MEDIA

Αρης και Παναιτωλικός: "Μέσω ΕΡΤ το ελληνικό ποδόσφαιρο σε κάθε σπίτι"

Το λογότυπο της ΕΡΤ.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Το λογότυπο της ΕΡΤ. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Άρης και Παναιτωλικός έβγαλαν ανακοίνωση για την προσφορά της ΕΡΤ στο ελληνικό πρωτάθλημα και εκφράζουν τις απορίες τους για τα κακόβουλα όπως τα χαρακτηρίζουν δημοσιεύματα που εξυπηρετούν άλλους σκοπούς.

Μετά τον Παναθηναϊκό και οι Άρης και Παναιτωλικός που επίσης έχουν εκχωρήσει τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα στην ΕΡΤ εξέδωσαν ανακοίνωση και πήραν θέση υπέρ της κρατικής τηλεόρασης και της προσφοράς της στο φετινό πρωτάθλημα και κατά των κακόβουλων όπως τα χαρακτηρίζουν δημοσιευμάτων.

Μάλιστα και οι δυο ανακοινώσεις τονίζουν πως αυτά τα δημοσιεύματα εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα και σκοπούς και δεν νοιάζονται για τον φορολογούμενο πολίτη, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Η ανακοίνωση του Άρη σημειώνει:

"Κουραστικό κατάντησε πια και συνάμα κακόγουστο, το σίριαλ που συντηρούν κάποιοι κύκλοι περί δήθεν… «σκανδαλώδους σύμβασης της ΕΡΤ με τις 7 ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ», όπως, αίφνης, ανακάλυψε σήμερα και το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ»!!!

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ (όπως και οι άλλες έξι ΠΑΕ) κατανοεί πλήρως την ανησυχία σας και αντιλαμβάνεται ποια είναι τα πραγματικά σας κίνητρα. Κίνητρα, που δεν έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο και τα… «χρήματα των ελλήνων φορολογούμενων», αλλά βρίσκονται σε άλλα συμφέροντα (πολιτικά-επιχειρηματικά), που θέλετε να εξυπηρετήσετε για χάρη των αφεντικών σας. Αυτό το ξέρει όλος ο κόσμος…

Τα οφέλη της συγκεκριμένης απόφασης του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη, γίνονται ορατά κάθε Σαββατοκύριακο, όταν το ελληνικό ποδόσφαιρο μπαίνει, μέσω της ΕΡΤ, σε κάθε σπίτι ακόμη και στο πιο απόμακρο σημείο της Ελλάδας.

Και ομάδες, όπως ο ΑΡΗΣ, με τη δυναμική και τον κόσμο του προάγουν το άθλημα.

Η συμφωνία της ΕΡΤ με τις 7 ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ είναι μια win-win συμφωνία κι αυτό αρχίζει ήδη να αποτυπώνεται.

Όσοι, λοιπόν, θέλετε να υπηρετήσετε τους «αφεντάδες» σας για τους δικούς σας λόγους, ψάξτε άλλο «γήπεδο» να παίξετε. Οι «σκανδαλώδεις συμφωνίες» βρίσκονται αλλού, εκεί που τις αποκρύπτετε ή τις αποκαλύπτετε κατά το δοκούν…".

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: "ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΝΑΙΤΕΡΙΣΜΟ"

Η ανακοίνωση του Παναιτωλικού είναι ακόμα πιο επιθετική και αναφέρεται σε προσπάθεια κάποιων με τη στάση τους να διαλύσουν τον συναιτερισμό. Η ανακοίνωση της ομάδας του Αγρινίου αναφέρει:

"Η συντονισμένη, εδώ και πολύ καιρό, προσπάθεια συμφερόντων (μέσα και έξω από τον ποδοσφαιρικό χώρο) να δημιουργήσουν συνθήκες ασφυξίας για τις ΠΑΕ που δεν είναι… της αρεσκείας του, συνεχίζεται.

Αρχικά με το σπάσιμο της κεντρικής σύμβασης των τηλεοπτικών και του αποκλεισμού υγειών ΠΑΕ από το βασικό οικονομικό έσοδο που υπήρχε από την σύσταση της Super League. Την ώρα που προσπαθούσαν να πείσουν τον φίλαθλο για την ανάγκη αναβάθμισης του ποδοσφαίρου(!), η ομάδα μας αποτελούσε το «μαύρο πρόβατο».

Παρότι ο Παναιτωλικός είναι μια υγιής ομάδα, στην οποία έχουν γίνει επενδύσεις δεκάδων εκατομμυρίων, είναι μακριά από ύποπτα παιχνίδια και συναλλαγές, διαθέτει δικές του εγκαταστάσεις και χιλιάδες κόσμο στο πλευρό του (σταθερά 6σε εισιτήρια στη Super League για 6 σεζόν), έχοντας απομακρύνει κάθε φαινόμενο βίας ή άλλες παθογένειας που ταλανίζουν το χώρο.

Τα ίδια συμφέροντα πάλεψαν με πάθος την ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ που κατατέθηκε στο τραπέζι, αυτή του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη, όταν τους προηγούμενους μήνες το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είχε εγκλωβιστεί στις διαθέσεις τους και το πρωτάθλημα δεν μπορούσε να ξεκινήσει.

Συνεχίζουν να το πολεμούν και τώρα, με διάφορους τρόπους και αναφορές σε «χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων», που μέσω της Δημόσιας Τηλεόρασης δίνονται στις 7 ΠΑΕ τις οποίες το σύστημα αυτό προσπάθησε να στραγγαλίσει.

Κατανοούμε την προσπάθεια που μέσω και συγκεκριμένων ΜΜΕ (τα οποία ξεδιάντροπα υπηρετούν τέτοια συστήματα) καταβάλλεται, να πειστεί ο φίλαθλος ότι είναι κακό να βλέπει ΕΛΕΥΘΕΡΑ ποδόσφαιρο. Αλλά ο καθένας γνωρίζει πλέον την απάντηση. Μέσω της ΕΡΤ το ποδόσφαιρο μπαίνει στο σπίτι κάθε Έλληνα και έχει τη δυνατότητα να κρίνει ο ίδιος τι συμβαίνει.

Πολύ περισσότερο κατανοεί το ρόλο του καθενός και το μέγεθος της προσπάθειας δημιουργίας εικονικής πραγματικότητας. Όπως επίσης, ποια είναι τα πραγματικά σκάνδαλα…

Υ.Γ.1 Την απάντηση στο ερώτημα «θα άρχιζε το πρωτάθλημα χωρίς την ΕΡΤ;», ούτε την έδωσε, ούτε θα την δώσει κανείς

Υ.Γ.2 Πριν μερικά χρόνια, που δύο ομάδες (Ολυμπιακός – Ξάνθη) σε αντίθεση με τις υπόλοιπες είχαν συμβάσεις με την ΕΡΤ, υπήρχε η ίδια… ευαισθησία των συγκεκριμένων ΜΜΕ για τα «χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων»;

Υ.Γ.3 Μήπως όλα σχετίζονται με τις προθέσεις κάποιων να διαλύσουν τον Συνεταιρισμό, όπωςαπό τον Απρίλιο ρωτούσαμε;"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ