ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Παπαδόπουλος στο SPORT 24: "Ο Ράσταβατς παράγει θετικό ποδόσφαιρο, ίσως δεν έπρεπε να πάω στον Διούδη"

Ο Παπαδόπουλος στο SPORT 24: "Ο Ράσταβατς παράγει θετικό ποδόσφαιρο, ίσως δεν έπρεπε να πάω στον Διούδη"

Το περιστατικό με τον Διούδη, το δικό του λάθος, η νοοτροπία νικητή του Ράσταβατς, ο κόσμος που απαξιώνει τον ποδοσφαιριστή και οι Μήτρογλου - Μπεργκ που τον δυσκόλεψαν περισσότερο. Ο πρωταγωνιστής και σκόρερ του Αστέρα κόντρα στον Παναθηναϊκό, Νίκος Παπαδόπουλος, στο SPORT 24.

Τα playoffs της Super League Interwetten έκαναν την σέντρα τους με έναν ασυνήθιστο τρόπο. Με μία φάση μάλιστα που θα μνημονεύεται για αρκετά χρόνια. Ο Αστέρας υποδέχθηκε τον Παναθηναϊκό στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, με τους Αρκάδες να κάνουν την επιστροφή τους στο σκορ από 0-2 σε 2-2 σε ένα παιχνίδι με συγκλονιστικό φινάλε. Πρωταγωνιστής της ισοφάρισης της ομάδας της Τρίπολης, ήταν ο τερματοφύλακας, Νίκος Παπαδόπουλος.

Συνέντευξη στον Κώστα Αυγουστάκη

Στο 90+7', οι γηπεδούχοι είχαν κερδίσει φάουλ. Ο Άλβαρες εκτέλεσε, ο Ιγκλέσιας πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει στα αριστερά, σε σημείο που βρισκόταν ο Λουίς Φερνάντεθ. Ο Ισπανός γύρισε στην καρδιά της περιοχής και ο γκολκίπερ των Αρκάδων με ένα τρομερό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-2.

Το SPORT 24 μίλησε με τον ήρωα του Αστέρα, Νίκο Παπαδόπουλο, ο οποίος μετατράπηκε σε buzzer-keeper, πετυχαίνοντας κάτι το οποίο συμβαίνει μία φορά στα 20 χρόνια.

"Η αλήθεια είναι ότι δεν έχεις χρόνο να σκεφτείς πολλά. Απλά πανηγύρισα δεν σκέφτηκα κάτι, ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Ήταν μία φάση πολύ έντονη, γίνεται μία φορά στα 20 χρόνια είναι κάτι πολύ σπάνιο" ανέφερε αρχικά ο 30χρονος γκολκίπερ του Αστέρα. Πράγματι, ο Παπαδόπουλος θύμισε τον Άριαν Μπεκιάι, ο οποίος είχε πετύχει κάτι ανάλογο στις 11 Φεβρουαρίου του 2001 στην αναμέτρηση του ΟΦΗ με τον Πανηλειακό.

Στη συνέχεια, περιέγραψε πώς ο ίδιος έζησε τη φάση, τονίζοντας ότι λειτούργησε ενστικτωδώς, σουτάροντας με κίνηση σέντερ φορ, χωρίς μάλιστα να κάνει να κοντρολάρει την μπάλα: "Απλά είδα την μπάλα να έρχεται πάνω μου, σούταρα και ό,τι γίνει. Εκεί δεν έχεις χρόνο, ούτε να κοντρολάρεις, ούτε έχεις χρόνο για κάτι παραπάνω. Έγινε ενστικτωδώς".

Από το μυαλό του Παπαδόπουλου, όταν ανέβαινε για μία από τις τελευταίες προσπάθειες των Αρκάδων στο παιχνίδι, δεν πέρασε ότι θα σκοράρει. Όμως πήρε το ρίσκο, και εν τέλει άξιζε: "Όχι, ότι μου πέρασε από το μυαλό ότι θα σκοράρω. Απλά χάναμε, ήταν η τελευταία φάση και ανέβηκα. Είχα ανέβει και λίγα λεπτά πριν, δεν ήρθε η μπάλα πάνω μου και γύρισα πίσω. Σε εκείνες τις στιγμές δεν έχεις να χάσεις κάτι, η ομάδα σου χάνει, και πας να ρισκάρεις και να διεκδικήσεις ό,τι περισσότερο μπορείς, μήπως έρθει η ισοφάριση και έτσι έγινε".

Η ομάδα έχει χτίσει νοοτροπία νικητή

Ο Αστέρας μέχρι και το 84ο λεπτό βρισκόταν πίσω στο σκορ με 0-2. Όμως, οι Αρκάδες δεν το έβαλαν κάτω, πίεσαν τον Παναθηναϊκό που είχε οπισθοχωρήσει και τελικά ισοφάρισε με αυτόν τον φανταστικό τρόπο. Όπως τόνισε και ο Νίκος Παπαδόπουλος οφείλεται στην νοοτροπία νικητή που έχει χτίσει η ομάδα της Τρίπολης τη φετινή σεζόν.

"Είναι η φιλοσοφία μας από την αρχή της σεζόν και η ψυχολογία μας. Μέσα από τα θετικά αποτελέσματα που έχει πετύχει φέτος η ομάδα, έχει χτίσει μία νοοτροπία νικητή. Δεν παρατάμε κανένα παιχνίδι. Η αλήθεια είναι ότι στο ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό η απόδοσή μας δεν ήταν αρκετά καλή. Ο Παναθηναϊκός θα έλεγα ότι ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο και μέχρι να πετύχει το δεύτερο γκολ ήταν καλύτερος, αλλά από τι στιγμή που έκανε το 0-2 άλλαξε η εικόνα του παιχνιδιού 100%. Ασκήσαμε μεγάλη πίεση στον Παναθηναϊκό και ευτυχήσαμε με αυτό το γκολ να ισοφαρίσουμε".

Ο Παπαδόπουλος δίνει οδηγίες στην αναμέτρηση του Αστέρα με τον Ατρόμητο στη Super League Interwetten.
Ο Παπαδόπουλος δίνει οδηγίες στην αναμέτρηση του Αστέρα με τον Ατρόμητο EUROKINISSI SPORTS

Ο Νίκος Παπαδόπουλος έχει μετατραπεί σε έναν "κακό δαίμονα" του Παναθηναϊκού. Μπορεί να μετράει δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες απέναντι στους πράσινους, όμως ποτέ δεν έχουν καταφέρει να του βάλουν πάνω από ένα γκολ. Στην παράδοση αυτή έβαλε τέλος ο Φεντερίκο Μακέντα. Ο γκολκίπερ του Αστέρα, ωστόσο, δεν σκέφτηκε καθόλου τα στατιστικά, ενώ φρόντισε να δείξει τον σεβασμό του για τον Παναθηναϊκό.

"Δεν το είχα στο μυαλό μου και βλέπω κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, ανεξαρτήτως αντιπάλου. Τώρα όσον αφορά τον Παναθηναϊκό, είναι μία μεγάλη ομάδα και ευτυχώς καταφέραμε να μην χάσουμε σε ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι" σχολίασε στο SPORT 24.

Λήξαν το περιστατικό με τον Διούδη

Κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά απ' το τέλος της αναμέτρησης δημιουργήθηκε ένταση ανάμεσα στον Παπαδόπουλο και τον Διούδη. Ωστόσο, ο γκολκίπερ του Αστέρα θεωρεί το θέμα λήξαν, ενώ απάντησε στο αν θα άλλαζε κάτι στη διαχείριση αυτή της έντασης: "Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, είχαμε μία αψιμαχία. Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο, δεν είναι κάτι άξιο σχολιασμού και συνέχειας. Από τη μεριά μου το περιστατικό θεωρείται λήξαν. Ίσως δεν έπρεπε να πάω στον Διούδη να του πω να σηκωθεί πάνω σε αυτή την φάση. Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που σε γεννάει έντονα συναισθήματα και αυτή είναι η ομορφιά του".

Ο Αστέρας έχει κάνει μία άκρως επιτυχημένη πορεία φέτος. Σημείωσε ιστορικό ρεκόρ με δέκα σερί αήττητα παιχνίδια στη Super League Interwetten, μπήκε στα playoffs και πλέον μπορεί να κοιτάζει ψηλότερα. Η Ευρώπη δεν μπορεί να αποκλειστεί ως ενδεχόμενο, εφόσον η χρονιά είναι αμφίρροπη και τα πάντα μπορούν να συμβούν. Ο Νίκος Παπαδόπουλος εξήγησε τι κρύβεται πίσω από τις επιτυχίες των Αρκάδων.

"Έχουμε στελέχη ικανότατα σε κάθε θέση, από το προπονητικό τιμ, μέχρι την διοίκηση. Εμείς οι ποδοσφαιριστές είμαστε αρκετά ικανοί, θεωρώ ότι όλο αυτό έχει δώσει το γλυκό και η σεζόν θεωρείται άκρως επιτυχημένη. Από εκεί και πέρα και η τύχη παίζει το ρόλο της, γιατί το γκολ αυτό που πετύχαμε κόντρα στον Παναθηναϊκό, όπως τα νούμερα δείχνουν γίνεται μία φορά στα 20 χρόνια.

Όσο μας το επιτρέπει και η βαθμολογία, εννοείται ότι εμείς θα κυνηγήσουμε την Ευρώπη, είναι η δουλειά μας. Να μπούμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο σε κάθε παιχνίδι με στόχο να πάρουμε τους βαθμούς. Είναι αρκετά δύσκολο αυτό, αλλά εννοείται θα το παλέψουμε, αφού έχουμε τις ελπίδες".

Ο Νίκος Παπαδόπουλος πανηγυρίζει γκολ του στην αναμέτρηση του Αστέρα με τον Παναθηναϊκό για τα playoffs της Super League Interwetten.
Ο Νίκος Παπαδόπουλος πανηγυρίζει γκολ του στην αναμέτρηση του Αστέρα με τον Παναθηναϊκό EUROKINISSI SPORTS


Ο "αρχιτέκτονας" της φετινής επιτυχίας του Αστέρα είναι ο Μίλαν Ράσταβατς. Ο Σέρβος τεχνικός έχει δώσει μία ξεκάθαρη ταυτότητα στην ομάδα του, πράγμα που επιβεβαιώνει το αγωνιστικό στιλ, αλλά και τα αποτελέσματα των Αρκάδων. Ο κατάλληλος άνθρωπος για να περιγράψει τον Ράσταβατς και τη δουλειά του, είναι ένας άνθρωπος που τον ζει καθημερινά.

"Ο Μίλαν Ράσταβατς μέσα από τη δουλειά του έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα σύνολο, το οποίο κάθε ομάδα είναι πολύ δύσκολο να μας κερδίσει. Αυτό δεν το λέω εγώ, το δείχνουν οι αριθμοί την περσινή σεζόν και τη φετινή. Ως προπονητής είναι ένας άνθρωπος που του αρέσει η ομάδα του να παίρνει ρίσκα, να προσπαθεί να παράξει θετικό ποδόσφαιρο και αυτό βγαίνει και μέσα στο χορτάρι. Είναι ένας άνθρωπος που δουλεύει πάρα πολύ με τους ποδοσφαιριστές του και δίνει έμφαση στη λεπτομέρεια".

Στα γκολπόστ του Αστέρα τη φετινή σεζόν, υπάρχει ένας υγιής ανταγωνισμός ανάμεσα στον 30χρονο Παπαδόπουλο και τον 21χρονο Αντώνη Τσιφτσή. Ο Παπαδόπουλος φροντίζει να βοηθάει όσο μπορεί τον νεαρό συμπαίκτη του, ο οποίος φέτος έχει σημειώσει σημαντικές παρουσίες με τους Αρκάδες.

"Με τον Αντώνη θεωρώ ότι δεν είναι ανταγωνισμός, αλλά συναγωνισμός και του αξίζουν συγχαρητήρια για αυτό που έχει πετύχει. Δεν είναι εύκολο ένα παιδί μικρό σε ηλικία να μπει μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να βοηθήσει την ομάδα. Από 'κει και πέρα εννοείται βοηθάω όσο μπορώ και αυτός προσπαθεί να κλέψει εντός εισαγωγικών πράγματα από το παιχνίδι μου και από την εμπειρία μου. Είναι χαρά μου να βοηθάω τέτοια παιδιά που έχουν ταλέντο και μυαλό μέσα στο κεφάλι τους".

Ο κόσμος έχει τάση να απαξιώνει τον ποδοσφαιριστή

Ο Νίκος Παπαδόπουλος είναι ένας τερματοφύλακας με πλούσια εμπειρία. Από τα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού, μετακινήθηκε στη Γερμανία και την Φορτούνα Ντίσελντορφ, για να επιστρέψει στην Ελλάδα φορώντας τη φανέλα του Πανιωνίου, του Ατρομήτου και της Λαμίας πριν να καταλήξει στο "λιμάνι" του τον Αστέρα. Έτσι, έχοντας αγωνιστεί στο εξωτερικό μπορεί να εξηγήσει καλύτερα ποιες είναι οι παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου.

"Θεωρώ ότι γενικώς το ελληνικό ποδόσφαιρο σαν ποιότητα, έχει την ποιότητα να ανταγωνιστεί μεγάλα πρωταθλήματα. Αυτό που λείπει από την Ελλάδα είναι η νοοτροπία του κόσμου και του ποδοσφαιριστή, σε αυτό είμαστε αρκετά πίσω. Δηλαδή ο ποδοσφαιριστής δεν είναι το ίδιο επαγγελματίας με εκείνους στα μεγάλα πρωταθλήματα και ο κόσμος έχει μία τάση να απαξιώνει τον ποδοσφαιριστή με το κάθε αντίθετο αποτέλεσμα. Αυτά θεωρώ πως πρέπει να τα διορθώσουμε" σχολίασε ο τερματοφύλακας του Αστέρα.

Ο τερματοφύλακας του Αστέρα αναφέρθηκε και στο πρότυπό του. Μεγάλωσε με τον Έντουιν Φαν ντερ Σαρ, όμως νούμερο "1" θεωρεί τον Μάνουελ Νόιερ. Μάλιστα, προσπαθεί να "κλέψει" στοιχεία και από το παιχνίδι του Γερμανού γκολκίπερ, αν και είναι κάτι τρομερά δύσκολο, όπως σχολίασε.

"Μικρός θαύμαζα πολύ τον Φαν ντερ Σαρ, αλλά θεωρώ νούμερο 1 στην ιστορία του ποδοσφαίρου τον Νόιερ. Θεωρώ ότι άλλαξε το ποδόσφαιρο, τη θέση του τερματοφύλακα προς το καλύτερο. Προσπαθώ να κλέψω στοιχεία του, αλλά είναι κάτι πολύ δύσκολο έως και ακατόρθωτο. Τον θεωρώ κορυφαίο στην ιστορία του ποδοσφαίρου, είναι δύσκολο να τον αντιγράψεις".

Με έχουν δυσκολέψει ο Μήτρογλου και ο Μπεργκ

Ο Παπαδόπουλος έχει αντιμετωπίσει πολλούς επιθετικούς κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Ωστόσο, ξεχώρισε τον Κώστα Μήτρογλου, όταν βρισκόταν στον Ολυμπιακό, και τον Μπεργκ ως τους πιο δύσκολους αντιπάλους: "Θεωρώ ένας επιθετικός που είναι πολύ απρόβλεπτος ήταν ο Μήτρογλου στη θητεία του στον Ολυμπιακό. Ήταν πολύ δύσκολο να τον διαβάσεις, είχε τελειώματα και με τα δύο πόδια, ήταν εκπληκτικός. Όπως και ο Μπεργκ από τον Παναθηναϊκό ήταν εξίσου στο ίδιο επίπεδο. Αυτοί οι δύο είναι οι επιθετικοί που με έχουν δυσκολέψει πολύ".

Ο Μήτρογλου με τον Παπαδόπουλο σε αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Πανιώνιο το 2015
Ο Μήτρογλου με τον Παπαδόπουλο σε αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Πανιώνιο το 2015 ACTION IMAGES PRESS AGENCY


Φυσικά στόχος για τον Παπαδόπουλο είναι η συνεχής βελτίωση και εν τέλει η κλήση στην Εθνική Ελλάδας, την οποία χαρακτήρισε ως μέγιστη τιμή για έναν ποδοσφαιριστή: "Οι στόχοι μου είναι να είμαι υγιής και να προοδεύω μέρα με τη μέρα, προπόνηση με τη προπόνηση, παιχνίδι με παιχνίδι. Να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνεται και γιατί όχι να κληθώ στην Εθνική ομάδα. Για κάθε ποδοσφαιριστή είναι στόχος η κλήση στην Εθνική. Είναι η μέγιστη τιμή που μπορεί να έχει ένας ποδοσφαιριστής".

Η συζήτηση με τον Νίκο Παπαδόπουλο έκλεισε με ακόμη μία αναφορά στο γκολ του και αν μπορεί να αλλάξει κάτι στην καριέρα του. Ωστόσο ξεκαθάρισε πως ήταν ένα τυχαίο γεγονός, καθώς δεν είναι φυσικά η δουλειά του τερματοφύλακα: "Όχι, δεν νομίζω ότι αυτό το γκολ μπορεί να μετατρέψει προς κάτι καλύτερο την καριέρα μου, δεν είναι δουλειά μου να σκοράρω. Απλά έτυχε. Δεν νομίζω ότι μπορεί να αλλάξει κάτι, ένας σύλλογος ή ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου δεν θα δει έναν τερματοφύλακα αν σκοράρει, θα δει άλλα πράγματα".

Photo Credits: Eurokinissi / 24MEDIA Creative Team / Κωνσταντίνος Μπαντούνας

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ