Ο Γιώργος Λιμνιάτης μίλησε στον ραδιοφωνικό αέρα του Sport24 Radio 103.3 για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με αντίπαλο τον Προμηθέα Πάτρας.

Ο εκ των βοηθών προπονητών της ΑΕΚ, Γιώργος Λιμνιάτης, μίλησε στον ραδιοφωνικό αέρα του Sport24 Radio 103.3 και την εκπομπή "103-101" με τους Σπύρο Καβαλιεράτο και Γιάννη Φιλέρη για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Προμηθέα Πάτρας, την επιρροή του Νίκου Ζήση στην εξέλιξη του Νίκου Ρογκαβόπουλου, αλλά και το πόσο έχει αλλάξει η φυσιογνωμία της Ένωσης μετά τη φυγή του Χάουαρντ Σαντ-Ρος.

ADVERTISING

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το πώς προετοιμάζεται η ΑΕΚ για τον τελικό: "Προετοιμάζεται όπως θα έκανε κάθε ομάδα για έναν τέτοιο τίτλο, που είναι σημαντικός για την ομάδα μετά από δύο χρόνια από τον τελευταίο. Ζούμε με τα προβλήματά μας εδώ και καιρό, αλλά η κατεύθυνση έχει να κάνει περισσότερο με το κομμάτι της ενέργειας και λιγότερο με μπάσκετ και τακτικές".

Για τις απουσίες των Λάνγκφορντ και Γκίκα: "Είμαστε μια άλλη ομάδα. Έχουμε μάθει να παίζουμε και έχουμε την σπουδαία προσθήκη του Ζήση. Είναι πολυτέλεια, όλοι ξέρουμε την πορεία του, τις παραστάσεις που έχει. Έπαιξε με την Μπούργος με δύο μέρες στην ομάδα, παίρνει αποφάσεις, οδηγεί την ομάδα και έτσι λύνουμε τα προβλήματα με τις απουσίες".

ADVERTISING

Για το αν ο Ζήσης βοηθάει τον Ρογκαβόπουλο να αναδειχτεί: "Σίγουρα, γιατί ο δρόμος που αποφασίζει ο Ζήσης είναι σημαντικός, είναι από τους κορυφαίους στον κόσμο και αποδέκτης αυτών των αποφάσεων είναι ο Ρογκαβόπουλος, ο οποίος αποτελεί μια περιουσία για το ελληνικό μπάσκετ. Αντέχει το βάρος και μπορεί να ανταποκριθεί. Έχει ένα πολύ μεγάλο προσόν ο Ρογκαβόπουλος: είναι παίκτης αγώνα. Όταν μπει στο παιχνίδι είναι πολύ καλός, ενώ στην προπόνηση μπορεί να έχει και έλλειψη συγκέντρωσης. Εξαιρετικός στο κομμάτι της τακτικής, έχει την πρώτη ύλη, δηλαδή είναι μακρύς, έχει τα αθλητικά προσόντα. Είναι ξεκάθαρο ότι θα παίξει λόγω μυαλού. Αυτό παίζει πρώτο ρόλο. Το ταλέντο είναι δεύτερος παράγοντας".

Για το πόσο έχει αλλάξει ο Προμηθέας: "Οι προσθήκες του Προμηθέα, με παίκτες όπως ο Μάντζαρης και ο Μαυροκεφαλίδης, έχουν δώσει ποιότητα και αμέσως είναι ξεκάθαρη η επιρροή τους στο παιχνίδι, είναι πολύ μεγάλη. Είναι βέβαια πάντα μια ομάδα που παίζει ελεύθερα και εκμεταλλεύεται το ταλέντο των παικτών της. Της αρέσει να τρέχει, αλλά με την εμπειρία και την ποιότητα των νέων παικτών, έχασε σε αθλητικότητα. Ο ρυθμός θα παίξει σημαντικό ρόλο. Ποιος θα τρέξει, ποιος θα πάρει τα ριμπάουντ. Σπάνια τα παιχνίδια πηγαίνουν σε μεγάλα σκορ, σπάνια τρέχουν οι ομάδες. Στην Ελλάδα κρατάμε ακόμη το σετ παιχνίδι, κάτι που είναι καλό για τους προπονητές, αλλά όχι πιθανότατα για τον κόσμο. Δεν θα είμαστε σαν τους Ιταλούς και τους Ισπανούς, ωστόσο θα είμαστε πιο αλέγκροι".

Για το πόσο έχει αλλάξει και η φυσιογνωμία της ΑΕΚ: "Ο Σαντ Ρος ήταν πάρα πολύ σημαντικός παίκτες. Είχε ενέργεια και τα χαρακτηριστικά του ήταν κυρίως αμυντικογενή. Με την σκέψη να έχει την μπάλα περισσότερο, έδειξε και καλύτερο πρόσωπα, όπως τα υψηλά νούμερα στο τρίποντο για την πραγματική ικανότητα που έχει στο σουτ. Όμως έφυγε και εμείς πρέπει να συνεχίσουμε. Είναι πάρα πολύ δύσκολο στη μέση της χρονιάς μαζί με τον τραυματισμό του Λάνγκφορντ και του Γκίκα. Είναι σαν να έχουμε μια άλλη ομάδα. Με τα συνεχόμενα παιχνίδια δεν μπορούμε να κάνουμε προπονήσεις. Σε μια τέτοια κατάσταση δεν μπορείς να ενσωματώσεις τα νέα πρόσωπα σε μεγάλο βαθμό. Είμαστε λίγο άτυχοι".

Για τη σημασία που έχει το Κύπελλο για την ΑΕΚ: "Είναι πολύ σημαντικό. Προσθέτεις έναν τίτλο, δίνεις χαρά στον κόσμο σου, είναι ένα τρόπαιο, αυτό τα λέει όλα".

Photo Credits: Eurokinissi