ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μεσίνα: "Να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα μόνο όταν διασφαλιστεί η υγεία όλων"

EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Έτορε Μεσίνα μίλησε στο TASS για το θέμα της επανεκκίνησης της σεζόν, ενώ τόνισε πως θα πρέπει να υπάρξει ένα deadline, πέραν του οποίου να είναι ξεκάθαρο πως δεν μπορούν να γίνουν αγώνες.

Η EuroLeague συνεχίζει τις προσπάθειες για να μείνει "ενεργή" εν μέσω του κορονοϊού, όπως φάνηκε από τις αποφάσεις που πήραν οι ομάδες στην τηλεδιάσκεψη της Τετάρτης (25/3). Παράλληλα, η Lega Basket θέλει να επιστρέψει στην δράση, αν το επιτρέψουν οι συνθήκες. Για αυτά τα δύο θέματα, που τον αφορούν άμεσα, μίλησε ο Έτορε Μεσίνα στο TASS.

Ο προπονητής της Αρμάνι Μιλάνο εξήγησε στη ρωσική ιστοσελίδα πως για να ξεκινήσουν οι αγώνες πρέπει να διασφαλιστεί η υγεία όλων, ενώ τόνισε πως κάθε διοργάνωση πρέπει να οριοθετήσει μια ημερομηνία, μετά το πέρας της οποίας θα είναι ξεκάθαρο πως δεν είναι εφικτό να υπάρξει δράση στην Ευρώπη.

"Όλα εξαρτώνται από το πώς θα κυλήσει η πανδημία, αλλά πιστεύω ότι πρέπει να δοθεί ένα deadline από τις ομάδες, μια ημερομηνία αναμονής, πέρα από την οποία δεν θα μπορεί συνεχιστεί η δράση. Η συζήτηση για επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων και των διοργανώσεων εντός της Ευρώπης, μπορεί να έχει βαρύτητα μόνο εφόσον διασφαλιστεί η υγεία των παικτών, των φιλάθλων και όλων όσων εμπλέκονται. Σε καμία άλλη περίπτωση" δήλωσε αρχικά και πρόσθεσε:

"Μιλώντας για το μπάσκετ, είναι σημαντικό να προστατεύουμε τους αθλητές από αρρώστιες, να σταματήσουμε οποιαδήποτε υπόνοια εξάπλωσης του ιού. Είνσι σημαντικό να βρίσκονται όλοι στα σπίτια τους. Δεν είναι δική μου άποψη αυτό, αλλά αυτή των ειδικών σε όλη την Ευρώπη. Κοιτάξτε την Τουρκία, όπου το πρωτάθλημα συνεχιζόταν κανονικά και μόλις δύο μέρες αφότου αποφασίστηκε να διακοπεί, εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα. Αυτό δεν είναι σωστό, όχι μόνο για τον αθλητισμό, αλλά και για την ίδια την κοινωνία".

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ