ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βασιλειάδης: "Αστυνομία και στρατός στις πόλεις της Ισπανίας"

Βασιλειάδης: "Αστυνομία και στρατός στις πόλεις της Ισπανίας"
EUROKINISSI

Ο Κώστας Βασιλειάδης μιλάει από το Γαλικία στο Sport24.gr για τα μέτρα ασφαλείας στην Ισπανία, την παρουσία του στρατού στις πόλεις και το ενδεχόμενο να μην συνεχιστεί η δράση στη Liga Endesa.

Ο Κώστας Βασιλειάδης έχει περάσει σχεδόν ολόκληρο το σύνολο της καριέρας του, ανάμεσα σε Ελλάδα και Ισπανία. Με εξαίρεση δύο... διαλείμματα (σε Μοντεγκρανάρο και Αναντολού Εφές), ο 36χρονος γκαρντ έχει μοιράσει τον χρόνο του ανάμεσα στις δύο χώρες, αποτελώντας εδώ και ενάμιση χρόνο βασική επιλογή στο rotation της Ομπραντόιρο.

Στην ομάδα της Γαλικίας πραγματοποιεί την τρίτη θητεία του, έχοντας γίνει "ένα" με την τοπική κοινωνία. Γι αυτό κιόλας νιώθει -σε μεγάλο βαθμό- σαν στο σπίτι του. Πλέον, όπως όλοι στη χώρα της Ιβηρικής, παραμένει κλεισμένος στο σπίτι του, την ώρα που τα κρούσματα κορονοϊού και οι νεκροί αυξάνονται με ραγδαία ταχύτητα.

Η Κυβέρνηση της χώρας πήρε μέτρα για να περιορίσει την εξάπλωση της πανδημίας, με τους κατοίκους της χώρας να βρίσκονται σε καραντίνα εδώ και έντεκα μέρες. Από την Ισπανία, όπου εξακολουθεί να βρίσκεται, ο Κώστας Βασιλειάδης εξηγεί μέσω του Sport24.gr πώς έχει η κατάσταση, ενώ τονίζει πως το πιθανότερο σενάριο -βάσει όσων ακούγονται στη χώρα- είναι να υπάρξει οριστική διακοπή της Liga Endesa.

"Η κατάσταση στην περιοχή είναι όπως την ακούτε από τα Μέσα της Ισπανίας. Από την Πέμπτη 12 Μαρτίου, εδώ και έντεκα μέρες, είμαστε κλεισμένοι στο σπίτι. Η κίνηση στους δρόμους επιτρέπεται μόνο σε όσους πηγαίνουν να αγοράσουν κάποια απαραίτητα αγαθά στα σούπερμαρκετ και τα φαρμακεία. Σε γενικές γραμμές ο κόσμος ακολουθεί τις οδηγίες της Κυβέρνησης, υπακούει σε ό,τι έχει ανακοινώσει ο πρωθυπουργός. Σταδιακά πάντως τα πράγματα έχουν γίνει ακόμη πιο αυστηρά, αφού πλέον υπάρχει στρατός στις πόλεις. Όχι μόνο η Αστυνομία. Τα πράγματα όμως είναι ήρεμα" εξήγησε αρχικά ο γκαρντ/φόργουορντ της Ομπραντόιρο, ο οποίος εν συνεχεία αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να κατεβάσει οριστικά ρολά η Liga Endesa (προς το παρόν έχει ανακοινωθεί διακοπή μέχρι τις 24 Απριλίου):

"Δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τα συμβόλαιά μας, αν θα πληρωθούμε ή όχι. Όπως είναι λογικό, ουδείς γνωρίζει πόσο θα κρατήσει αυτή η κατάσταση, είναι κάτι πρωτόγνωρο για όλους. Αυτό που συζητιέται είναι ότι υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να ακυρωθούν όλα τα πρωταθλήματα, αφού όλο αυτό περιμένουν να κρατήσει ένα με ενάμιση μήνα ακόμη. Άρα είναι πολύ δύσκολο μετά να ξεκινήσεις μια μικρή προετοιμασία για να παίξεις κάποια παιχνίδια. Είναι πολύ δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο, γι αυτό οι περισσότεροι μιλούν για πρόωρη διακοπή του πρωταθλήματος".

Όσο για τον ίδιο και την οικογένειά του; "Παραμένω στην Ισπανία, δεν μπορώ να φύγω" απάντησε και πρόσθεσε: "Αφενός γιατί έχουν κλείσει τα σύνορα, αφετέρου γιατί έχω μαζί τα παιδιά μου, οπότε η μετακίνηση είναι πιο δύσκολη. Εφόσον βγει απόφαση για οριστική διακοπή του πρωταθλήματος μέσα στον επόμενο μήνα, θα μιλήσω με την οικογένειά μου για να δω πώς μπορούμε να γυρίσουμε στην Ελλάδα".

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ