ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Καρέλης στο Sport24.gr: "Χάλασαν οι ισορροπίες στον Παναθηναϊκό, χρειάζεται καλός συντονισμός"

Ο Νίκος Καρέλης με τις φανέλες των Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ, Γκενκ και Εθνικής Ελλάδας
Ο Νίκος Καρέλης με τις φανέλες των ομάδων που έχει αγωνιστεί SPORT24.GR

Ο Νίκος Καρέλης επέστρεψε στα γήπεδα μετά τον σοβαρό τραυματισμό του. Μιλάει στο Sport24.gr για την νέα του ομάδα, την Άντο Ντεν Χάαχ, τα εμπόδια στην καριέρα του, τον Παναθηναϊκό, τον Γιάννη Αναστασίου, αλλά και την Εθνική Ελλάδας.

Ήταν 19 Οκτωβρίου του 2019 όταν ο Νίκος Καρέλης υπέστη έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό. Στον αγώνα ανάμεσα στην Μπρέντφορντ και την Μίλγουολ ο 28χρονος επιθετικός υπέστη ρήξη χιαστού, τον δεύτερο μεγάλο τραυματισμό στην καριέρα του. Ωστόσο ο Καρέλης δεν το έβαλε κάτω. Δούλεψε σκληρά κατά την διάρκεια της αποθεραπείας του και έναν χρόνο αργότερα πραγματοποίησε την επιστροφή του.

Στις 18 Οκτωβρίου του 2020, πάτησε ξανά τον αγωνιστικό χώρο σε επίσημο αγώνα. Ο 28χρονος Κρητικός εξασφάλισε συμβόλαιο σε μεγάλο πρωτάθλημα, καθώς έγινε παίκτης της Άντο Ντεν Χάαχ στην Eredivisie και έκανε το ντεμπούτο του στον αγώνα με την Φίτεσε περνώντας ως αλλαγή. Μία σημαντική στιγμή για τον Νίκο Καρέλη, η οποία τού δίνει το έναυσμα για μία νέα αρχή μακριά από τις ατυχίες του παρελθόντος.

Το Sport24.gr μίλησε με τον επιθετικό της Ντεν Χάαχ και συζήτησε μαζί του για την νέα του εμπειρία στην Ολλανδία, τις δύσκολες στιγμές που πέρασε, τον Παναθηναϊκό και φυσικά την Εθνική Ελλάδας.

"Καινούργιο chapter, νέα πρόκληση για εμένα. Το ολλανδικό ποδόσφαιρο με ελκύει πολύ και πιστεύω ταιριάζει πολύ στο στιλ που έχω ως επιθετικός. Είναι πολύ ωραία η πρώτη μου εμπειρία, γνώριμη θα έλεγα λόγω του βέλγικου πρωταθλήματος που ήμουν πριν μερικά χρόνια. Είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Έπαιξα 25 λεπτά στο πρώτο μου ματς δεν έχω προλάβει να δω πολλά, αλλά μέχρι στιγμής, όπως τα έχω δει, θα είναι πολύ ωραία χρονιά ποδοσφαιρικά" ανέφερε ο Νίκος Καρέλης για την πρώτη του επαφή με το ολλανδικό πρωτάθλημα.

Ο Νίκος Καρέλης εν δράσει (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)
Ο Νίκος Καρέλης εν δράσει στην Γκενκ (AP PHOTO/GEERT VANDEN WIJNGAERT)

Ο 28χρονος επιθετικός πέρασε αρκετές περιπέτειες τα τελευταία χρόνια. Στόχος του πλέον είναι η σκληρή δουλειά και η υγεία, ώστε να μπορεί να βοηθάει την ομάδα του κάθε Σαββατοκύριακο.

"Από τότε που ξεκίνησε το θέμα με τους τραυματισμούς τα τελευταία τέσσερα χρόνια, στόχος μου ήταν να δουλεύω σκληρά στις προπονήσεις λόγω και της αποθεραπείας που έκανα. Θέλω πρώτα απ΄ όλα να είμαι υγιής και να βοηθήσω όσο μπορώ την ομάδα μου. Οπότε θέλω να ξαναμπώ, να παίζω τους αγώνες κάθε Σαββατοκύριακο. Κοιτάζω να είμαι υγιής".

Όσον αφορά στους στόχους της νέας του ομάδας, η Ντεν Χάαχ θα επιδιώξει να παραμείνει στην κατηγορία. Πρόκειται ένα ιστορικό κλαμπ, ωστόσο, ο κορονοϊός έχει χαμηλώσει τα standards της.

"Οι στόχοι της ομάδας ήταν στην αρχή να μείνει στην πρώτη κατηγορία. Τα τελευταία χρόνια στην ομάδα υπάρχουν οικονομικά προβλήματα, υπήρχαν υψηλότεροι στόχοι πριν μερικά χρόνια. Τώρα λόγω και του κορονοϊού, έχουν πέσει οικονομικά και είναι δύσκολο να τίθενται υψηλοί στόχοι. Να είμαστε υγιείς και να δούμε τι θα καταφέρουμε στο τέλος της χρονιάς".

Όλη την περίοδο της αποκατάστασης περιμένεις το παιχνίδι της επιστροφής

Φυσικά, ο Νίκος Καρέλης δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στα συναισθήματα της επιστροφής του στον αγωνιστικό χώρο ένα χρόνο μετά, μία στιγμή που περίμενε για μία μεγάλη περίοδο.

"Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να επιστρέφεις μετά από καιρό. Όλη την περίοδο της αποκατάστασης ανυπομονείς για το παιχνίδι της επιστροφής. Είναι δύσκολο όταν παθαίνεις τέτοιο τραυματισμό, που παίρνει αρκετό χρόνο να επιστρέψεις, αλλά τα συναισθήματα ήταν μόνο χαράς. Δεν σκεφτόμουν κάτι παραπάνω. Είμαι αρκετό καιρό καλά, αλλά δεν είχα την δυνατότητα να παίξω παιχνίδια και με τον κορονοϊό απαγορεύονταν τα φιλικά στην Αγγλία. Ήρθα εδώ και μετά από δύο μήνες που ήμουν χωρίς ομάδα, αισθανόμουν μόνο χαρά".

Η ρήξη χιαστού είναι ένας δύσκολος τραυματισμός, ειδικά τον πρώτο μήνα. Ωστόσο, ο 28χρονος επιθετικός εξηγεί ότι με την απαραίτητη δύναμη και την στήριξη από το περιβάλλον και την ομάδα του κατάφερε να ξεπεράσει αυτό το εμπόδιο.

"Η αλήθεια είναι ότι είναι δύσκολο, πρέπει να είσαι πολύ δυνατός. Είχα μεγάλη στήριξη από την οικογένειά μου και τα παιδιά μου απ΄ όλους τους κοντινούς μου ανθρώπους. Η αποκατάσταση είναι δύσκολη, δηλαδή ο πρώτος καιρός, ο πρώτος μήνας είναι ο πιο δύσκολος απ' όλους. Είναι ο μήνας που δεν είναι λειτουργικό το πόδι, δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα, είσαι με τις πατερίτσες. Εκεί επηρεάστηκα πολύ και η ψυχολογία μου δεν ήταν καλή. Μετά τον πρώτο μήνα που έκανα περισσότερα πράγματα στο γυμναστήριο ένιωθα πολύ καλά και ανυπομονούσα για την επιστροφή μου. Με βοήθησαν πολύ στην Αγγλία με τις προπονήσεις, ήταν δίπλα μου η Μπρέντφορντ, είχα την στήριξή της μέχρι και το τέλος. Μού έδωσαν ό,τι καλύτερο μπορούσαν για να πετύχει η αποκατάστασή μου".

Ο Καρέλης έχει υποστεί δύο σοβαρούς τραυματισμούς στην καριέρα του. Ωστόσο, είναι απόλυτα συνειδητοποιημένος έχοντας αντιληφθεί ότι τέτοιου είδους ατυχίες είναι μέσα στο παιχνίδι και με αυτόν τον τρόπο έπρεπε να τις αντιμετωπίσει.

Ο Καρέλης με την φανέλα της Εθνικής Ελλάδας πανηγυρίζει γκολ του
Ο Καρέλης με την φανέλα της Εθνικής Ελλάδας ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Παίζει ρόλο και η τύχη, αλλά είναι μέσα στο ποδόσφαιρο. Όταν ξεκινάς να κάνει πρωταθλητισμό, έτσι είναι. Νιώθεις ότι θα υπάρξει κάτι κάποια στιγμή, σε άλλους τυχαίνει λιγότερο, σε άλλους περισσότερο. Εμένα έτυχε δύο φορές, έλεγα άντε να περάσει ο καιρός να ξαναμπώ. Αυτό σκεφτόμουν κάθε μήνα που περνούσε, που έφτανα πιο κοντά στον στόχο μου, να είμαι 100% έτοιμος".

Ζητήσαμε, επιπλέον, από τον Καρέλη να δώσει μία συμβουλή προς ποδοσφαιριστές, ειδικότερα τους νέους, οι οποίοι περνούν και αυτοί δύσκολες στιγμές στην καριέρα τους εξαιτίας ενός τραυματισμού.

"Να μην το βάζει κάτω, είναι μέσα στο παιχνίδι, να δουλεύει σκληρά, γιατί με έναν τέτοιο τραυματισμό πρέπει να είσαι πολύ δυνατός. Να γυμνάζεσαι καλά, να ξέρεις τις ισορροπίες της μυϊκής σου δύναμης. Να έχεις πάντα στο μυαλό σου ότι είναι ένας τραυματισμός που θα περάσει, αλλά θέλει πολλή δουλειά".

Ο Καρέλης με την φανέλα του Εργοτέλη κόντρα στον Παναθηναϊκό
Ο Καρέλης με την φανέλα του Εργοτέλη ACTION IMAGES PRESS AGENCY


Ο Νίκος Καρέλης ξεκίνησε την καριέρα του από τον Εργοτέλη. Ήταν η ομάδα που μεγάλωσε και έκανε τα πρώτα του βήματα πριν τις μεταγραφές στην Άμκαρ στη Ρωσία και στην συνέχεια στο εξωτερικό. Στην ομάδα του Ηρακλείου, την οποία νιώθει οικογένειά του, προετοιμάστηκε το καλοκαίρι.

"Ο Εργοτέλης για εμένα είναι δεύτερη οικογένεια και λόγω του πατέρα μου που έπαιζε στην ομάδα και επειδή ξεκίνησα από μικρή ηλικία εκεί και πέρασα και απ' όλα τα τμήματα υποδομής μέχρι που έγινα επαγγελματίας. Νιώθω μεγάλη ευχαρίστηση όταν είμαι εκεί, οι άνθρωποι του Εργοτέλη είναι πάντα ανοιχτοί όταν θέλω να κάνω εκεί προπόνηση. Νιώθω ευγνωμοσύνη που έχω τέτοια οικειότητα μαζί τους".

Ενώ προετοιμαζόταν το καλοκαίρι, έχοντας ξεπεράσει τον τραυματισμό του, βρισκόταν παράλληλα σε αναζήτηση της νέας του ποδοσφαιριστής στέγης. Μπορεί να άργησε να βρει τη νέα του ομάδα, ωστόσο, δεν αγχώθηκε ούτε μία στιγμή.

"Επειδή έχω ξαναπεράσει από αυτό το στάδιο, δεν αγχώθηκα τόσο πολύ. Ήξερα ότι υπάρχει η πιθανότητα να βρεθεί ομάδα. Όσο περνάει ο καιρός μπορεί να αγχώνεται περισσότερο το περιβάλλον σου, αλλά επειδή το έχω ξαναπεράσει αυτό δεν πρέπει να σκέφτεσαι κάτι άλλο, δεν βγαίνει σε καλό. Αυτό που έχω να κάνω είναι να το βγάλω από το μυαλό μου, να κάνω προπονήσεις, ώστε να είμαι έτοιμος όταν βρεθεί ομάδα. Όταν ήρθα, στην Ντε Χααχ ήμουν έτοιμος".

Νιώθω χαρά και υπερηφάνεια για τα χρόνια μου στον Παναθηναϊκό

Το μεγαλύτερο κεφάλαιο στην καριέρα του Νίκου Καρέλη ακούει στο όνομα Παναθηναϊκός. Με την φανέλα των πρασίνων από το 2013 έως τον Ιανουάριο του 2016 πραγματοποίησε 113 εμφανίσεις σκοράροντας 36 γκολ. Όταν μιλάει για τον Παναθηναϊκό νιώθει απέραντη χαρά και υπερηφάνεια.

"Όταν κοιτάω τις χρονιές που ήμουν στον Παναθηναϊκό, πάντα νιώθω μία χαρά και υπερηφάνεια. Είχαμε μεγάλη επιτυχία, καταφέραμε να πάρουμε το Κύπελλο με τον κ. Αναστασίου προπονητή. Υπήρχε ένα τρομερό κλίμα, με Έλληνες ποδοσφαιριστές, αλλά και ξένους που φτιάχναμε μία δυνατή ομάδα. Είχαμε μία φιλοσοφία του προπονητή, που για τα δεδομένα τότε, δεν υπήρχε άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα που να έπαιζε τέτοιο ποδόσφαιρο. Είναι μία ιστορική ομάδα, με βοήθησε να κάνω το βήμα παραπάνω και να πάω σε μία ομάδα στο εξωτερικό".

Ο Καρέλης παίρνει οδηγίες από τον Γιάννη Αναστασίου στον Παναθηναϊκό
Ο Καρέλης με τον Γιάννη Αναστασίου στον Παναθηναϊκό ACTION IMAGES PRESS AGENCY


Η καλύτερη στιγμή του Καρέλη στον Παναθηναϊκό ήταν φυσικά η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας στον τελικό με τον ΠΑΟΚ το 2014 σε ένα παιχνίδι που είχε σκοράρει επίσης και ένα γκολ. Όμως, επίσης ξεχωρίζει και τα παιχνίδια με την πράσινη φανέλα στους ομίλους του Europa League.

"Ο τελικός Κυπέλλου και τα ευρωπαϊκά παιχνίδια ήταν οι καλύτερες μου στιγμές στον Παναθηναϊκό. Είχαμε περάσει στους ομίλους του Europa League. Παίξαμε με πολύ καλές ομάδες, ευχαριστιόσουν που έπαιζες στον Παναθηναϊκό, είχα πάθος για την ομάδα. Με τους συμπαίκτες μου βγάζαμε ένα πολύ καλό παιχνίδι".

Έφταιξε ο κακός συντονισμός στον Παναθηναϊκό

Μετά και την αποχώρηση του Νίκου Καρέλη από τον Παναθηναϊκό ακολούθησαν δύσκολα χρόνια, με το τριφύλλι να μένει μακριά από επιτυχίες. Ο Έλληνας επιθετικός έχοντας βιώσει τους πράσινους εξηγεί τι έφταιξε.

"Νομίζω ότι έφταιξε ο κακός συντονισμός της ομάδας. Ήρθε ένας καινούργιος προπονητής, δεν ήξερε πολλά για το ελληνικό πρωτάθλημα. Ήρθαν νέοι παίκτες με υψηλά συμβόλαια, χάλασαν οι ισορροπίες στην ομάδα. Δεν ήταν όμορφο αυτό και οι παίκτες δεν αισθάνονταν καλά. Δεν βγήκε ο Παναθηναϊκός και κάπως έτσι ξεκίνησαν οι κακές χρονιές".

Τι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός από εδώ και πέρα για να επιστρέψει στις επιτυχίες; Σύμφωνα με τον Έλληνα επιθετικό χρειάζεται η καλή οργάνωση και ο συντονισμός.

"Νομίζω πως χρειάζεται καλός συντονισμός στην ομάδα. Είναι δύσκολο γιατί ο κόσμος του Παναθηναϊκού δεν είναι ευχαριστημένος τα τελευταία χρόνια. Υπάρχει πίεση προς τους παίκτες να ανταπεξέλθουν μέσα στο γήπεδο, αλλά νομίζω πως πρέπει να υπάρξει καλή οργάνωση, ώστε να έρθει μία χρονιά με επιτυχία".

Έπειτα, ο Καρέλης συνέχισε την καριέρα του στον Βέλγιο και την Γκενκ. Εκεί βρέθηκε στο πιο παραγωγικό σημείο της καριέρας του με 33 γκολ σε 75 εμφανίσεις σε ένα υψηλού επιπέδου πρωτάθλημα, όπως είναι το βελγικό. Όλα αυτά πριν υποστεί τον πρώτο του τραυματισμό.

"Ήταν τρομερή εμπειρία να πηγαίνεις στο Βέλγιο. Πήγα σε μία ιστορική ομάδα, με πολύ καλούς παίκτες. Εκεί ήμουν στην καλύτερη φόρμα τις καριέρας μου. Συνέχισα την καλή χρονιά που είχα με τον Παναθηναϊκό. Από καλοκαίρι μέχρι Δεκέμβριο ήταν από τις πιο παραγωγικές μου στιγμές, μέχρι να τραυματιστώ. Από την πρώτη στιγμή είχα καταλάβει τι ζητάει η ομάδα. Οι περισσότεροι συμπαίκτες μου έχουν πάρει μεταγραφές εκατομμυρίων σε αγγλικό, ιταλικό και γερμανικό πρωτάθλημα, είχαμε ταιριάξει καλά".

Την σεζόν 2018/2019 δόθηκε δανεικός στον ΠΑΟΚ. Εκεί δεν κατάφερε να πάρει πολλές συμμετοχές και από αυτή την εμπειρία του ο Καρέλης κρατάει μόνο το αήττητο πρωτάθλημα και την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας.

"Κρατάω μόνο το αήττητο πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Σε προσωπικό επίπεδο δεν κράτησα κάτι, μόνο εμπειρία. Μετά την χρονιά στον ΠΑΟΚ σκεφτόμουν πώς ήμουν, αν ήμουν στο 100%, ώστε να μπορέσω να βοηθήσω κι άλλο την ομάδα. Το άφησα στην άκρη και πήγα στην επόμενη χρονιά και κοίταξα πώς θα είμαι στην Μπρέντφορντ, για να βοηθήσω την ομάδα εκεί. Μία κακή χρονιά μπορεί να την έχει οποιοσδήποτε ή να μην πάρει πολλά λεπτά συμμετοχής λόγω διάφορων επιλογών του προπονητή".

Ο Καρέλης πανηγυρίζει γκολ του στον ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση με την ΑΕΛ
Ο Καρέλης πανηγυρίζει γκολ του στον ΠΑΟΚ EUROKINISSI SPORTS


Στον Δικέφαλο συνεργάστηκε με τον Ραζβάν Λουτσέσκου και έτσι μας δόθηκε η ευκαιρία ώστε ο Έλληνας επιθετικός να μάς περιγράψει τον πρώην προπονητή του ΠΑΟΚ.

"Ήταν ένας καλός προπονητής. Είχε ένα συγκεκριμένο πλάνο στο μυαλό του για τους αγώνες. Τους προσέγγιζε καλά και προετοίμαζε την ομάδα κατάλληλα. Είχε ένα τεχνικό επιτελείο που διάβαζε πολύ καλά τον αντίπαλο και άλλωστε αυτό βγήκε με την επιτυχία που έκανε".

Σε ερώτηση για το αν θα επέστρεφε στην Ελλάδα, ο Καρέλης ήταν θετικός, ενώ αποκάλυψε ότι είχε μιλήσει με ελληνική ομάδα κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

"Είμαι Έλληνας, άρα σίγουρα θα ήθελα να παίξω για το ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν έχω κάποια προτίμηση, είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Από εκεί και πέρα αν υπάρχει κάτι αργότερα θα το κοιτάξουμε και θα το δούμε. Το καλοκαίρι είχαμε μιλήσει με διάφορες ομάδες, αλλά δεν υπήρξε τελικά κάποια πρόταση".

Ο Καρέλης βρίσκεται πλέον στο ολλανδικό πρωτάθλημα, ένα πρωτάθλημα το οποίο κοιτάζει ο ομοσπονδιακός προπονητής, Τζον Φαν Σιπ. Επομένως, μία πρόκληση για εκείνον είναι η επιστροφή στην Εθνική Ελλάδας.

"Αν μπω και αποδώσω αυτό που πρέπει, τότε γιατί όχι; Ο προπονητής είναι Ολλανδός κοιτάζει το καλύτερο για την ομάδα, ευελπιστώ για κάτι τέτοιο. Είναι μεγάλη πρόκληση για εμένα να επιστρέψω στην Εθνική ομάδα και βλέπω ότι γίνεται μία πολύ καλή δουλειά. Ελπίζω κάποια στιγμή να γυρίσω πίσω".

Η Εθνική Ελλάδας δεν είχε συγκεκριμένη ταυτότητα

Ο Νίκος Καρέλης έκανε το ντεμπούτο του στην Εθνική Ελλάδας μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014. Έτσι βίωσε από πρώτο χέρι την αγωνιστική πτώση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Ο ποδοσφαιριστής της Ντεν Χάαχ εξήγησε ότι μετά τον Φερνάντο Σάντος, η ομάδα δεν είχε συγκεκριμένη ταυτότητα.

"Δεν είμαι αυτός που πρέπει να πει τι έφταιξε. Είχαν αλλάξει πολλά πράγματα μετά το Μουντιάλ, μπήκε η Εθνική σε ένα νέο κεφάλαιο, άλλαξαν πολλοί προπονητές και η ομάδα δεν είχε μία συγκεκριμένη ταυτότητα. Ήταν λογικό ο κόσμος να μας ασκεί κριτική, γιατί όταν έχεις συνηθίσει σε μεγάλες διοργανώσεις, είναι δύσκολο μετά να βλέπεις την Εθνική να χάνει από τα Νησιά Φερόε, που προφανώς και σέβομαι σαν χώρα. Ήταν δύσκολο για εμάς, αλλά από εκεί και πέρα κοιτούσαμε το επόμενο παιχνίδι. Τρώγαμε τις ήττες, την μία μετά την άλλη και ήταν δύσκολο να σηκώσεις κεφάλι, οπότε ήταν λογικό ο κόσμος να αντιδράσει".

Ο Καρέλης βρέθηκε και στην προεπιλογή του Φερνάντο Σάντος για το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Ωστόσο, δεν κατάφερε να κάνει το ταξίδι και μάλιστα δήλωσε ότι ζηλεύει τα παιδιά που έζησαν την μεγάλη πορεία της Εθνικής μέχρι τη φάση των 16.

"Όταν είχε βγει η προεπιλογή δεν το περίμενα. Το συζήτησα με την οικογένειά μου, ήμουν χαρούμενος. Έλεγα μακάρι να βρεθώ και εγώ στο Μουντιάλ. Το σημαντικό βέβαια ήταν ότι είχε αποδώσει καλά και ήμουν χαρούμενος που πήγα μετά από καιρό, αν και δεν ακολούθησαν τα αποτελέσματα που θέλαμε. Ο καθένας θα το σκεφτόταν, ζηλεύω τα υπόλοιπα παιδιά που έχουν συμμετάσχει σε μεγάλες διοργανώσεις, είναι ένα όνειρο ζωής".

Ο Νίκος Καρέλης με την φανέλα της Εθνικής Ελλάδας στο παιχνίδι απέναντι στην Λευκορωσία
Ο Νίκος Καρέλης με την φανέλα της Εθνικής Ελλάδας ACTION IMAGES PRESS AGENCY


Πλέον, η Εθνική Ελλάδας βρίσκεται υπό την ηγεσία του Τζον Φαν Σιπ, με τον Έλληνα επιθετικό να βλέπει βελτίωση στην ομάδα, η οποία κατά την γνώμη του δεν βαδίζει στο ίδιο μονοπάτι.

"Δεν νομίζω ότι βαδίζουμε στο ίδιο μονοπάτι. Έχει έναν νέο προπονητή με συγκεκριμένο πλάνο και φιλοσοφία που φαίνεται στο γήπεδο ότι γίνεται καλή δουλειά. Έχει φέρει καλά αποτελέσματα και πιστεύω ότι βελτιώνεται αρκετά, εφόσον όλοι προσπαθούν για το καλύτερο".

Ο Νίκος Καρέλης έχει αγωνιστεί σε τρία μεγάλα πρωταθλήματα, στην Αγγλία, στο Βέλγιο και την Ολλανδία. Έτσι, βιώνει από κοντά πώς λειτουργούν σε μεγάλες χώρες, όπου η ανάπτυξη του ποδοσφαιριστή μπαίνει σε πρώτο πλάνο.

"Έχουν τρομερές εγκαταστάσεις και προπονητικό επίπεδο σε σχέση με την Ελλάδα. Όταν ήμουν στην Αγγλία παιδιά από την Κ13 πήγαιναν για προετοιμασία, έκαναν δυνατές προπονήσεις με δύο ώρες γυμναστήριο την ημέρα. Ήθελαν όταν βρεθούν σε ηλικία 16-17 χρονών να έχουν το σώμα έτοιμου ποδοσφαιριστή. Με βοήθησε σε επίπεδο δύναμης, είναι ό,τι καλύτερο για έναν παίκτη να φτάσει να αγωνίζεται σε τέτοια πρωταθλήματα, με την δουλειά που γίνεται τους επιστήμονες που έχουν και τον τρόπο λειτουργίας τους. Σου δίνουν όλα τα εφόδια για να βελτιωθείς".

Αγαπημένος μου προπονητής ο Αναστασίου

Λίγο, πριν κλείσουμε την κουβέντα μας, ζητήσαμε από τον Νίκο Καρέλη να μας ξεχωρίσει τον αγαπημένο του προπονητή και τον αγαπημένο συμπαίκτη. Ο Γιάννης Αναστασίου έχει ξεχωριστεί θέση στην καρδιά του.

"Αγαπημένος προπονητής που έχω συνεργαστεί είναι ο κ. Αναστασίου. Συμπαίκτη δεν θα πω γιατί έχω συνεργαστεί με αρκετούς που είναι και φίλοι μου, δεν θέλω να αδικήσω κάποιον".

Μία από τις αγάπες του Καρέλη είναι τα τατουάζ. Όμως, κανένα απ’ αυτά που έχει κάνει δεν έχει σχέση με το ποδόσφαιρο, αλλά όλα αφορούν την οικογένειά του. Έτσι, μας περιέγραψε πώς συνδυάζει το επάγγελμά του ποδοσφαιριστή με αυτό του πατέρα.

"Για το ποδόσφαιρο δεν έχω κανένα τατουάζ. Έχω κάνει τον έναν μου γιο στο δεξί μου μπράτσο και περιμένω τώρα και τον δεύτερο. Είσαι στο τρέξιμο, όπως είσαι στο γήπεδο, έτσι είσαι και στο σπίτι. Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να γυρίζω από την προπόνηση και να έχω την οικογένειά μου, με την γυναίκα μου και τα παιδιά μου. Είμαι πολύ χαρούμενος που τους έχω".

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΟΚ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ