MEDIA

Cosmote TV: Έρχονται τα "ντέρμπι με το κομμάτι"

Cosmote TV:  Έρχονται τα "ντέρμπι με το κομμάτι"

Στη συνδρομητική τηλεόραση, η Cosmote TV έχει πάντα την τελευταία λέξη. Ο καταιγισμός των εξελίξεων που έρχονται όπως τις παρουσίασε στο News247.gr o Executive Director της συνδρομητικής τηλεόρασης του Ομίλου ΟΤΕ, Δημήτρης Μιχαλάκης.

Λίγο πριν η Cosmote TV μπει και επίσημα στο νέο σπίτι της στην Κάτω Κηφισιά, το News247.gr και ο Κωστής Χριστοδούλου συνάντησαν τον Δημήτρη Μιχαλάκη, Executive Director της Cosmote TV για όλες τις αλλαγές που είδαμε τα τελευταία χρόνια στην συνδρομητική τηλεόραση, αλλά κυρίως για αυτές που θα δούμε. Μία πρώτη γεύση πήραμε ήδη χθες με τα νέα κανάλια που προστέθηκαν στην πλατφόρμα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Cosmote TV είναι "παιδί της κρίσης" μίας και ξεκίνησε να εκπέμπει το 2011. Σήμερα, η Cosmote TV έχει πάνω από 530 χιλιάδες συνδρομητές, σε μία αγορά που εκτιμάται άνω του ενός εκατομμυρίου εάν υπολογισθεί και το Netflix.

Στην ερώτηση εάν η πορεία αυτή, που οδήγησε και στον υπερδιπλασιασμό της αγοράς στην συνδρομητική, οφείλεται στον ανταγωνισμό και την μείωση τιμών ή στην κρίση, ο κ. Μιχαλάκης πιστεύει ότι η αλήθεια βρίσκεται κάπου στην μέση. "Ο ανταγωνισμός ήταν μονοπώλιο για περίπου 20 χρόνια πριν εμφανιστούμε και η συνδρομή κινούνταν σε πολύ υψηλά επίπεδα (σ.σ. πριν μία δεκαετία περίπου οι τιμές στην αγορά ήταν της τάξης των 60-80 ευρώ, όταν πλέον τα full πακέτα κινούνται στα 25-35 ευρώ). Εμείς όταν εισήλθαμε η λογική μας ήταν, και ακόμη είναι, πως θα μεγαλώσουμε την αγορά. Στόχος μας ήταν πώς να φέρουμε την συνδρομητική πιο κοντά στον Έλληνα τηλεθεατή, κατεβάζοντας τις τιμές και δίνοντας ένα πιο ολοκληρωμένο περιεχόμενο...".

Πλησιάζουν τα "ντέρμπι με το κομμάτι"

Μπορεί αυτό το συνεχές "ξεκλείδωμα" σε επίπεδο παρόχων και χρονικών περιορισμών να οδηγήσει και σε αυτό που είναι όνειρο αρκετών φιλάθλων, δηλαδή στο να πληρώνουν για να δουν μόνο τα ματς και τα ντέρμπι που τους ενδιαφέρουν; Ο κ. Μιχαλάκης είναι θετικός και ως προς αυτό. "Θα δοθεί και αυτή η δυνατότητα, αλλά αυτό που συμφέρει τον πελάτη θα είναι να έχει συνδρομή. Ήδη πάντως έχουμε φθάσει πολύ κοντά σε αυτό. Για παράδειγμα, αν ήθελες να δεις το ΑΕΚ – Μπενφίκα θα μπορούσες να πάρεις το Cosmote TV Go και να δεις όλο το αθλητικό περιεχόμενο μόνο για 25 ευρώ τον μήνα, ή αν έκανες εξάμηνη σύνδεση, δηλαδή σχεδόν όλη την περίοδο που θα είναι σε εξέλιξη το Champions League, μόνο 18 ευρώ τον μήνα. Η παροχή μεμονωμένων αγώνων προς διάθεση είναι κάτι που το δοκιμάζουμε και πιστεύουμε ότι θα το διαθέσουμε από την επόμενη σεζόν. Και εδώ η λογική είναι πάλι η ίδια, να μεγαλώσουμε την αγορά. Να δει ο υποψήφιος πελάτης το προϊόν και πως το προσφέρουμε και αν μείνει ικανοποιημένος να προχωρήσει στην αγορά μίας συνδρομής".

Από φέτος, όλο το UEFA Champions League μόνο στην CosmoteTV

Μιας και η κουβέντα ήρθε στα ποδοσφαιρικά δεν θα μπορούσε να μην συζητηθεί και η μη προσέγγιση της Cosmote TV προς το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου: "Όσο υπήρχε κεντρική διαχείριση στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν θέλαμε να εισέλθουμε. Όταν έσπασε η κεντρική διαχείριση, έγιναν διερευνητικές επαφές. Έτσι όπως διαμορφώθηκε σήμερα η κατάσταση με το μισό πρωτάθλημα σε ελεύθερη τηλεόραση, είναι μία εξέλιξη που δεν βοηθάει τα κανάλια της συνδρομητικής. Σε παγκόσμιο επίπεδο η συνδρομητική βασίζεται στο πως φέρνεις τον τηλεθεατή να δει κάτι που δεν μπορεί να το δει στην ελεύθερη τηλεόραση. Έτσι γίνεται στην Αγγλία, έτσι γίνεται στην Γερμανία, έτσι γίνεται στην Ιταλία, σε όλες τις χώρες της Ευρώπης όπου έχουμε διείσδυση της συνδρομητικής πάνω από 50%.

Από την πλευρά μας εμείς, θέλοντας να ενισχύσουμε το περιεχόμενο μας πήραμε αποκλειστικά την κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση στην Ευρώπη, το Champions League, το οποίο έχει δημιουργήσει μεγάλη αίσθηση καθώς είχε μάθει ο τηλεθεατής να το βλέπει και σε ελεύθερο κανάλι. Πλέον έχουμε το σύνολο των αγώνων του Champions League και ήρθε στην καλύτερη εποχή καθώς με τον διαχωρισμό σε δύο ζώνες, στα παιχνίδια που ξεκινούν στις 8 και αυτά που αρχίζουν στις 10, και με τα νέα στούντιο διαμορφώνουμε ένα περιβάλλον που βοηθάει στο να δει ο τηλεθεατής περισσότερη μπάλα...".

Έρχεται Android TV

Σε τεχνολογικό επίπεδο, στόχος της Cosmote TV είναι να προσφέρει ακόμη περισσότερες επιλογές στους ήδη υπάρχοντες πελάτες της ή τους υποψήφιους. Την πρώτη κίνηση όπως μας εξηγεί ο Δημήτρης Μιχαλάκης αναμένεται να την δούμε σύντομα. "Μέχρι το τέλος του χρόνου, αναμένεται η Cosmote Tv Go να ανέβει ως app σε smart τηλεοράσεις, και από εκεί να αποκτήσει κάποιος τα νέα πακέτα που λανσάραμε τον Αύγουστο, όπως για παράδειγμα το Cinema Pack με 10 ευρώ, ανεξαρτήτως παρόχου. Του app θα ακολουθήσουν και αντίστοιχες συνεργασίες με άλλους κατασκευαστές τηλεοράσεων, ενώ την άνοιξη του 2019 προσδιορίζουμε την είσοδο μας με νέα συσκευή Android TV που θα μας δώσει την δυνατότητα να προσεγγίσουμε ακόμη μεγαλύτερο κοινό".

Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ και όλες τις λεπτομέρειες στο NEWS24/7

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ