr για όσα έζησε το τελευταίο διάστημα στην Ιταλία, ανέφερε τα μέτρα πρόληψης που πήρε η ομάδα του, ενώ ξεκαθάρισε πως ο ίδιος είναι καλά στην υγεία του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ:

Για την κατάσταση της υγείας του: "Είμαι μια χαρά, έχω κάνει εξετάσεις, όλα είναι εντάξει. Μιλήσαμε με τον Έλληνα πρόξενο που βρίσκεται στο Μιλάνο, 'πέταξα' μέσω Παρισιού για Ελλάδα, καθώς ήταν η μόνη μου σίγουρη επιλογή. Πολλές πτήσεις ακυρώνονται, η μια μετά την άλλη".

Για το πώς έζησε την έξαρση του κορονοϊού στην Ιταλία τις τελευταίες εβδομάδες: "Στην Μπολόνια που ζω δεν είχε πολλά κρούσματα, τουλάχιστον μέχρι τα τελευταία 24ωρα. Η περιοχή εκεί τριγύρω είχε πολλά. Φαντάσου, ότι όταν ξέσπασε όλο αυτό, πριν 2 εβδομάδες, πήγα στο σούπερ μάρκετ και δεν είχε νερό, είχε μόνο ανθρακούχο! Ο κόσμος είχε ανησυχήσει πάρα πολύ, έσπευσε να προμηθευτεί άμεσα τα είδη πρώτης ανάγκης, γάλα, νερά, τα πάντα. Στη συνέχεια κάπως ηρέμησε η κατάσταση, όμως τώρα τελευταία που είδαν ότι αυξάνονται τα κρούσματα, τις τελευταίες 4-5, υπάρχει ανησυχία. Έχουν κλείσει όλα τα κλαμπ, ενώ δεν είναι ανοιχτό σχεδόν τίποτα μετά τις 18.00! Πριν λίγες ημέρες, επισκέφτηκα με φίλους ένα μαγαζί με παγωτά και δεν μας επέτρεψαν να μπούμε όλοι μαζί μέσα στο χώρο. Μπήκαμε δύο - δύο.

Δεν μπορείς περάσεις εύκολα από την μια περιοχή στην άλλη. Για να αφήσεις, την Ρέτζιο Εμίλια για π.χ, να πας σε κοντινή περιοχή πρέπει να έχεις συγκεκριμένο λόγο, υπογράφεις χαρτιά και τα σχετικά. Μετά τις 18.00 για να βγεις από το σπίτι σου ή πρέπει να πας στο πλησιέστερο σούπερ μάρκετ ή πρέπει να έχεις σοβαρό λόγο (π.χ δουλειά), κυκλοφορεί ο στρατός και η αστυνομία στους δρόμους. Στην περίπτωση μου, είχα χαρτί από την ομάδα ότι έπρεπε να γυρίσω σπίτι μου".

Για τα μέτρα πρόληψης που πήρε η Μπολόνια: "Αρχικά, όταν ξέσπασε ο ιός μας είπαν να μην πάμε στις προπονήσεις και να μην μεταφερόμαστε με τρένα και άλλα μέσα μεταφοράς. Μας τόνισαν, αρχικά, ότι όποιος θέλει να πάει σπίτι του, θα πρέπει να κάτσει υποχρεωτικά 15 ημέρες εκεί. Μετά από μια εβδομάδα, ηρέμησαν τα πράγματα, μας προέτρεπαν να χρησιμοποιούμε αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις, μας συμβούλευσαν να καθόμαστε σπίτι. Και την τελευταία εβδομάδα, μετά τις ακυρώσεις και τις αναβολές, μας... χώρισαν στα αποδυτήρια ανά 5 άτομα, χρησιμοποιήσαμε όλο το προπονητικό κέντρο!

Επίσης, στην προπόνηση πηγαίναμε μισή ώρα πριν για να μην καθόμασταν πολύ ώρα μαζί. Εξετάσεις και γενικά πολύ προσοχή. Έτσι, φτάσαμε στις δύο τελευταίες ημέρες, μας είπαν να πηγαίνουμε κανονικά στις προπονήσεις και μετά από αυτό που έγινε (Αναβολή όλων των αθλητικών αγώνων της Ιταλίας), μας έδωσαν άδεια μέχρι 18 Μαρτίου. Πρέπει όμως, να δούμε τις εξελίξεις. Άμα τα πράγματα χειροτερέψουν, δεν θεωρώ ότι θα μπορέσω να κάνω προπονήσεις. Οι περισσότεροι Ιταλοί έμειναν Μπολόνια γιατί και να πάνε σπίτι τους δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι τους. Είναι τόσο τραγικά τα πράγματα, που προτίμησαν να μείνουν εκεί...".

Για το αν έχει μιλήσει με κάποιον άλλον Έλληνα ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στην Ιταλία: "Ξέρω ότι ο Κυριακόπουλος γύρισε Ελλάδα, έχει και την Εθνική και θα μείνει εκτός Ιταλίας".

Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη στο Capitano.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ