ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ροντρίγκεθ: "Μου έτρωγε το μυαλό η κατάσταση στην Ιταλία"

Olimpia Milan's Sergio Rodriguez goes for a basket during the Euro League basketball match between Olimpia Milan and Alba Berlin , in Milan, Italy, Tuesday, Feb. 4, 2020. (AP Photo/Luca Bruno)
Olimpia Milan's Sergio Rodriguez goes for a basket during the Euro League basketball match between Olimpia Milan and Alba Berlin , in Milan, Italy, Tuesday, Feb. 4, 2020. (AP Photo/Luca Bruno) AP PHOTO/LUCA BRUNO

Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ μίλησε στη Marca για το πώς βίωσε την έκρηξη κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ιταλία, αλλά και την απόφασή του να διανύσει οδικώς περί τα 1.500 χιλιόμετρα για να βρεθεί δίπλα την οικογένειά του, στο Αλικάντε.

Από το Αλικάντε, όπου βρίσκεται εδώ και μερικές ημέρες ( ταξίδεψε οδικώς από την Ιταλία για την Ισπανία), ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ μίλησε για πρώτη φορά για την κατάσταση που βίωσε στο Μιλάνο λόγω του κορονοϊου και τις σκέψεις του για το πώς θα συνεχιστεί η φετινή σεζόν. Ο γκαρντ της Αρμάνι Μιλάνο σχολίασε πως στη γειτονική χώρα δεν έδωσαν εξ αρχής τη δέουσα σημασία στα κρούσματα που εντοπίστηκαν, με αποτέλεσμα να προκύψει εν συνεχεία η "έκρηξη" και να οδηγήσει σε "λουκέτο" ολόκληρη την Ιταλία.

Τόνισε, δε, πως αυτή την στιγμή δεν υπάρχει στο μυαλό του οτιδήοπτε αγωνιστικό, ενώ υποστήριξε πως ήταν σωστή η απόφαση για μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων για το 2021.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη Marca:

Για το πότε κατάλαβε το μέγεθος του προβλήματος στο Μιλάνο: "Στο τέλος του Φεβρουαρίου βλέπαμε ήδη ότι γίνεται χειρότερη η κατάσταση, παρότι μας έλεγαν να είμαστε ήρεμοι. Υπήρχε χαμηλό ποσοστό ανθρώπων που είχαν προσβληθεί από τον ιό στη Λομβαρδία τότε, αλλά σταδιακά άρχισε να μεγαλώνει το πρόβλημα. Μέχρι που διαβάσαμε ότι το σύστημα υγείας είναι έτοιμος να καταρρεύσει. Αναβλήθηκε το παιχνίδι που ήταν να παίξουμε με τη Βαρέζε, εκεί είδαμε ότι η κατάσταση ήταν πιο σοβαρή απ' ότι αρχικά πίστευαν όλοι, αλλά έπρεπε να συνεχίσουμε τις προπονήσεις γιατί η EuroLeague δεν είχε ανακοινώσει κάτι".

Για το θετικό δείγμα του Τρέι Τόμπκινς κι αν φοβήθηκαν στην ομάδα του: "Αργά ή γρήγορα, βάσει πιθανοτήτων, θα προέκυπτε ένας παίκτης με θετικό δείγμα. Ήταν απλά η σειρά του Τρέι Τόμπκινς. Λίγες ώρες νωρίτερα είδαμε τον Ρουντί Γκομπέρ στο ΝΒΑ. Μας ανησύχησε όλο αυτό γιατί είχαμε παίξει με τη Ρεάλ Μαδρίτης και έπρεπε να μπούμε σε καραντίνα, αλλά κανείς από την ομάδα δεν βρέθηκε θετικός στον έλεγχο που έγινε. Έχουν περάσει πλέον τρεις βδομάδες από το τελευταίο παιχνίδι που δώσαμε και δύο από την τελευταία προπόνηση που κάναμε".

Για το πώς βίωσε όλη την κατάσταση στο Μιλάνο, που είναι το επίκεντρο της πανδημίας στην Ευρώπη: "Μου έτρωγε το μυαλό όλο αυτό, εξαιτίας της αβεβαιότητας για την οικογένειά μου, όχι επειδή μπορούσα να κάνω αυτά που κάνω συνήθως. Η κατάσταση ήταν πολύ περίεργη. Η πόλη κινούνταν σε slow motion. Τίποτα δεν ήταν φυσιολογικό πλέον. Αυτά που είδα να καταρρέουν, πάνω κάτω τα ίδια έγιναν στην Ισπανία τώρα. Αν ήμουν εκεί με την οικογένειά μου, θα μέναμε στην Ιταλία, αλλά λόγω των κενών από τα "παράθυρα" πήραμε τέσσερις μέρες άδεια και πήγα με την οικογένειά μου στα Κανάρια Νησιά. Όταν βρισκόμασταν εκεί, τα νέα άρχισαν να φτάνουν. Στις 23 Φεβρουαρίου έκλεισαν τα σχολεία στη Λομβαρδία. Οπότε γύρισα μόνος μου στο Μιλάνο, κι άφησα την οικογένειά μου στο Αλικάντε".

Για την στιγμή που του είπαν ότι μπορεί να γυρίσει στην πατρίδα του: "Ήταν μια ανακούφιση ότι μας άφησαν να φύγουμε μετά την καραντίνα. Το να είσαι με την οικογένειά σου είναι ευλογία, παρά το γεγονός πως ούτε στην Ισπανία μπορώ να βγω από το σπίτι κι η κατάσταση είναι τόσο περίπλοκη όσο στο Μιλάνο. Ο Έτορε (Μεσίνα) ήταν καλός μαζί μας όλο αυτό το διάστημα, είναι καλό να συναναστρέφεσαι με άτομα που σε καταλαβαίνουν".

Για το γεγονός πως επέστρεψε οδικώς στην Ισπανία: "Έψαξα για πτήσεις, αλλά ήταν αδύνατο, οπότε πήρα το αμάξι και έφτασα στο Αλικάντε. Ήταν το πιο απλό. Δεν είχα πρόβλημα στη μετακίνηση προς τη Γαλλία ή την Ισπανία. Μόλις έφτασα χάρηκα ακόμη κι επειδή είδα τους πολιτοφύλακες, μόλις έφτασα στην Ισπανία. Με κατάλαβαν και μιλήσαμε για λίγο".

Για το αν πιστεύει ότι μπορεί να συνεχιστεί η σεζόν: "Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε αυτό το πράγμα τώρα. Πρέπει να βάλουμε όλες τις δυνάμεις μας για να λύσουμε το υπάρχον πρόβλημα. Δεν ξέρουμε πόσο θα τραβήξει όλο αυτό, γιατί οι προβλέψεις οδηγούν σε απογοήτευση. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μείνουμε σπίτι και να στηρίξουμε τους ανθρώπους που παλεύουν γι αυτό, αυτούς που βρίσκονται στη βάση του προβλήματος: το ιατρικό προσωπικό, τους αστυνομικούς και τα σούπερμαρκετ. Πρέπει να σκεφτείς το παρόν και να βοηθήσεις με την στάση που τηρείς. Θα υπάρχει μετά χρόνος για να αξιολογηθεί η κρίση".

Για τη μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων: "Είναι το όνειρο όλων, αλλά καταλαβαίνω τις δυσκολίες που οδήγησαν στη μετάθεση, αλλά νομίζω ότι πάρθηκε η σωστή απόφαση. Το δικό μας άθλημα είναι διαφορετικό εν συγκρίσει με άλλα που οι αθλητές προετοιμάζονται για τέσσερα χρόνια για αυτό. Το ότι μετατέθηκαν για το 2021 θα βοηθήσει τους αθλητές να προετοιμαστούν με καλύτερο τρόπο, απ' ότι τώρα. Αυτό όμως είναι δευτερευούσης σημασίας τώρα".

AP Photo/Luca Bruno

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ