ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Wimbledon 2020: Αναβολή ή ακύρωση;

Switzerland's Roger Federer plays a return to Serbia's Novak Djokovic during the men's singles final match of the Wimbledon Tennis Championships in London, Sunday, July 14, 2019. (Laurence Griffiths/Pool Photo via AP)
Switzerland's Roger Federer plays a return to Serbia's Novak Djokovic during the men's singles final match of the Wimbledon Tennis Championships in London, Sunday, July 14, 2019. (Laurence Griffiths/Pool Photo via AP) AP

Ο χρόνος τελειώνει στο θρυλικό Championships και πλέον οι Άγγλοι μιλάνε ανοιχτά για το ενδεχόμενο αναβολής ή ακύρωσης του Wimbledon.

Πολύ δύσκολα θα καταφέρει το Wimbledon Championships να βγει αλώβητο από αυτή την πανδημία που συγκλονίζει τους τελευταίους μήνες ολόκληρο τον κόσμο. Σύμφωνα με ανακοίνωση της All England Lawn Tennis Club που είναι η εκ των διοργανωτών του ιστορικού τουρνουά στο Λονδίνο, οι Βρετανοί παρακολουθούν τις εξελίξεις με τον κορονοϊό και δεν είναι ακόμα σε θέση να ανακοινώσουν κάτι επίσημο, αν και γίνεται πρώτη φορά λόγος για αναβολή ή ακύρωση της διοργάνωσης.

Το Wimbledon 2020 είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 29 Ιουνίου ενώ η Μεγάλη Βρετανία διανύει την πρώτη της εβδομάδα σε επίπεδο lock down και κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι σε δύο μήνες από τώρα, όλα θα είναι και πάλι φυσιολογικά.

" Η AELTC επιβεβαιώνει πως συνεχίζει την λεπτομερή αξιολόγηση των δεδομένων και σεναρίων για το Championships, συμπεριλαμβανομένου της αναβολής ή της ακύρωσης λόγω της πανδημίας του COVID-19. Συνεργαζόμαστε στενά με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και τις αρχές δημόσιας υγείας. Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνάντηση του διοικητικού συμβουλίου της AELTC και θα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με την LTA (Αγγλική Ομοσπονδία αντισφαίρισης), την ATP, τη WTA και την ITF αλλά και με τα υπόλοιπα Grand Slam. Το στήσιμο του Championships πρόκειται να ξεκινήσει τέλος Απριλίου" ανέφερε η ανακοίνωση του Wimbledon.

Οι Βρετανοί επεσήμαναν επίσης ότι η διεξαγωγή του τουρνουά χωρίς κόσμο, δεν είναι μέσα στις σκέψεις τους.

Με δεδομένο ότι το Ολυμπιακό τουρνουά τένις δεν θα πραγματοποιηθεί, υπάρχει ένα κενό στο καλεντάρι (τέλος Ιουλίου με αρχές Αυγούστου) όπου εκεί ίσως σκεφτούν να μεταφερθεί το Wimbledon αλλά όλα τα σενάρια είναι ακόμη πρόωρα και βιαστικά.

Πάντως, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι το φετινό Wimbledon, δεν μπορεί να προλαβαίνει.

Πηγή: Tennis24

Laurence Griffiths/Pool Photo via AP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ